woensdag 18 juni 2014

Auto kopen

Nee, gaan we niet doen! Hoewel de Lupo net naar de garage is geweest en ons daar €250,- heeft gekost. Dat krijg je ervan als ML een Chinese meuk radio verkeerd inbouwt. Gelukkig is nu de complete bedrading weer helemaal heel en zit er gewoon een normale radio in, dus vandaag kon ik heerlijk muziek luisteren tijdens een lange autorit.

Ik zit net een (gekregen) tijdschrift te lezen en zie daar een advertentie staan van mijn autocoach: www.mijnautocoach.nl.

Even snel speuren op de site leert me dat je kunt kiezen uit drie pakketten, variërend in bedrag van €200,- tot €375,-  Er is dan altijd een technische inspectie, en daarnaast kun je er dus ook voor kiezen om wat meer te betalen, maar dan wordt gaat de inspecteur ook onderhandelen over de prijs van de auto.

Het lijkt mij best iets interessants. Ik bedoel, als je een huis koopt, dan neem je toch ook een makelaar in de arm? En bij oplevering van ons nieuwbouwhuis hadden wij ook iemand van Vereniging Eigen Huis bij ons voor een keuring.

Wij zijn allebei niet technisch onderlegt, dus een auto kopen gaat bij ons eigenlijk op redelijk goed geluk, gedoseerd met wat gezond verstand. Maar wij hadden eigenlijk ook best een miskoop kunnen doen aan de Lupo. (afkloppen!)

In ieder geval iets om te onthouden, mochten we nog eens een andere auto aanschaffen.


2 opmerkingen:

 1. dat kan ook bij de ANWB en is wel goedkoper, we hebben het jaren geleden gedaan .
  De auto was geïmporteerd uit Duitsland maar er was zo veel mee mis, De man van de ANWB zei het lijkt wel of deze auto onder water heeft gestaan.
  Als we dit niet hadden gedaan waren we voor €5000 de mist in gegaan.
  De keuring kostte ons €150

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lees het vaak dat mensen de boot in gaan na de aankoop.

  Laatst nog gehoord dat iemand motor compleet in de soep gelopen wat door een gebroken distributieriem die men gefaked had was niet vervangen en was een valse nieuwe genoteerd.

  BeantwoordenVerwijderen