donderdag 5 juni 2014

maandoverzicht april

We lopen wat achter in het maandoverzicht. Toch vind ik het erg handig om telkens te bloggen over wat we nu elke maand hebben uitgegeven. Zo kan ik dat volgend jaar weer teruglezen, en heb ik enig idee waar de uitgaven zich verstopt hebben.

Overzicht uitgaven april 2014

Boodschappen
In april hebben we €425 euro uitgegeven aan boodschappen. Dat is €75,- over budget. Oorzaken: Pasen en twee verjaardagen, en daarbij ook alvast wat dingen gekocht voor onze vakantie in Denemarken, eind april.

Huishoudelijke artikelen
Hiervoor hebben we €72,- uitgegeven, dat is €22,- over budget. Oorzaken: wegwerpluiers gekocht voor de vakantie en meer dingetjes voor de vakantie, zoals ORS, paracetamol, keeltabletten en dergelijke. Onze medicijnkast is in ieder geval weer gevuld.

Uit eten:
Niet gedaan dus keurig €10,- bespaard.

Kadootjes:
Ook netjes binnen budget gebleven.

Kleding kinderen
Een pijnlijke. €193,- uitgegeven. We hebben veel zomerspul gekocht bij de H&M, en daarnaast ook nog wollen hemdjes en shirtjes bij Little shop around the corner.

Spaargeld kinderen
Geen bijzonderheden. Nog steeds €50,- per kind per maand.

Huis en inrichting
Hier hebben we €300,- voor gebudgetteerd deze maand. Reden is dat ZL1 een nieuw bed kreeg met toebehoren van Ikea. In plaats van cadeautjes hebben we deze onder de post Huis en inrichting gezet, dat leek ons toch iets passender. In ieder geval hebben we deze maand €230,- uitgegeven, dus prima binnen budget.

Heffingen
Deze maand €86,24 betaald aan de Gemeentelijke belastingen.

Tijdschriften en abonnementen
Alleen €2,50 voor de bankrekeningen.

Televisie, telefoon en internet
Deze maand €80,32 betaald. Er is waarschijnlijk een foutje geslopen in de budgetten, want ik zie dat ik niets heb gebudgetteerd. Vreemd. Volgende maand even naar kijken.

Uitjes en vakanties
€100,- uitgegeven voor kaartjes voor Pluk van de Petteflat en voor een uitstapje naar het Ribe Viking Center toen we in Denemarken waren.

Verzekeringen
Deze maand €12,- eigen risico betaald over 2013. Dat was een antibioticakuur voor VL. Daarnaast ook €91,- afgeschreven voor de autoverzekering, maar er is ook weer wat gestort. Het is ons in ieder geval nog wat onduidelijk. Binnenkort bij UnivĂ© maar eens een duidelijk overzicht opvragen.

Vervoer
€150,- gebudgetteerd voor brandstofkosten naar Denemarken, maar hier maar de helft van uitgegeven.

Kinderopvang
Geen bijzonderheden. We betalen nog steeds €1000,- voor 1,5 dag kdv voor twee kinderen en 1 middag BSO.

Hypotheek
Deze maand betalen we €1524,-. Dat is toch al een besparing van €8,- per maand.

Extra aflossingen
Deze maand hebben we €1850,- afgelost op onze hypotheek.

Sport kinderen
Niets uitgegeven.

Elektriciteit en water
€10,- boven budget, omdat we nog een bedrag moesten bijbetalen aan Nuon. We hebben ietsje meer stroom verbruikt dat vooraf gebudgetteerd.

Persoonlijke verzorging
€16,- voor de kapper voor ZL1.

Onvoorziene uitgaven
Geen.

In ieder geval was het een redelijke maand, maar voor een vakantie maak je vaak weer wat meer kosten. Volgend jaar moeten we daar goed rekening mee houden.

4 opmerkingen:

 1. Die kledingpost hakt er inderdaad in. Maar goed, dan heb je vast ook veel en kun je een tijd vooruit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hopelijk gaan jullie net als vorig jaar de exellsheat plaatsen van jullie maanduitgaven. Het is voor mij echt een inspiratie, nu ik dit zelf ook op jullie manier gebruik

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja,ook ik mis jullie blog heel erg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed dat jullie dit allemaal zo netjes bijhouden. Zou ik ook eens moeten doen. Gebruiken jullie hier een programma voor?

  BeantwoordenVerwijderen