dinsdag 17 juni 2014

Weer een druk weekend achter de rug

Zo, de laatste tijd kom ik niet veel verder dan bloggen over weekmenu's en weekenden. :-) En ook het afgelopen weekend was weer een superleuk weekend, dus de moeite waard om daar over te vertellen.

Vrijdag aan het eind van de middag ben ik, VL, vertrokken met ZL2 in de Lupo om een weekendje te gaan kamperen. Onderweg hebben we heel ongezond bij de grote M gegeten. Rond 19:00 uur waren we op de camping. We stonden op SVR camping de Boersberg in Doorwerth. Voor twee nachten waren we €25,- kwijt.

Er was natuurlijk een reden om voor deze camping te kiezen, en dat was natuurlijk omdat zaterdag de Ouders Natuurlijk beurs in Doorwerth was. Vanaf de camping is het ongeveer 10 minuutjes lopen, en dat was best relaxt. Zeker toen ik de grote file voor de parkeerplaats zag.

Op de beurs hebben we ons weer prima vermaakt. Binnen waren twee grote ruimtes met kraampjes, en daarnaast waren buiten ook nog twee tenten met kraampjes en stonden er nog wat kraampjes buiten. Naast het bezoeken van deze kraampjes, werden ook ook lezingen en workshops gegeven. Ik ben naar twee geweest: muziek op schoot en voeding en gedrag. De eerste was natuurlijk bedoeld voor ZL2. Hij vond het erg leuk. Ik vind het juist echt heel erg vervelend om zo samen met andere ouders te moeten zingen en leuk te moeten doen. Ik weet in ieder geval zeker dat ik niets mis aan muziek op schoot of babyzwemmen. De tweede lezing ging over voeding en gedrag. Ik vond het wel een interessant, maar onsamenhangend verhaal. Maar goed, moraal van het verhaal is: denk na bij wat je eet en eet vooral niet te veel granen en suikers.

Ondertussen kon ZL2 heerlijk spelen in de twee speeltuinen en daarnaast kon hij ook met Kapla bouwen en met kinetic sand spelen. Dat laatste gaan we trouwens ook maar eens aanschaffen voor een verjaardag. Kan die zandbak buiten ook de deur uit. :-)

Op de beurs heb ik me heel goed in gehouden en ik heb niet te veel gekocht. Ik heb 2 luiers gekocht bij Pandababy, het Kiind boektijdschrift, een Dopper en een Lunchskin voor ML en een zak waspoeder voor luiers bij Zuivere Zeep. Ik wilde eigenlijk nog kijken voor wasbaar maandverband en een menstruatiecup, maar ZL2 was moe en wilde weer naar de tent.

's Avonds hebben we lekker pannenkoeken gegeten en IJs van Co in Hoenderloo. Daarna zijn we al rond half 10 de tent ingedoken, want we waren allebei moe. We hebben heerlijk geslapen.

Zondagmorgen hebben we de tent weer afgebroken en zijn we naar de Koningin Julianatoren geweest. Daar hebben ZL2 en ik ons ook uitstekend vermaakt. Met name de achtbaan was erg leuk, maar ook de draaimolen, de helikoptertjes, de auto's... Terug naar huis heeft hij alleen maar geslapen. :-)

Zo, dat was weer een beschrijving van het weekend. Morgen maar weer het weekmenu. :-)

6 opmerkingen:

 1. Klinkt als een gezellig weekend :)

  En grappig dat je dat muziek op schoot niks vond... Ik was juist op zoek naar zo'n soort cursus maar ik wist niet hoe het heette dus kon het niet vinden. Ik ga Tobias en mezelf er nu direct voor opgeven :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, volgende keer toch de beurs bezoeken, dan had je meteen een proefles mee kunnen doen, haha!

   Verwijderen
  2. Ja, dat was zeker leuk geweest ;) We starten nu in september met de cursus. Toby is dan 11 maanden, dus ik ben erg benieuwd wat hij ervan vindt. Tot nu toe vindt hij het geweldig als ik voor hem zing :)

   Verwijderen
 2. Ik zat ook bij voeding en gedrag, en vond het ook een lastig te volgen verhaal.
  Wel een leuke beu

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat jij ook bij voeding en gedrag zat. Ik was te herkennen aan mijn peuter met groene krokodillentrui. Ik ging 10 minuutjes voor tijd weg omdat hij riep: 'Ik moet poepen!'

   Verwijderen
 3. Dan zat je vast achterin. Mijn peuter ging tussentijds ook met papa naar het toilet, hij had hetzelfde probleem :)

  BeantwoordenVerwijderen