dinsdag 10 juni 2014

Pinksteren

Wat hebben we een heerlijke Pinksteren achter de rug! We zijn eigenlijk al in de zomervakantiestemming! Vrijdagmiddag zijn we vertrokken naar de ouders van Vldd. Zij hebben een grote tuin waar we onze tent konden opzetten en daar hebben we twee nachten in geslapen. De kinderen hebben zich prima vermaakt in het zwembad en op de trampoline. Wij hebben zaterdag heerlijk met z'n twee├źn gewinkeld. Helaas hadden we de tent opgezet naast de vijver, waar veel kikkers inzaten. Met name ML heeft dus twee nachten niet geslapen en is bij thuiskomst zondagmiddag meteen z'n bed ingedoken. Op Tweede Pinksterdag hebben we de kermis bezocht hier in het dorp en verder lekker rustig aan gedaan.

Vandaag hadden we ook nog geluk, want ML is altijd vrij op dinsdag en VL heeft vrij genomen vandaag. ZL1 was ook vrij van school, dus we hebben er nog een vakantiedagje aan vast geplakt. Vandaag zijn ML en VL ook 7 jaar samen, dus dat was wel reden voor een gezellige dag! We hebben lekker een broodje gegeten tussen de middag bij Bakkerij Bart.

s'Middags is ZL2 weer goedgekeurd op het consultatiebureau. Ook de ogentest ging prima. Hij is nu 102 cm en weegt 16,6 kg. We hopen binnenkort contact te hebben met de logopediste van het cb, omdat ZL2 vreselijk veel moeite heeft met de uitspraak van woorden en ook vaak met zijn kopstem praat. Het begint hem nu ook te frustreren dat hij niet door iedereen begrepen wordt. En dat terwijl hij heel goed kan vertellen en mooie lange zinnen kan maken. Laten we hopen dat logopedie iets voor hem kan betekenen.

Na het bezoekje aan het consultatiebureau hebben we de boodschappen gedaan. Op het menu staat deze week:
Dinsdag: risotto (was lekkerrrrr!)
Woensdag: aardappels, vlees en bloemkool
Donderdag: nasi
Vrijdag: nasi (zonder VL en ZL2)
Zaterdag: pannenkoeken (zonder VL en ZL2)
Zondag: vegetarische lasagne met ricotta
Maandag: aardappels, sperziebonen en een slavink
Dinsdag: stamppot andijvie met spekjes (de andijvie moeten we nog kopen, die blijft vast niet zo lang goed)

Een heerlijk menu weer. Deze week wel wat meer geld uitgegeven aan boodschappen, omdat de voorraad broodbeleg flink aangevuld moest worden, en daarnaast hadden we ook andere dingen voor de voorraad nodig. Ik was €86,06 kwijt.

Nu gaan we nog even met z'n tweeen op de bank hangen en eens bedenken of er nog wat leuks op de televisie is.

2 opmerkingen:

  1. Leuk die buitenlandse gerechten en dan ineens aardappels met een slavink!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. jammer dat jullie niet veel meer doen met de blog. Vond het altijd leuk om hier te lezen

    BeantwoordenVerwijderen