donderdag 4 december 2014

Advertorial: Besparen op energie en verzekeringen

Als jullie ons al langer volgen, dan weten jullie dat we graag willen besparen op het huishouden en onze hypotheek omlaag willen brengen. Er zijn meer dan genoeg initiatieven die ons hierbij kunnen helpen. UnitedConsumers is hier één van. Kennen jullie dat? UnitedConsumers is een collectief. Zij kopen bijvoorbeeld in grote hoeveelheden energie en verzekeringen in bij leveranciers. Zo krijg je bij UnitedConsumers altijd een zorgverzekering met 10% korting. Dat scheelt al snel tientallen euro’s op jaarbasis, die we bijvoorbeeld weer kunnen gebruiken voor de Sinterklaascadeaus voor de kinderen volgend jaar of voor onze nieuwe auto.
 
Naast verzekeringen biedt het collectief ook korting op energie. Dat kan in drie jaar oplopen tot wel 340 euro, bij een jaarlijks verbruik van 4000 kWh (stroom) en 2000 m3 (gas). Op de site kan je eenvoudig berekenen hoeveel jij zou besparen, want je kan je eigen verbruik invoeren. Wat me ook aanspreekt is het feit dat groene energie even veel kost als reguliere stroom. Het milieu wordt al op alle mogelijke manieren belast, dus stroom uit windenergie, zonne-energie, biomassa of waterkracht is zeker aantrekkelijk. Ik las ook dat je eigen aansluiting gewoon wordt behouden, je hoeft dus niet opnieuw aangesloten te worden. Dat is iets wat me namelijk een beetje tegen staat: wat als je opeens een paar dagen zonder stroom zit? Dat kan echt niet met een gezin.
 
Naast de kortingen vind ik het leuk dat er bepaalde acties zijn. Zo krijg je niet alleen korting op bijvoorbeeld autoverzekeringen, maar krijg je nu ook één maandpremie terug. Ook is het mogelijk om van meer dan honderd aanbieders de prijzen te vergelijken. Zo kan je altijd zien of je de goedkoopste en voor jou beste optie hebt gekozen. Daarnaast zag ik een actie bij de energie dat je een Oudejaarslot gratis krijgt. Besparen en tegelijkertijd de jackpot winnen: dat zou leuk zijn toch? Hebben jullie ervaring met UnitedConsumers? En hoe bevalt dat?

1 opmerking: