vrijdag 26 december 2014

Goede voornemens 2015

Nu het jaar bijna ten einde is gekomen, wordt het voor de meeste mensen tijd om na te gaan denken over het afgelopen jaar en over de dingen die je het volgende jaar anders zou willen. Voor ons ook een moment om even na te gaan wat voor klusjes en actiepunten we voor het komende jaar allemaal willen oppakken. Hieronder een aantal dingen die ons nu te binnen schieten:

 • Huis (kozijnen) opnieuw in de verf zetten.
  Inmiddels wonen we al weer 6 jaar in ons huidige huis en we hebben, behalve de binnenkant, nog geen schilderwerk gedaan. Hoog tijd om de kozijnen opnieuw in de verf te zetten. Er zitten best veel houten kozijnen in ons huis, dus dit kan nog wel een behoorlijke klus worden. Maar door het zelf te doen, kunnen we flink besparen op de kosten.
 • Muren woonkamer opnieuw schilderen.
  De muren van de woonkamer worden regelmatig door de kinderen als schildersdoek gezien en sommige delen zijn daardoor aan een nieuw laagje verf toe. Toen we het huis 6 jaar geleden van glasvezelbehang hebben voorzien, hebben de muren ook nog maar 1 keer in de verf gezet met het idee om er later nog een keer een laag verf op te smeren. Dat moment gaat in 2015 dus komen.
 • Bad vervangen.
  Ook het bad is slachtoffer geworden van onze eigen kinderen. Ze hebben er met een nijntje een gat in geslagen en om te voorkomen dat de ruimte onder het bad volloopt met water en dus schimmel, moeten we het bad vervangen. De kosten hiervoor kunnen we misschien nog (gedeeltelijk) van de verzekering terugkrijgen. Daar zijn we nog mee bezig. Aangezien we niet handig genoeg zijn om zelf te tegelen, gaan we dit waarschijnlijk uitbesteden.
 • Kinderkamer op zolder.
  Komend jaar wordt ZL1 6 jaar en dan wordt het tijd voor een volksverhuizing binnen ons gezin. Waarschijnlijk krijgt ZL1 dan een mooie nieuwe kamer op zolder en gaan ZL2 en DL1 samen op de slaapkamer liggen. Dan houden we op zolder nog een grote studeerkamer over die we eventueel over een paar jaar als slaapkamer in kunnen richten als alle kinderen een eigen slaapkamer willen. Voorlopig houden we de studeerkamer nog maar even vrij voor het thuiswerken.
 • Zolder opruimen.
  Doordat één van de kamers op zolder een kinderkamer gaat worden en nu nog gebruikt wordt als opslagruimte, moeten we ook maar eens na gaan denken over het nut van de opgeslagen items in die kamer. Waarschijnlijk kan er heel veel naar marktplaats of naar de stort om wat meer ruimte te creëren voor de slaapkamer van ZL1. Het leeghalen en opruimen van de zolder staat dus hoog op ons wensenlijstje voor 2015.
 • Nieuwe werkgever ML.
  De huidige werkgever van ML zit nogal ver van ons huis en het zou mooi zijn als ML voor 2015 een nieuwe werkgever dichter bij huis kan vinden. Nu is een vaste werkplek in de ICT niet heel gebruikelijk, omdat je over het algemeen vaak wordt uitgeleend, maar met een werkgever dichter bij huis, is de kans op een werkplek dichter bij huis ook groter.
 • Nieuwe gezinsauto.
  We moeten onze (in de wegenbelasting dure) Volkswagen Passat diesel volgend jaar gaan vervangen door een grotere, maar hopelijk goedkopere benzine auto waar we met 4 kinderen in kunnen zitten. Daarnaast is de kans ook groot dat we onze Lupo 3L gaan vervangen door een zuinige kleine auto. De laatste kan ook nog een nieuwe kleine leaseauto gaan worden. Voor de nieuwe gezinsauto willen we proberen niet al te veel geld uit te geven. We hopen met een bedrag van €5.000 klaar te zijn.
 • Aflossen.
  Net als de voorgaande jaren willen we ook in 2015 rustig door blijven gaan met aflossen. Ons doel hebben we voorlopig op €12.750 gezet zodat we een "mooi" rond bedrag van €160.000 van ons aflossingsvrije hypotheek overhouden.
 • Blog weer actiever maken.
  Het bloggen is ons de laatste maanden nogal moeizaam gegaan. Weinig stof om te bloggen en wat vervelende reacties van een aantal lezers waardoor de zin om te bloggen wat minder was geworden. Daarnaast heeft de zwangerschap natuurlijk ook wel wat tijd en vooral energie gekost. Maar ons voornemen is om in 2015 in ieder geval weer wat meer blogs te gaan schrijven en jullie weer meer op de hoogte te houden.
Zoals gezegd, zijn dit alleen de punten die ons nu te binnen schieten. Er moet natuurlijk altijd meer gebeuren dan alleen dit lijstje. Maar met dit lijstje hebben we in ieder geval alvast een richtlijn voor onszelf. En omdat we het nu publiekelijk hebben gemaakt, moeten we ons er wel aan houden ;-)

3 opmerkingen:

 1. Dat zijn inderdaad veel dingen die gedaan moeten worden met als prioriteit de zolder opruimen. Ach, als je eenmaal begint gaat het vlug. Heel veel succes met alles, maar ik neem aan dat wij alles kunnen volgen op je blog. Wij krijgen, hopelijk een heel rustig jaar qua opruimen en opknappen. Hooguit de garage een likje verf geven. Fijne dagen en een goed 2015.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik wil ook echt gaan opruimen.. we hopen ooit (t liefst volgend jaar :p) een huis te kopen dus met t oog op verhuizen.. ruimt makkelijker op.. wil ik het meenemen met verhuizen of niet ;) kleine investering doen in af en toe goede bakken kopen om spullen in te doen, maar langzamerhand ook meer weg. gaat ooit vast lukken ;)
  in januari eens uitzoeken qua hypotheek en hopelijk kopen.. en anders eerst nog een tijdje doorsparen oid...(zodat we zelf wat bij kunnen leggen.. (al moeten we ook rekening houden met bouwrente en natuurlijk het huis aankleden.. moeilijk om een schatting van kosten te maken.. durf daardoor geen geld nog te steken in de koop van t huis zelf.. dus t huis zelf wel financieren met hypotheek helemaal.. benieuwd wat we max kunnen lenen.. (hoop 240 oid, dan kunnen we evt ook gelijk gaan voor uitbouw en of dakkapel oid, we zullen zien)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik reageer eigenlijk nooit maar wil jullie wel laten weten de blogs met veel plezier te lezen. Ga dus vooral ermee door, en een mooi jaar voor jullie als gezin gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen