woensdag 17 december 2014

Weekendje weg met de kerstdagen

De laatste jaren hebben we altijd de gewoonte gehad om er vlak voor de kerstdagen nog even tussenuit te gaan. Gewoon 1 of 2 nachten ergens in een stadje in een buurland (Duitsland of België) om een beetje te proeven van de kerstsfeer. Dit jaar hebben we tot nu toe nog steeds niets in de planning staan en als we voor de kerstdagen weg zouden willen, dan moeten we wel heel snel beslissen.

De winterbanden zitten inmiddels weer onder de Passat, dus we kunnen weer met de auto naar Duitsland. VL heeft een artikel over de kerstmarktjes in Essen gelezen, dus als we gaan, gaan we waarschijnlijk naar Essen.

Voor de kosten hoeven we het ook niet te laten, want ML heeft door de hotelovernachtingen voor zijn werk, genoeg punten bij elkaar gespaard om een aantal weken gratis in een hotel te kunnen overnachten. De enige kosten die dan overblijven zijn de brandstofkosten en eten en drinken. Maar dat kun je met wat maatregelen zo goedkoop of duur maken als je zelf wil.

Eigenlijk staat niets ons in de weg. Behalve de weersverwachtingen die er nu nog niet echt gunstig uitzien voor Essen en dat we DL1 liever niet meenemen zodat we de beide jongens beter in de gaten kunnen houden. We moeten dus ook nog een logeeradres vinden voor DL1.

Iemand ervaring met de kerstmarkt in Essen?

5 opmerkingen:

 1. Sorry normaal als iets me niet bevalt dan geef ik gewoon geen reactie maar nu moet dit van mijn hart.... jullie nemen DL 1 liever niet mee voor het kersttripje omdat jeanders je overige kinderen niet goed in de gaten kunnen houden.... nou dan ging ik niet!! Ik bleef heerlijk met m'n hele gezin thuis voor de kerst. Begrijpen jullie wel hoe belangrijk het is om alle maar dan ook alle herinneringen van jullie gezin te koesteren en proberen er steeds meer bij te krijgen.... ik spreek als moeder van 2 kindjes die uiteindelijk aan hun ziekte zullen sterven... iedere dag samen is er een!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. lekkere binnenkomer hoor... Laat iedereen dat lekker voor zichzelf beslissen. Mijn ouders zijn ook wel eens zonder mij en met mijn zus weggegaan. Dan krijgt de jongste extra veel aandacht van opa's en oma's. Lijkt mij dat daar niks mis mee is

   Verwijderen
  2. Het gaat niet om de kerstdagen zelf, maar om de dagen vóór kerst en ik denk niet dat DL aandacht te kort komt. We werken niet voor niets ieder maar 3 dagen per week. Bovendien zal ze alle aandacht krijgen van opa en oma als ze daar gaat logeren. Dus dat DL niet mee gaat, zou voor ons geen reden zijn om niet te gaan. Maar de voorspellingen zien er nog steeds slecht uit, waardoor we waarschijnlijk gewoon lekker thuisblijven.

   Verwijderen
  3. Ik moet mijn excuses aanbieden, ik heb niet nagedacht over mijn reactie, het was me thuis wat teveel en ik heb geoordeeld waar ik dat niet mocht doen dus dat spijt me...

   Verwijderen
 2. Helaas niet. Ik weet alleen dat er in Essen een Primark zit...

  www.huisvlijt.com

  BeantwoordenVerwijderen