dinsdag 24 februari 2015

Eerste uitje met z'n zessen

Vandaag is DL2 alweer 12 dagen oud. Onze kraamweek is prima verlopen met een heel gezellige kraamverzorgster en een super stagiaire. Nadeel is wel dat ik nog steeds bezig ben om alles in huis weer op de juiste plek neer te leggen, haha! Zo'n week is heerlijk om eens flink verwend te worden, maar ik had er afgelopen donderdag ook weer genoeg van dus het was prima om ook die dag de kraamzorg weer uit te zwaaien. Inmiddels heb ik beetje bij beetje het huishouden weer wat opgepakt en begin ik alles weer een beetje op te ruimen. Nadeel is wel dat DL2 vooral in de avond wat onrustig is, dus ik kan m'n grote opruimronde in de avond de komende maanden wel vergeten.

Met DL2 gaat het verder prima. Gisteren was de wijkverpleegkundige op bezoek. Een heel leuk mens! Beter dan onze vaste wvp, die was met vakantie. Inmiddels was dochter alweer gegroeid naar 3760 gram, dus nog 200 gram te gaan en dan zit ze op geboortegewicht. Het verbaasd me trouwens wel dat hier in onze families nog steeds de fabel 'binnen een week moeten ze weer op geboortegewicht zitten' rondgaat. Nee! Dat is voor kinderen die meteen flesvoeding krijgen! Kinderen die exclusief borstvoeding krijgen zitten pas met 2 tot 3 weken op geboortegewicht. Zolang ze goed alert zijn en goede poep- en plasluiers hebben, doen borstgevoede kindjes het over het algemeen uitstekend.

Verder geniet ik enorm van mijn grote gezin. Ik was vanmiddag druk met het opvouwen van het wasgoed, tot ik me realiseerde dat ik nu weer 6 stapeltjes mocht maken. :-)

Zondag zijn we dan voor het eerst met z'n zessen erop uit geweest. Eerst even naar het bos, en daarna naar de verjaardag van de broer van ML. Het was wel even wennen, want wij hebben nog steeds onze twee auto's, een Lupo en een Passat. Inmiddels had ML wel een walkie-talkie aangeschaft (bedoeld voor het kiteboarden straks in Denemarken) dus we konden wel redelijk met elkaar communiceren, maar echt heel gezellig is het natuurlijk ook niet. We zullen ons er wel even mee redden, maar er wordt in 2015 wel een andere auto aangeschaft. Binnenkort maar eens een kostenberekening maken.

Het nadeel trouwens van een februaribaby is wel, dat het niet makkelijk is om even buiten borstvoeding te geven op een bankje. Tijdens de wandeling in het bos moest ik al snel terug naar de auto om daar even te voeden. Ik kan dus niet wachten tot het echt lekker lente is en ik heerlijk buiten kan zitten.

Wij genieten nog even verder van onze voorjaarsvakantie. Heel fijn om deze week even niet op de tijd te hoeven letten. En dan gaan we vanaf 1 maart er weer tegenaan. :-)

2 opmerkingen:

  1. Mijn borstgevoede zoon zat op dag 5 al weer op zijn geboortegewicht. Het hoeft dus niet lang te duren, maar het 'mag' we .

    BeantwoordenVerwijderen