donderdag 26 februari 2015

Luiers

Jeutje. Ik schrik echt van de hoeveelheid luiers en de enorme afvalberg die wij de afgelopen twee weken hebben opgebouwd. Voor DL2 had ik een gratis pak Pampers gekregen bij de Blije Doos en ik heb nog 1 pak Kruidvat luiers maat 1 gehaald. Die twee zijn er al doorheen en omdat ik nog even geen puf had om wasbaar te gaan luieren bij zo'n ieniemieniekontje heb ik nog een pak Kruidvat luiers gekocht.

Maar sjonge zeg, ik gebruik wel 8 luiers per dag, omdat DL2 nogal van poepen houdt. Dus in 1 week tijd gaat er wel een pak van 56 luiers doorheen. Dat is toch al snel een kilo of 4 aan afval, en daarnaast natuurlijk de kosten voor het pak luiers. Die van het Kruidvat kosten nu 6,49 euro per pak. 25 euro per maand ben je dus zeker wel kwijt aan luiers.

M'n goede voornemen is dus om volgende week, als het pak maat 1 op is, nog 1 pak maat 2 te kopen voor met name 's nachts en de uitstapjes, en dan ook te starten met wasbare luiers. Ik heb nu 6 vouwluiers van Bummis met daarbij 3 overbroekjes, dus we gaan eens kijken of dat gaat passen en lukken. Daarnaast wil ik ook graag ouderwets met een hydrofielluier gaan vouwen, en volgende week ga ik dat eens op m'n gemakje uitproberen.

Haha, nu ik dit aan het typen ben, hoor ik alweer gesputter in de kinderwagen naast me :-)

O ja, de reden waarom ik nog even geen puf had om met wasbaar te beginnen, was dat ten eerste DL2 nog geen 4 kilo was en ik vond dat ze nog echt een klein kontje had en ik had geen zin in gepruts. En daarnaast moest ik even mijn wasgoed op orde hebben. De kraamzorg sorteerde namelijk alles op kleur, dus roze handdoek samen met een roze shirtje van DL1. En ik doe het dus net andersom: ik sorteer niet op kleur, maar op dezelfde kledingstukken: spijkerbroeken bij elkaar, (katoenen) shirts en truien bij elkaar, sokken, onderbroeken en handdoeken bij elkaar, een witte was, een overhemden was en een wolwas. Inmiddels heb ik alles weer op orde en gaat er dagelijks 1 wasje in de wasmachine. Zo blijft het allemaal behapbaar en hoef ik geen uren was weg te vouwen.

Okee, nu maar weer een luier verschonen!

3 opmerkingen:

 1. Haha, sterkte ermee ;) Ik ben blij dat we die zachte poep inmiddels niet meer (vaak) hebben :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik sorteer de was ook op soort. De blauwe groene en witte handdoeken gaan zo bij elkaar geen probleem.

  Mijn beide zoontjes redden het niet eens met een pak luiers in de week de eerste periode. Elke (borst) voeding hadden ze hun luier vol. En dat elke 1,5-2 uur. Zo fijn dat we bijna uit de luiers zijn, echt besparen doet het niet met de boodschappen want ze eten tegenwoordig zoveel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik herinner me de emmer met poepluiers nog goed! Mijn kinderen werden er niet eerder zindelijk van. Uiteindelijk stapte ik over op de luiers van de Aldi. Dat was makkelijker en goedkoper...

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen