vrijdag 6 februari 2015

Gezellig even winkelen

Tja, je moet wat, als je 39 weken en  3 dagen zwanger bent en héél erg hoopt op een bevalling dit weekend. Dus vanmorgen togen wij met ons vieren (ZL1 was op school) naar het overdekte winkelcentrum in de grote stad. Ik moest een broek ruilen bij de H&M, maar ik was de retourbon kwijt. Er kwam wel even flink wat gemopper van de kassamevrouw, maar uiteindelijk stond ik met een tegoedkaart buiten en was de broek in de winkel achtergebleven. Gelukt! Snel de winkel uit voordat ik bezweek voor alle leuke zomerjurkjes voor DL1.

Daarna zijn we even koffie gaan drinken bij de Hema. ZL2 moest plassen dus wij naar de toiletten. Daar was een toiletmevrouw met een schoteltje aanwezig. Ik betaalde keurig 35 cent en wilde met ZL2 doorlopen tot de mevrouw mij tegenhield en zei: 'Gaat u ook plassen? Want dan moet u natuurlijk wel nog een keer betalen.' Ik was stomverbaasd en heb maar geantwoord dat alleen mijn zoon moest plassen. En natuurlijk heb ik dus ook uiteindelijk nog illegaal geplast, uit principe!

Maar. ligt het nu aan mij? Ik vind het vrij normaal om voor 1 volwassene en 1 peuter gewoon 1 keer te betalen voor het toilet, of ben ik niet op de hoogte van de toiletetiquette?

Anyway, de volgende keer gaan we maar gewoon koffie drinken bij Ikea. Daar is de koffie tenminste gratis en de toiletten ook :-)

11 opmerkingen:

 1. Ik plas ook altijd stiekem als we Tobias gaan verschonen LOL ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb soms zelfs alleen voor het verschonen moeten betalen. Vind het een beetje raar.
  Betaal wel altijd netjes per persoon die plast.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Herkenbaar. Mijn vrouw is nu 38 weken. Ze zegt: "Heel goed, je moet al zoveel plassen!"

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ....het is zo' n ondankbaar beroep, toiletjuffrouw! Je pacht de toiletten (dat kost geld) je ruimt de troep van een ander op, sommige mensen doen erg onaardig of negeren je totaal of maken er een smeerboel van.
  'Je bent er toch voor en anders zoek je toch een andere baan' krijg je te horen als je eens ergens iets van zegt! Alsof de banen voor iemand met weinig opleiding, weinig ervaring of ouder dan 50 voor het opscheppen liggen.
  Als je 2 appels voor 70 cent te duur vindt betaal je dan ook eentje en neem je de tweede uit principe stiekem mee?
  Ik hoop dat je zoontje te klein is om te begrijpen wat je tegen die mevrouw gezegd hebt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja eens met Janne, je maakt gebruik met zijn tweeen dus je moet ook voor twee betalen. Ik ben zuinig maar dit soort dingen zal ik altijd betalen. Dat mens moet toch ook leven en hoe zou je het vinden als jij daar stond en een volwassen vrouw gaat staan liegen om 35 cent?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor de duidelijkheid: IK hoefde niet te plassen, alleen mijn zoon. Ik heb deze vraag nog nooit gehad en was erg verbouwereerd. En ja, daarna heb ik expres gewoon geplast. Ik vind namelijk dat kinderen tot vier jaar of tot vijf jaar gewoon gratis mogen plassen. Daarbij, ik had ZL2 ook alleen kunnen laten plassen, met als gevolg dat de bril waarschijnlijk zeiknat was en ze ook nog had moeten poetsen.

  De vergelijking van de appels vind ik nergens op slaan.

  En als mij de vraag wordt gesteld of ik ook moet plassen, dan vraag ik me af of ze ook een ander tarief rekenen voor poepen of voor maandverband verwisselen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waarom niet gewoon netjes antwoorden dat je 35 cent betaalt voor je zoon en dat je zelf alleen meegaat om hem te helpen? Ik snap niet zo goed waarom het vervelend is dat de toiletjuffrouw vraagt of je voor 1 of 2 personen komt. De beste vrouw is toiletjuffrouw bij de hema... misschien kan ze wel een vriendelijk antwoord gebruiken op een dag :)
  En ik zou niet weten waarom kinderen gratis zouden mogen, toiletgebruik is toiletgebruik toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Waarschijnlijk was het de manier waarop ze het vroeg?
  Betaal hier altijd per persoon, ook voor de peuters.En luier verschonen kost hier idd ook geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik vind openbare toiletten vrij duur. en dan niet dat ze te veel verdienen.. maar 0,50 of 0,35 per x plassen vind ik zelf gewoon vrij prijzig.. het voelt zo zonde van het geld aangezien je bij horeca etc gewoon gratis mag plassen (als je daar wat nuttigt bijvoorbeeld). geen idee wat ik in jouw geval had gedaan eigenlijk, toen ik zwanger was moest ik sowieso tig x plassen ;) bij een tankstation ofzo als dochter moet plassen moet ik soms ook dubbel betalen alleen om het meegaan, omdat ze daar van die poortjes hebben waar maar 1 persoon door kan. ondertussen is ze 5,5 en kan ze dan alleen en wacht ik bij het poortje (met pech roept ze alsnog of ik wil helpen :p gelukkig komt t niet vaak voor) maar bij een toiletjuffrouw...ik vind geld uitgeven sowieso best lastig, dus ook voor toiletgebruik.. iets wat gewoon moet.. lastig iets :p

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben inderdaad gewend om per persoon te betalen. Maar bij de Hema vind ik het wel een beetje flauw, omdat je er ook koffie had gedronken. En 35 cent vind ik best veel. Dan mogen de wc's veel blinkend fris zijn!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Misschien kun je de reacties van Loan Fund beter verwijderen!

  BeantwoordenVerwijderen