donderdag 25 februari 2016

Weer een extra aflossing

Iets eerder dan gebruikelijk aangezien we normaal de extra aflossingen meestal aan het begin van de maand uitvoeren, maar omdat de salarissen weer zijn gestort en het geld op de bank toch niets oplevert, heb ik zojuist weer wat geld overgemaakt naar onze hypotheekverstrekker. Weer €2.500, waardoor we nog steeds goed op schema zitten om die €20.000 aan het eind van dit jaar te kunnen gaan halen.

Met deze extra aflossing, besparen we dankzij onze hoge hypotheekrente van 5.1% elke maand weer ruim €10 op onze uitgaven. Dankzij al onze extra aflossingen besparen we nu al ruim €316 per maand en dat is weer een jaarlijkse besparing van bijna €3.800. Helaas bruto, dus de netto besparing is een stuk lager. Toch ben ik nog steeds erg blij dat we met extra aflossen zijn begonnen en dat we het nog niet hebben opgegeven.

Intussen heb ik ook een gesprek met onze hypotheekadviseur ingepland. Ik wil de aan onze hypotheek gekoppelde overlijdensrisicoverzekering toch graag loskoppelen en beïndigen om vervolgens een losse levensverzekering af te sluiten. Verder wil ik ook nog even kijken wat de mogelijkheden zijn om onze spaarhypotheek nog wat in te korten.

6 opmerkingen:

 1. Hebben jullie nog spaarhyp. van 30 jaar, wij nog wel, ben zelf aan het kijken of met extra inleg dat evt verkort kan worden, wacht nog op antwoord, doeg anne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, wij hebben ook nog een spaarhypotheek van 30 jaar. Probleem bij verkorten is dat je de laatste paar jaren heel veel rente krijgt en die rente die je dan misloopt, moet je dus nu al gaan betalen. Dus ik moet ook nog maar eens goed gaan rekenen of het wel echt de moeite waard is.

   Verwijderen
  2. Dank je, ik heb het aan hyp. adv nagevraagd, als antwoord snel komt zal ik het nog aan je doorgeven, hoewel elke situatie anders is.

   Verwijderen
 2. Je zou kunnen kijken naar banksparen plus een losse orv. Zou best voordeliger kunnen zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier wel de spaarhypotheek ingekort. Gaan we dit jaar weer doem. Koopt nu nog 24 jaar. En per keer kunnen we hem 2 jaar inkorten Door bij te storten.

  BeantwoordenVerwijderen