zaterdag 6 februari 2016

Vervolg verlagen risico opslag

Vorige week schreef ik al een blog over de reactie van het administratiebureau van onze hypotheek naar aanleiding van onze vraag of ons risico opslag kon worden verlaagd. Het antwoord dat we kregen gaf niet echt een voldaan gevoel. We zaten in de risicoklasse 90 - 100% en na onze extra aflossingen zou de verhouding hypotheek tegen de waarde van onze woning niet voldoende zijn veranderd. Hierdoor heb ik ze een vervolgvraag gesteld om te achterhalen hoeveel we dan wel zouden moeten aflossen om hiervoor wel in aanmerking te komen.

Gisteren kregen we daarop de volgende reactie:

Wij hebben uw verzoek voor het wijzigen van de risicoklasse alsnog voorgelegd bij de geldverstrekker. Zij gaan beoordelen of een renteverlaging toch doorgevoerd kan worden. Zodra wij bericht van hun hebben ontvangen zullen wij u verder informeren.

Fijn dat ze er nu wat beter naar gaan kijken, maar het lijkt wel een beetje alsof ze na mijn eerste verzoek geen zin hadden om actie te nemen en daardoor geprobeerd hebben me af te wimpelen met een onduidelijke reactie in de hoop dat ze daarmee van me af waren.

Ondertussen zijn we al €5.000 verder met aflossen en zitten we nu op een verhouding hypotheek ten opzichte van de waarde van ons huis van 80% in plaats van 82%. De verwerking van deze extra aflossingen gaan echter niet zo snel, waardoor we na de verwerking van deze aflossingen misschien in een nog lager risicoklasse terecht zouden kunnen komen.

5 opmerkingen:

 1. Zucht, wat is nieuw. Wat verliest de tussenpersoon aan het verdwijnen van de risico opslag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hierna de vraag maar rechtstreeks aan de bank stellen. Hoewel die waarschijnlijk nog meer verliest als de risico opslag gaat verdwijnen.

   Verwijderen
 2. Lekker transparant :-) Hoewel elke geldverstrekker eigen risico opslagen kent, kun je grofweg uitgaan van de volgende gradaties: 60 t/m 75, 76 t/m 80, 81 t/m 90, 91 t/m 100 en 101 t/m 125.
  Met een beetje mazzel vallen jullie straks in de categorie 60 t/m 75%.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker transparant :-) Hoewel elke geldverstrekker eigen risico opslagen kent, kun je grofweg uitgaan van de volgende gradaties: 60 t/m 75, 76 t/m 80, 81 t/m 90, 91 t/m 100 en 101 t/m 125.
  Met een beetje mazzel vallen jullie straks in de categorie 60 t/m 75%.

  BeantwoordenVerwijderen