vrijdag 3 juni 2016

Kleine aflossing door koelvriescombinatie

Dit keer een wat kleinere aflossing zodat we nog wat geld overhouden voor een onverwachte uitgave. Onze koelkast / vriezer staat namelijk op het punt om het op te geven. Veel te snel, want de koelkast is nog maar amper 7 jaar oud. En de kuren begonnen al minstens 2 jaar geleden. Vandaag is er een monteur langsgekomen en die zag al snel dat het niet meer gerepareerd kon worden.

Ze gaan een vervangingsvoorstel doen. De monteur hoeven we niet te betalen als we op het vervangingsvoorstel ingaan. Aangezien het een Liebherr koelkast is, verwacht ik dat we een voorstel gaan krijgen die nog steeds boven de €800 komt te liggen en als we dus niet op het voorstel ingaan, betalen we alsnog €92 voor de monteur. Zo zorgen ze ervoor dat we wel op het voorstel in moeten gaan. Maar wellicht gaan we toch gewoon een koelvriescombinatie bij de lokale witgoedspecialist regelen.

Vanwege deze kosten hebben we dus een wat kleinere aflossing gedaan. Onze hypotheekschuld is dit keer met €1000 verlaagd. Nog steeds goed op schema om aan het eind van het jaar de €20.000 te kunnen halen, dus er is nog niet zoveel aan de hand. Binnenkort hopelijk de belastingteruggave en daarmee zouden we bijna in 1 keer het resterende bedrag van ons doel kunnen aflossen.

Edit: Liebherr heeft een voorstel gedaan. Ze kunnen de koelkast vervangen voor €978 inclusief montage. Omdat de koelkast nog maar 7 jaar en 3 maanden oud was, krijgen we 27% korting op de consumentenprijs.

1 opmerking:

  1. Voor 400 Euro zijn er wel leuke aanbiedingen te vinden online.. We hebben eind vorig jaar een nieuwe moeten kopen. Nu een Bosch, heel energiezuinig.

    BeantwoordenVerwijderen