zondag 26 juni 2016

Schoonmaakhulp, is dat nu handig?

Vanaf november 2015 hebben wij om de week een mevrouw die bij ons de boel poetst. 3 uurtjes, 30 euro, dus 60 euro per maand. Hoe bevalt dat nu?

Ik vind het echt heel lastig om te zeggen of het mij bevalt. Nu ik hoogzwanger ben, is het heerlijk natuurlijk dat de boel wordt gepoetst. Anderzijds, ik zit thuis met zwangerschapsverlof, dus het bijhouden van allerlei huishoudelijke klusjes is nu vrij makkelijk. Stofzuigen en dweilen moet eigenlijk ook dagelijks gebeuren, dus daar heb ik dan ook weer niets aan.

Vorige week heb ik gevraagd of ze de afzuigkap wilde poetsen, want dat was ook echt debiel nodig. Dat heeft ze keurig gedaan en dat is wel heel erg fijn. Deze keer vraag ik of ze de bovenverdieping wil stofzuigen en dweilen, en ook de trap wil afnemen. Ik heb echt geen puf meer om de stofzuiger naar boven te sjouwen. Dat is dan natuurlijk wel weer heel fijn.

Ach, ik moet er maar van profiteren. Ze blijft in ieder geval tot het einde van het jaar, zodat we ook kunnen kijken hoe dat bevalt, en 5 kinderen en weer werken.

Zouden jullie nog eens een lijst met klusjes kunnen maken die jullie poetsvrouw doet? Of klusjes waar je graag een poetsvrouw voor wilt inhuren?

7 opmerkingen:

 1. Bijna doet ze in 3u het hele huis, stofzuigen en dweilen, de badkamer en de wc, keuken afnemen en soms nog wat extra's. Ze werkt hard!
  Soms vraag ik of ze de ramen wil zemen, en dan dweilt ze bijv niet boven.
  Vaak doet ze zelf ook extra dingen die ze ziet, heerlijk. Zo blij met haar hulp!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben een poetsman. We vinden het ideaal. Hij doet in 3 uurtjes ook zo'n beetje het hele huis, inclusief strijken.
  Hij stoft overigens niet echt, valt ons wel eens op. Maar hij dweilt en stofstuigt wel overal (inclusief de kinderkamers), en maakt de keuken, badkamer en wc's schoon.
  Toen onze kinderen nog heel klein waren, vouwde hij ook de was op. Niet helemaal zoals we het zelf doen, maar wel netjes genoeg voor in de kast. Nu doen we dat weer zelf, en heeft hij wat meer tijd om extra dingen te doen. De ene keer doet hij de koelkastplankjes, de andere keer een paar ramen.
  Het kost misschien wel wat geld, maar het levert me zoveel minder stress op, dat ik het elke cent waard vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele stapels was, ramen zemen, vooral boven stofzuigen, dweilen. Beneden doe ik veel zelf. Er is altijd wel wat te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. er komt wekelijks een vrouw, 3 u. ze doet de kinderkamers en onze kamer (die wisselt ze af, ene week onze andere week kinderkamers) stoffen, stofzuigen en dweilen. badkamer, toilet, woonkamer, keuken en evt een stuk van de kelder (mijn opvangruimte.. ) nu een lijst gemaakt met ook wat extra klusjes, ze ging in mijn ogen nutteloze dingen doen (elke week de kinderkamers bijv... die ik dan niet opgeruimd had omdat ze ze om de week zou doen dus ook nog eens tijd kwijt aan opruimen... )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zulke hulp waardeer je pas echt wanneer ze niet meer komen.. ;>)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het lijkt me erg fijn om een hulp te hebben, maar niet als ik zelf thuis ben. Het lijkt me vooral prettig om thuis te komen in een schoon huis.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ook als je zelf wel thuis bent, wen je eraan hoor.. maar ikwe rk vanuit huis en ben al langer hulp gewend.. mn moeder had vroeger ook hulp in t huishouden omdat ze een restaurant hadden waar ze beiden in werkten (ze deed dan samen met de hulp elke vrijdag t hele huis) en een gezin waar ik werkte als gastouder aan huis had ook huishoudelijke hulp (puur luxe, ook heerlijk. ze werkte 3 lange dagen, overige dagen heerlijk de tijd voor de kinderen of andere dingen ;) ) ik werk nu vanuit huis als gastouder en ben er dus ook gewoon als de hulp komt, maar in die tijd kan ik zelf niet gaan poetsen omdat ikk aan t werk ben ;) en ook gewoon mn eigen kids naar school breng etc. heerlijk elke week weer een schoon fris huis aan t begin van de week :D

   Verwijderen