woensdag 22 juni 2016

Nieuwe eettafel

Het geld gaat het hier de laatste tijd erg makkelijk uit. Een nieuwe koelkast/vriezer, dure reparaties aan onze gezinsauto en alle extra aflossingen. Het wordt echt tijd voor een aantal flinke salarisverhogingen om zo door te kunnen blijven gaan.

Onze laatste flinke uitgave is een nieuwe eettafel en bijbehorende stoelen en eetbank. De tafel die we nu hebben heeft ML inmiddels al bijna 20 jaar geleden even snel gekocht om tenminste wat in zijn toenmalig nieuwe huis te hebben staan. Deze wordt binnenkort te klein als er 5 kinderen aan moeten zitten. Bovendien zouden we de tafel wat meer willen gebruiken als vervanging van het "op de bank hangen". Gezellig met z'n allen een (bord)spelletje spelen, krant lezen aan tafel, op de laptop een blogje schrijven, thuiswerken met een kop koffie, bijkletsen met een kop thee en met z'n allen aan tafel kunnen zitten tijdens het eten terwijl er vriendjes en vriendinnetjes van de kinderen mee eten.

Daarom hebben we gekozen voor een tafel van 300 bij 100 cm met 6 luxe stoelen met armleuning en wieltjes. Daarnaast wilden we ook nog een eetbankje hebben die andere kant van de tafel komt. Deze bank komt tegen de muur te staan, waardoor er aan die kant minder ruimte is voor stoelen. Alle bankjes die we konden vinden gingen maar tot 220cm en we wilden eentje van 260cm. Nu hebben we een winkel gevonden die de fabriek heeft gevraagd of er nog mogelijkheden zijn voor een langere bank. En ja, ze kunnen met een extra pootje in het midden de bank wel verlengen tot 260cm. Zo kunnen we in ieder geval met 10 volwassenen aan tafel zitten en met kinderen met minstens 12 personen.

Deze vernieuwing van de eetkamer kunnen we financieren met het vrijkomen van wat geld dat we van de ouders van ML hebben gekregen. Die hadden 5 jaar geleden €2.500 voor 5 jaar voor ons vastgezet tegen 3.5% rente. Dat komt binnenkort vrij en is inmiddels €3.000 geworden. Een mooie besteding van het geld en mooier dan een extra aflossing.

Nu de rest van de meubels nog een keer vervangen, want die zijn ook allemaal aan vervanging toe. Maar dat zien we volgend jaar wel weer.

5 opmerkingen:

 1. Hoi toevallig ben ik nu net onze oude tafel aan het opschuren en ga hem morgen in de tweede laag verf zetten. een grote vierkante uit de jaren 70 nog. Er passen 8 mensen aan en hij wordt veel gebruikt. Heerlijk zeg die nieuwe tafel van jullie! wat een afmetingen! ben toevallig ook opzoek naar nieuwe stoelen, ik zag Jysk wel leuke stoelen. Al zitten de kleintjes nog op de triptrapstoelen. Mijn ouders hebben van die stoelen die jij omschreef, maar daar kunnen mijn kinderen niet mee omgaan, ze rollen ermee in plaats van zitten haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben ook een hele grote en een soort van klein tafeltje erbij te schuiven. Ook hebben wij rolstoelen. Nadeel is wel dat je ze nooit 'netjes' aan kunt schuiven. Stoelen zonder wieltjes staan gewoon stil. Ach, kleine bijkomstigheid.
  Veel plezier van jullie aankoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. herkenbaar ;) wij hebben voor ons nieuwe huis ook een nieuwe tafel en stoelen gekocht, ook heerlijk groot, passen nu 6 stoelen aan ipv 4, en altijd de mogelijkheid om te verschuiven zodat er aan de kop stoelen passen. ideaal. wij alelen bewust geen stoelen op wielen, maar hier blijven de opvangkindjes klein (nou ja af en toe nieuwe opvangkindjes dan hoop ik :p) en ik ken mn eigen kinderen... die gaan ermee spelen.. man zegt. het mag niet.. en ik zeg ja maar ze doen toch alles at niet mag.. ;) juist als t niet mag is t extra leuk... liever geen ongelukken dus gewone stoelen.. hoe mooi de stoelen met leuningen enz ook zijn.. veiligheid gaat voor... ;) maar als t alleen om eigen gezin zou gaan met kinderen die vanzelf ouder worden ;) zou ik het ook wel aandurven denk ik!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk zo'n nieuwe eettafel! En banken vind ik altijd erg handig, omdat je er zo veel mensen op kwijt kunt.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die wieltjes onder de eetkamerstoelen gaan vast nog wel wat problemen geven met de kinderen die ermee door de kamer gaan racen. Maar dat doen ze nu ook al wel met de stoelen zonder wieltjes. Dus zoveel scheelt het niet :-) Het bankje is bedoeld voor de kinderen en die heeft geen wielen. Dus tijdens het eten kunnen ze in ieder geval niet gaan rollen. In september zullen we wel verslag doen, want we moeten nog tot die tijd wachten helaas.

  BeantwoordenVerwijderen