zondag 5 juni 2016

Pensioen

Als er iets is waar we nog niet mee bezig zijn, dan is het wel ons pensioen. Dat klinkt allemaal nog zover weg, maar toch wordt het wel een keer tijd om ons daarin te verdiepen. Vandaag maar eens met onze DigiD ingelogd op http://mijnpensioenoverzicht.nl om te zien hoe wij ervoor staan.


Bruto per jaarNetto per maand
ML€ 35.114€ 2.315
VL€ 25.572€ 1.781

Deze bedragen zijn inclusief de AOW die we dan ook zullen krijgen en zijn gebaseerd op het feit dat er tot onze pensioenleeftijd niets meer wijzigt in ons huidige privé- of werksituatie en we ons pensioen niet eerder in laten gaan.

Zoals verwacht zouden we er wat op achteruit gaan als we onze pensioenleeftijd hebben bereikt, maar als we nu gewoon zorgen dat we ons huis tegen die tijd hebben afgelost, dan lijkt me dit een prima inkomen om van te leven.

Zo, nu zijn we toch al goed voorbereid op ons pensioen :-)

4 opmerkingen:

 1. Leuke bedragen die daar staan. Goed dat jullie het nu al bekijken. Ik ben verrast door de snelle achteruitgang.
  Momenteel keren twee koopsompolissen uit. Als ik die na 2006 had afgesloten, had ik pas geld ontvangen als ik al AOW kreeg.

  Wie weet of AOW nog bestaat, wanneer jullie met pensioen gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch vreemd. Ik heb na mijn 67ste een bruto "salaris" van 90k en ik krijg netto maar 200 Euro per maand meer alleen dan jullie twee samen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met een inkomen van 90K per jaar betaal je veel meer belasting. Als je met z'n tweeen bent, kun je, volgens mij, maar beter allebei partime gaan werken ipv 1 persoon fulltime.

   Verwijderen
 3. wauw heerlijk. hier bouwt alleen man pensioen op. ik als zzper niet. apart zelf gaan betalen is ook erg duur en geen vertrouwen in dat ik dan nog wat uitgekeerd krijg.. dus we proberen zelf te sparen/aflossen enz.. ben benieuwd tegen die tijd...

  BeantwoordenVerwijderen