donderdag 14 juli 2016

AH bezorgdienst en Allerhande Box

Sinds begin mei heb ik de bezorgdienst van de Albert Heijn ontdekt. We waren op vakantie in Denemarken en ik had al van te voren besloten dat ik het eens zou gaan uitproberen. Op dinsdag besteld, en zaterdagmorgen werd het bezorgd. Gratis, omdat ik ook een Allerhande Box erbij bestelde.

Het bestellen van de boodschappen gaat heel eenvoudig. Je typt een product in, en je krijgt verschillende opties. Je klikt het juiste product aan en klaar. Je wordt niet verleid door andere koopjes, je koopt alleen dat wat je nodig hebt. Met name voor de weekboodschappen is dit heel erg handig, want je hoeft niet meer te sjouwen met pakken melk en yoghurt. En daarbij kun je ook eens wat andere producten uitproberen, want het online assortiment is groter dan de winkel hier in het dorp.

Over de Allerhande Box ben ik echt uitermate tevreden! Onlangs is deze ook als beste getest door de Consumentenbond. En ik kan het beamen! We nemen de doos voor 4 personen, en dit is echt ruimschoots voldoende voor 2 volwassenen en 4 kinderen. De recepten zijn afwisselend en smaken prima, geen hele rare gerechten. De kinderen eten prima mee. De receptkaarten zijn duidelijk. We hebben een tijd geleden eens een Mathijs Maaltijdbox gehad, en dat was echt goed lezen op het recept wat je moet doen.
Voordeel van de Allerhande Box is ook nog eens, dat je niet aan een abonnement vastzit. Je bekijkt van te voren wat de gerechten zijn, en als je daar zin in hebt, dan klik je de Box in je mandje.

Ik kan op dit moment maar 1 nadeel bedenken, en dat is dat je de Box 4 dagen van te voren moet bestellen. Je moet dus goed in de gaten houden wanneer je de boodschappen thuisbezorgd wil hebben en of je er een Box bij wil. Zo heb ik hier op zondag al de Box besteld zodat deze op vrijdagmorgen geleverd kan worden. Je hebt dan wel tot donderdag 12 uur de tijd om je overige boodschappen toe te voegen aan je lijst. Maar het is dus niet zo van: vandaag besteld, morgen in huis.


20 opmerkingen:

 1. Ik vind het ook altijd heel verleidelijk, ik was afgelopen week jarig en kreeg een code om gratis te laten bezorgen. Waar ik alleen van baal is het statiegeld voor de kratten. Wanneer je iedere week besteld geen probleem maar bij het af en toe gebruik maken van de service vind ik het toch vervelend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt enerzijds wel, maar toen wij voor de eerste keer lieten bezorgen, zei de bezorgman heel vriendelijk: 'Als u snel de producten uit de kratten haalt, dan kan ik de kratten ook meteen weer meenemen.' Dus ik denk dat het maar net treft wie je hebt, en zeker als je met z'n tweeen thuis bent, kun je snel alles uit de kratten halen en weer meegeven ondertussen.

   Verwijderen
  2. Dat is boffen! Dat zou inderdaad mijn voorkeur hebben. Snel weer weg met die spullen van een ander. ;-)

   Verwijderen
 2. Ik vind de jumbo pick up service fijn. Veel meer keus. Voordeel dag het hier op een plek zit met veel ruimte. Binnen een kwartier ben ik weer thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij die van ons moet je dan parkeergeld betalen en dat weerhoudt me ervan

   Verwijderen
 3. ik vind het ook ideaal. zeker nu in de vakantie omdat ik dan speciaal op pad moet naar de winkel, dochter moet dan mee. heb er zelf geen zin in en moet een rustig plekje vinden qua opvangkinderen.. nee dank je. ga liever gelijk om half 9 als ik oudste (en na de vakantie beide kids) heb afgeleverd op school.. in de vakanties bestel ik bij ah. bevalt super. bestel wel altijd te veel.. producten die ze bij de dirk en lidl niet hebben, bestel ik daar altijd op voorraad... :p

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe vind je de recepten voor kinderen? Wij hebben de ah-box ook 2,5 maand gehad, aan het begin vonden ze het wel lekker, maar dat werd steeds minder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De recepten voor de kinderen zijn prima, maar ze zijn ook wel goed aan te passen hoor. Twee weken terug hadden we witlofsalade met druiven en een mangochutney erover. Onze kinderen zijn niet heel erg van de sausjes en dressings, dus de witlof en de druiven hebben ze gegeten en wij hebben zelf gewoon de chutney op ons bord erover gedaan. Over het algemeen gewoon goede gerechten voor kinderen!

   Verwijderen
 5. Die bezorgdienst lijkt me wel wat, al heb ik er nu geen behoefte aan. Ik lees weleens de Allerhande en ik vind de hoeveelheden van hun recepten voor vier personen zo weinig. Dat zou ik hier met vier volwassenen (drie mannen, een vrouw) zeker moeten verdubbelen en dat wordt een hele dure hobby. Die doos zou ik sowieso niet nemen want met een glutenvrij, melkvrij, grotendeels vegan voeding past het niet bij ons, maar uit nieuwsgierigheid wel naar gekeken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, dan is het zeker lastig als je met een dieet te maken hebt. Overigens zijn de recepten echt wel voor 4 volwassenen voldoende hoor.

   Verwijderen
 6. Interessant en goed om te weten dat deze doos echt de moeite is. Maar dat zo ver van te voren bestellen is inderdaad wel een nadeel vind ik.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, eigenlijk wel handig. Zo had ik afgelopen zondag al de box besteld en wordt morgen bezorgd.

   Verwijderen
 7. Bedankt, bij ons bezorgden ze nooit, toch even gechect en ze bezorgen nu wel! Minimaal 70 euro. Dat lukt vast wel. Ik had echt gee zin om de hele zomervakantie grote boodschappen te doen met drie kinderen erbij.joepie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, helemaal super! heb je al besteld? Iedere week hebben ze ook weer andere producten die je koopt waardoor de bezorgkosten gratis zijn. Nu in de zomervakantie zijn er ook weer verschillende acties.

   Verwijderen
  2. Het bericht hieronder is hetzelfde trouwens, dus die heb ik verwijderd.

   Verwijderen
  3. Ja ik heb vandaag besteld :) heerlijk idee dat zaterdagavond onze boodschappen worden bezorgd :) ben benieuwd hoe het brood is en de diepvriesproducten

   Verwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Drie maaltijden voor €49? Dat lijkt mij ontzettend veel! Ik doe wekelijkse boodschappen voor ongeveer €80 voor 5 personen, en daar eten we dan natuurlijk de hele week van. Nee, dan shop ik liever zelf mijn maaltijden bij elkaar...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is dan 16 euro per maaltijd en dat is zeker duur als je ook voor 5 euro een enorme pan macaroni op tafel kunt zetten. Maar zo eet je nog eens wat anders en ik vind het ook gezellig om met ML samen te koken en zo wat bij te kletsen.

  BeantwoordenVerwijderen