donderdag 21 juli 2016

De eerste vakantieweek!

Inmiddels genieten we hier al een week van de zomervakantie. Althans, de kinderen en VL. Want ML is nog aan het werk. Al was hij gisteren wel in de middag al thuis, omdat het zo warm was.

Deze zomervakantie zal het best 'aanpoten' worden, want de kinderen zijn echt zes weken thuis, zonder kinderopvang of bso. Sterker nog, VL had nog veel levensfase-uren, waardoor zij vanaf half september tot 1 november veel thuis is. De kinderen zullen dus pas per 1 november weer naar de bso en de opvang gaan.

Zo met deze warmte krijgen we wel direct een zomervakantiegevoel, maar het maakt het tegelijk ook weer een stuk pittiger. De kinderen zijn nog moe, moeten nog aan de vakantie en de vrijheid wennen en de warmte zorgt ervoor dat iedereen nog wat sneller geirriteerd is. We gaan nu maar snel in de ochtend naar buiten, en in de middag zijn we veel binnen. Ook raar, regent het eens een keer niet, maar zitten we alsnog binnen!

In de middag biedt de tuinslang en een bak water in ieder geval veel vermaak. Dit jaar maar eens geen opblaasbaar zwembad gekocht, gelukkig vermaken de kinderen zich nog heel prima.

Vanmorgen al op tijd naar de grote speeltuin hier in het dorp geweest. De kinderen hebben lekker gespeeld en voor de echte warmte waren we weer thuis. Alwaar ze nu dus achter de tv zitten. Straks maar weer lekker naar buiten.

Morgen is ML lekker thuis dus dat is weer een andere dimensie in huis. En volgende week maar eens kijken of er een aantal kinderen uit logeren kunnen bij opa en oma!

Verder doet ZL3 het best goed! Hij is eigenlijk voornamelijk binnen, omdat het daar nog koel is. Borstvoeding geven doen we voornamelijk liggend in bed, een plakbaby is namelijk best warm. Hij drinkt uiteraard wat vaker en wat meer, maar al met al is het een heerlijke baby!

3 opmerkingen:

 1. Wij hebben sinds april een gastouder aan huis, dit heeft wel een hoop rust gebracht hier!
  De kinderen zijn lekker in hun eigen omgeving, je zit niet meer met brengen en halen en onze gastouder kookt ook s avonds.
  Financieel zijn we ook goedkoper uit.
  Misschien ook een idee voor jullie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is idd goedkoper, maar het kdv en de bso zitten hier om de hoek en daar hebben we ook fijne ervaringen mee.

   Verwijderen
 2. voor 4 a 5 kids zeker een goede oplossing idd.. ben zelf 4 jr lang gastouder aan huis geweest in een gezin met 2 meiden, maar echt ideaal :) voor hen en voor mij toen ook omdat ik in een flat woonde was opvang starten in mijn eigen huis helemaal geen optie ;) ik heb een geweldige tijd gehad en de meiden waren gewoon lekker thuis, konden na school afspreken, ik bracht ze naar gym, dansles en als ik op woensdag werkte ook naar zwemles, ideaal :D

  BeantwoordenVerwijderen