woensdag 6 juli 2016

Onze zoon is geboren!

Alweer een week geleden is onze zoon F l o r i s geboren!! Alles gaat goed, en nu kunnen we allemaal weer ons plekje vinden in een gezin van 7 personen.

De bevalling begon om 03:35 uur, want toen werd ik namelijk wakker van wat lichte buikpijn, wat krampen, een wat weeiig gevoel. Maar hoe gek ook, ik wist meteen dat de bevalling begonnen was. Dit waren geen voorweeen meer,  maar het echte werk. Ik wilde nog proberen om nog wat te slapen en wat uit te rusten, maar helaas lag ML naast me te snurken, dus ben ik er maar uitgegaan. Beneden werd alles wel wat pittiger, dus om 04:30 uur heb ik ML wakker gemaakt. Die is nog even gaan douchen en alle spullen bij elkaar gepakt. Om 05:00 uur heb ik de verloskundige gebeld (dezelfde als bij DL2!) en zijn we naar het ziekenhuis gereden. Een heerlijk ritje op de vroege morgen, het leek wel of we op vakantie waren. Onderweg nog wel wat pittige weeen gehad en zowaar, in het ziekenhuis ging de bevalling meteen verder. Het was een behoorlijk pittige bevalling, omdat vanaf 06:00 uur de weeen elkaar op bleven volgen. Ik was eigenlijk bij de vorige bevallingen wat verwend, omdat ik  tussen de weeen door nog heerlijk kon ontspannen en slapen, maar dat was er dit keer niet bij. Ik moest echt alle zeilen bijzetten en dat is een paar keer niet gelukt en toen heb ik echt heel hard geschreeuwd. Om 07:45 ongeveer ben ik onder de douche gegaan en heb ik staand de laatste weeen opgevangen terwijl ik ondertussen met mijn handen op de toiletbril leunde. Tja, dat was een prettige houding op dat moment! Vrij snel daarna voelde ik de baby zakken en kreeg ik persdrang. Ik ben meteen onder de douche vandaan gegaan en ben op de baarkruk gaan zitten. En zowaar, weer gelukt: in 1 perswee zijn de vliezen gebroken en daarna is onze zoon geboren!

Hij weegt 4280 gram en doet het heel goed. De eerste dagen was hij nog wat misselijk, maar inmiddels gaat de borstvoeding heel goed en kunnen we lekker genieten met ons allen!

En nu ga ik snel afsluiten, want er moeten weer kinderen opgehaald worden van school en kdv! :-)

16 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd!! Fijn voor jullie dat alles goed is verlopen en dat jullie nu kunnen genieten van jullie nieuwste aanwinst :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd met jullie zoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte! Fijn dat Floris er is, gezond en wel..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie naam en wat fijn dat alles goed gaat. Van harte gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van harte gefeliciteerd! Hele leuke naam. Geniet ervan en fijn dat je zo'n prettige bevalling hebt gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van harte gefeliciteerd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd! Wat een zegen een gezonde zoon! Geniet er maar van

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon Floris. Ik wens jullie heel veel geluk met jullie mooie gezin. Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd!! En wat een gezin, 7 mensen! Dat lijkt me pittig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd met Floris! Mijn man heet ook zo : )

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd! Wat een mooie stoere naam! Veel geluk met zijn 7 en.
  Heerlijk zo'n groot gezin.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bedankt voor alle lieve berichten en felicitaties!

  BeantwoordenVerwijderen