maandag 6 februari 2017

Zomervakantie 2017

Dit jaar zijn we er vroeg bij! In 2016 is in juni onze jongste zoon geboren. Als gevolg hiervan hebben we geen zomervakantie geboekt, maar we hebben eerst de bevalling afgewacht. Na een maand bleek dat het allemaal helemaal prima ging, en we besloten om eens te gaan kijken naar een zomervakantie. Het bleek dat het lastminute erg moeilijk is om een huisje/stacaravan/tent te huren voor een groot gezin. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om in Nederland op vakantie te gaan met onze eigen tent.

We hebben zelf een stormtent voor vier personen (en daar kun je ook wel met zes personen in). Deze tent hebben we aangeschaft in 2011. Het werd vorig jaar toch wel erg krap, dus de oudste twee sliepen in een bijzettentje naast ons.

We hebben ons prima vermaakt, maar toch waren we heel veel tijd kwijt aan het opbreken van de tent en alles weer inpakken in de auto. We moesten daarna nog zo'n 1,5 uur rijden naar huis en serieus: wij waren echt zo moe! Alsof we van vakantie in Zuid-Frankrijk op de terugreis waren.

Dit jaar hebben we het anders aangepakt. We besloten om een camping te zoeken welke ook blokhutten of stacaravans verhuurd. We hadden al een tijdje ons oog laten vallen op Alpenferienpark Reisach in Oostenrijk. (Karinthie) In december 2016 hebben we al geboekt voor twee weken in een blokhut op de camping. Voordeel is dan dat we niet zoveel spullen mee hoeven te nemen. Een dakkoffer is dan wel voldoende. En een ander voordeel is dan ook dat we geen aanhanger hoeven te huren voor alle bagage en onze eigen tent. Hier gaan ook behoorlijk wat kosten inzitten.

Vorige week hebben we een aanbetaling van 200 euro gedaan. In augustus betalen we dan de rest: nog 1040 euro. Voor 1240 euro zitten we dus twee weken in een blokhut op een prachtige camping waarvan het zwembad in de top 10 van mooiste zwembaden van Europa staat!

Wie heeft er wel eens op deze camping gestaan? Zijn er ook al gezinnen die hun zomervakantie hebben geboekt? Zie voor meer informatie www.alpenferienpark.com

5 opmerkingen:

 1. Wij hebben ook een aantal heerlijke vakanties in Karinthie gehad, niet op een camping maar in een huisje dan. Geniet lekker van de voorpret.
  Wij hebben begin december 2016 geboekt. Twee weken Kreta. Onze zoon wordt na de zomer 18 en het kan zomaar het laatste jaar zijn dat hij met ons meegaat. Dochter is voorlopig nog niet zo ver.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat lijkt me ook bijzonder, de laatste gezinsvakantie! Geniet ervan, zou ik zeggen. In 2005 ben ik naar Kreta geweest, prachtig!

   Verwijderen
 2. Het klinkt mooi! En kinderen genieten vaak enorm van een zwembad.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben dit jaar voor het eerst een caravan gekocht met een heeeeele grote voortent. Die zetten we neer ip een jaarplek net over de Duitse grens wat voor ons 5 kwartier rijden is. We betalen voor de jaarplek 1450 euro en als we hem aan t einde van t jaar toch liever droog in de stalling willen hebben kost ons dat 100 euro. Er is animatie vanaf half maart op de
  Camping aanwezig hebben er echt enorm veel zin in

  BeantwoordenVerwijderen