woensdag 30 april 2014

Positive eating

En dat doen we zeker, tijdens onze vakantie in Denemarken. We genieten hier nog steeds volop van het supermooie weer. Gisteren hebben we het Vikinge Center in Ribe bezocht. We hebben daar een broodje gegeten in de schaduw, zó warm was het!

Maar goed, positive eating dus. We zijn hier al een paar dagen heerlijk aan het barbecuen. Er zijn al heel wat lekkere hapjes voorbij gekomen: potatoe skins, gerookte zalm, gerookte kip, salades...en elke morgen pannenkoeken als ontbijt. We ontbijten rond een uur of 10 en om 16:00 uur steken we de barbecue aan, dus de lunch slaan we over.

De kilo's zullen er vast aanvliegen deze week, dus volgende week moeten we weer even de knop omzetten en weer gezond gaan eten.

Wat is voor ons gezond? Dat is gewoon drie hoofdmaaltijden per dag en fruit tussendoor. In het weekend wat lekkere nootjes en een glaasje wijn. En natuurlijk ook een lekker taartje, zelfgemaakt natuurlijk. We eten voornamelijk volle producten: volle melk en volle yoghurt. We bakken in olijfolie of in kokosolie. Suiker proberen we zo min mogelijk te gebruiken en anders te vervangen door dadelstroop, ahornsiroop of agavesiroop. Brood eten we wel, maar dat proberen we zoveel mogelijk zelf te bakken en we gebruiken daarbij speltmeel.

Ook via onze blog willen we jullie informeren over de Facebookgroep 'Positive eating'. Het is een initiatief van de Groene Vrouw: www.groenevrouw.nl

Ik heb me vanmorgen aangemeld en vanaf 4 mei gaan wij er ook weer tegenaan. Tot die tijd hoop ik veel receptideeen te krijgen van de Facebookgroep. Ook het boek 100% suikervrij staat op ons lijstje.

Zo, en nu gaan we weer verder met vakantievieren. Enig nadeel op het moment is dat we enorm last hebben van muggen, zelfs nu op de vroege morgen.

7 opmerkingen:

 1. Wat is positive eating dan precies? Ik heb er nog nooit van gehoord. Ik eet altijd magere yoghurt. Volle yoghurt vind ik vies! Zo romig, bah!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Positive eating is nadenken en bewust eten. Geen dieet, je mag ook snoepen, maar bij alles denk je na: 'Wat voegt dit toe?' Ik vind de Facebookpagina tot nu toe erg leuk, ik kom al veel lekkere recepten tegen.

   Verwijderen
 2. Spelt... het nieuwe goud. Niet zo positive voor de portemonnee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Door het eten van Marmite, prikken muggen minder snel. Het is niet zo dat ze dan helemaal niet meer prikken, maar wel veel minder. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt waar? We gaan morgen even kijken bij de Coop hier! En verder de Citronellakaarsen maar flink branden!

   Verwijderen
  2. Ja, het werkt. Het zal misschien niet heel direct werken, ik bedoel het heeft even tijd nodig om in het systeem van je lichaam te zitten. Het allerhandigst is voor een volgende vakantie 2 weken van te voren te beginnen ermee.

   Verwijderen