zaterdag 7 maart 2015

Auto avontuur

Vanmorgen een proefrit gemaakt in de Opel Zafira. We zijn allebei enthousiast over het model, een prettige hoge zit en behoorlijk wat ruimte achterin. Helaas waren we wat minder enthousiast over specifiek deze auto. Er zaten wat haperingen in tijdens het rijden en het feit dat we wel 4750 euro voor onze Passat kregen zodat we maar 1500 euro moesten bijbetalen vonden we een te grote adder onder het gras. Het leek alsof ze de Opel Zafira héél graag kwijt wilden.

Natuurlijk gingen ze nog grondig kijken naar de haperingen (motor sloeg af bij terugschakelen naar de tweede versnelling, en motor ging spontaan weer aan als je een dot gas gaf) maar zoals een vriend terecht opmerkte: 'Als je geen goed gevoel hebt, moet je het niet doen'. En dus doen we het ook maar niet.

In ieder geval weten we wel dat een Opel Zafira ons wel bevalt, dus we houden onze ogen en oren goed open.

Een andere optie is trouwens ook een Multimac. Heeft iemand daar ervaring mee?

Nu nog even snel de was opvouwen en dan duik ik lekker mijn bed in. Dan kunnen we morgen vroeg opstaan om de hele dag te genieten van de lente! :-)

8 opmerkingen:

 1. Geen ervaring met Multimac is ook best prijzig:(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben 7 jaar een Dacia Logan MCV gehad en er 200000 km mee gemaakt, was een leuke auto. We hebben in december een grand kangoo gekocht (nieuw) en zijn zeer tevreden over de ruimte, veel meer dan bij dacia logan. We hebben hem wel nieuw gekocht omdat we vaak naar Hongarije gaan en we onderweg niet willen langs de kant staan.
  Met de mcv hebben we nooit problemen gehad, 200000 km gereden zonder stukken.
  Je moet gewoon geluk hebben met een tweedehands.
  Veel geluk met jullie zoektocht

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou Hilde de beste auto,s kwamen uit eind jaren 90 dus wat betrouwbaarheid is 2e hands wel beter en Zo,n Lodgy was dat niks ? Zeker zo ruim en vast goedkoper.

   Verwijderen
  2. Nou Hilde de beste auto,s kwamen uit eind jaren 90 dus wat betrouwbaarheid is 2e hands wel beter en Zo,n Lodgy was dat niks ? Zeker zo ruim en vast goedkoper.

   Verwijderen
  3. Ik had eerst een Renault Kangoo, heerlijke ruime auto 15 jaar gehad. Nu een Dacia Logan ((oude model met achterdeurtjes) sinds 3 jaar en ben hier ook zeer tevreden mee. Als leenauto had ik eens een Lodgy heeeeel ruim en reed erg soepel, vooral bochten en kleine draaicirkel Vriend heeft een Dacia Duster ook een goede keus. Veeel waar voor je geld vinden we.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. In de Gand Kangoo is er veel meer plaats dan de vorige MCV en de Lodgy en de prijs was maar 1000 euro(Belgie) verschil. We hebben voor de ruimte gekozen. Het verbruik is hetzelfde dan de MCV (Diesel) 6 liter/100 km.
   Alleen parkeren is moeilijk maar lukt beter na een paar maanden.

   Verwijderen
 3. Onze Opel Zafira doet het gelukkig goed. Die is ook tweedehands. Maar het is wel een saaie auto vind ik.

  Dit multimac vind ik alleen al leuker klinken!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen