zondag 15 maart 2015

Schoonmaakgenot :-)

We zitten al zeker een half jaar te twijfelen of we een stoomreiniger van Kärcher zullen aanschaffen. We hoorden al veel goede verhalen, maar ja, zo'n apparaat kost ook weer 150 euro en gebruik je het daar wel genoeg voor?

Als compromis hebben we in december maar de vacuüm cleaner van Kärcher gekocht van de VVV-bon in het kerstpakket. Heeft niets met een stoomreiniger te maken hoor, maar onze ramen moesten ook een keer schoon. Ze waren al drie jaar niet van binnen gewassen...

Ondertussen begon de stoomreiniger ons toch steeds meer te prikkelen. Op dit moment hebben we een aftandse dweil en een emmertje water. Het constant bukken en je handen in het vieze sop te steken begint ons nu wel wat tegen te staan. Ik heb op het punt gestaan om een dweil van Leifheit aan te schaffen, maar dan ben je ook weer 50 euro kwijt. Is het dan niet verstandiger om een stoomreiniger aan te schaffen? Maar ja, dan heb je weer een apparaat in huis staan.

In ieder geval is er een eind gemaakt aan onze twijfel. Wat blijkt? Onze buren hebben een stoomreiniger, een Kärcher 1702. Deze hebben ze een aantal jaren geleden gekocht. En die hebben we gisteren en vandaag geleend.

En ik ben helemaal om.

Gistermiddag heb ik voor het eerst gedweild en ik vond het erg zwaar werk. Komt omdat mijn vloer erg vies was en ik dus flink moest poetsen. En daarbij had ik ook nog niet de knop ontdekt dat je het 'pistool' vast kunt zetten.

Maar het blijkt dat je zo'n apparaat toch wel wat sneller pakt dan een dweil. De vloer droogt sneller, je hoeft niet steeds te bukken en het wordt gewoon schoner.

Daarna hebben we nog snel een ander hulpstuk erop gezet en daarmee de toilet en een vlek op de bank weggepoetst. Appeltje eitje. En schoon!!! En dat zonder te schrobben en zonder al te veel moeite.

Ik ben echt in staat om morgen naar de dichtsbijzijnde bouwmarkt te gaan om daar zo'n ding direct te kopen. Ik ben benieuwd hoe lang ik me nog kan bedwingen...

3 opmerkingen:

 1. Ik zou zeggen.. wacht op een leuke aanbieding of kijk eens op marktplaats? Kom je er vast wel eentje tegen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is wel ideaal als je zo'n apparaat eerst eens rustig kunt uit proberen! Ik ben zelf superblij met mijn kruimeldief!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. as. zaterdag bij de ald.i voor 50 euro :)
  heb er zelf ook een, paar jaar terug gekocht, gebruik ik vooral om de tegels in de badkamer te doen en de vloeren te dweilen (tegels en vinylvloeren, gaat beide prima)

  BeantwoordenVerwijderen