zondag 1 maart 2015

Nieuwe maand, nieuwe extra aflossing

De salarissen zijn weer bijgeschreven en we zijn nog steeds niet verlost van onze hypotheek, dus we moeten weer genoegen nemen met een kleine extra aflossing tussendoor. Dit keer hebben we €1.600 afgelost. Daarmee zitten we met onze maandelijkse hypotheekrente onder de €1.300! We denken graag in mijlpalen, en dus eigenlijk hebben we net als de vorige maand weer een mijlpaal bereikt. De volgende mijlpaal van maandelijks €250 besparen op de hypotheekrente wordt eenvoudig, want we besparen, sinds we begonnen zijn met aflossen, nu al €248 per maand op onze hypotheekrente.

We hebben nog steeds een lange weg te gaan en het gaat ons allemaal nog steeds te traag, maar tegelijkertijd beseffen we ons ook wel dat het aflossen van €367.000 niet in een paar jaar te realiseren is.

Door al onze extra aflossingen, hebben we in ieder geval al €5.774 minder aan hypotheekrente betaald en dat is toch al leuk meegenomen. En zelfs als we besluiten nu te stoppen met extra aflossingen, dan loopt dat bedrag toch nog elke maand met bijna €250 op.

5 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met deze mijlpaal!
  En veel succes met de rest van de hypotheek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 248,- per maand minder vind ik wel echt de moeite. Hoeveel jaar heb je daar nou over gedaan als ik vragen mag?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zijn in 2011 begonnen. In 2012 zijn we niet meer met aflossen bezig geweest en sinds 2013 hebben we het aflossen als een serieus onderdeel van onze maandelijkse uitgaven beschouwd. Zie ook: http://www.watkosteengezin.nl/p/hypotheek.html

   Verwijderen