donderdag 24 april 2014

Het geld komt en gaat...

Ik stond op het punt om een blogje te schrijven dat het geld als een razende verdwijnt hier. Het boodschappenbudget is vrij dramatisch deze maand. Veel geld uitgegeven aan de verjaardagen, Pasen en weet ik wat nog meer. Met name de kleine dingetjes die we vergeten zijn te kopen tijdens de wekelijkse boodschappen en die je nog snel ff gaat halen, hakken erin. Op dit moment hebben we €370,- uitgegeven. En dan hebben we nog geluk dat we zaterdag op vakantie gaan en dus een 'korte' maand hebben qua boodschappen.

Ook hebben we al €75,- uitgegeven aan huishoudelijke artikelen. We hebben een pak wegwerpluiers gekocht voor de vakantie, en daarnaast hebben we twee flessen multivitamine van Salus (waar ook Floradix van is, dat is jullie vast beter bekend) gekocht, wat ons ook €25,- kostte.

Ook hebben we natuurlijk een bed gekocht voor ZL1, en wollen kleding voor de vakantie in Denemarken straks. En natuurlijk vorige maand de aankoop van de Lupo. Pfff... Je moet natuurlijk ook genieten van het kopen, maar af en toe de rem erop is ook best fijn!

Maar, okee, het geld komt ook weer binnen. Begin april natuurlijk de kinderbijslag, en daarnaast kregen we €300,- aan kindgebonden budget deze maand. Dat is natuurlijk met terugwerkende kracht vanaf januari 2014. Ook de kinderopvangtoeslag van €1000,- is gestort. We kregen €100,- van de Nuon terug (eindafrekening), ML heeft zijn kilometervergoeding van €200,- gestort op onze gezamenlijke rekening en we hebben alvast €150,- gekregen van opa en oma voor een speelhuisje in de tuin voor de kinderen. Dat is verjaardagsgeld voor alledrie, en wij leggen de rest bij.

Fijn dat we naast alle uitgaven ook weer flink wat inkomsten hebben! En natuurlijk eind mei: vakantiegeld!

9 opmerkingen:

 1. Wij hebben soms ook van die maanden dat het geld er uit vliegt. Vooral in september als de scholen weer beginnen. Op het moment valt het gelukkig wel mee.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zelf gebruik ik een overzicht van alle maandelijkse vaste lasten en overige bijkomende kosten. Op deze manier zie ik hoe hoog elke maand onze extra uitgaven zijn. Doordat ik sommige uitgaven kan verplaatsen naar een andere maand, ben ik flexibel en lukt het mij om 'onverwachte' uitgaven zodanig te plannen dat ik elke maand ongeveer hetzelfde uitgeef aan extra kosten. Hartelijke groet, JulieJulie (Een Zot en zijn Geld)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij gebruiken idd ook een spreadsheet in Google Drive. Weten=besparen!

   Verwijderen
 3. vakantiegeld etc gaat bij ons alemaal naar de spaar, waarvan juist dit soort extra uitgaven betaald worden.. ;) ook onze inkomsten gaan eerst naar de spaar (3 verschillende inkomens van mij per maand (van 3 opvangkids als gastouder) op verschillende dagen elke maand (afhankelijk van wanneer deouders betalen), man 4 wekelijks loon ook wisselend door overuen (of geen overuren zoals nu omdat hij overspannen thuis zit.. juist door die overuren..:( ) 1e van de maand boeken we een maandbedrag naar de betaalrekenning voor vaste lasten, sparen op een andere spaarrekening, boodschappen, tanken, overige etc. werkt voor ons super. extra uitgaven gaan dus altijd van de spaarrekening, noit van het maandgeld omdat dat gewoon niet lukt.. en idd het komt en t gaat.. soms met bakken tegelijk... :( maar ben blijd at het kan zonder schulden te maken tegenwoordig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Door jullie blog ben ik ook eens gaan kijken of wij in aanmerking komen voor kindgebonden budget. Ik ben minder gaan werken en mijn inkomen was nog niet gewijzigd bij de bd. Vol verbazing zag ik dat we hier inderdaad voor in aanmerking komen, dus gelijk maar even aangevraagd met terugwerkende kracht per 2013. Dat wordt een behoorlijke meevaller, waarmee we weer een extra aflossing gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, wij waren ook vol verbazing dat we weer recht hebben op kindgebonden budget. Nou ja, mooi meegenomen, zeker als jij nog van 2013 krijgt.

   Verwijderen
 5. Hoe kunnen jullie recht hebben op het kindgebonden budget?
  Zelf ben ik net voor het eerst ouder geworden en minder gaan werken (0,8 fte) en vriendin is nog minder gaan werken (0,4 fte).
  Wanneer ik een proefberekening maak, is ons inkomen 'te hoog'. Maar wij komen lange na niet bij de bedragen die jullie storten bij de "wie zijn wij?" rubriek (ML stort €2.250 en VL € 1.750). Wij verdienen nu de genoemde bedragen niet eens meer netto... Hoe kunnen jullie dan KB ontvangen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heeft alles te maken met verzamelinkomen. Doordat we een behoorlijk hoge hypotheek hebben en dus veel hypotheekrente aftrek, hebben we een laag verzamelinkomen en kindgebonden budget is gebaseerd op het verzamelinkomen. Net als veel andere toeslagen. Erg krom eigenlijk, want het is toch onze eigen schuld dat we een "te" duur huis hebben gekocht...

   Verwijderen