maandag 21 april 2014

Verjaardagen

We hebben een druk Paasweekend achter de rug. Op Goede Vrijdag vierde ML zijn verjaardag samen met ZL1. ZL1 is pas over twee weken jarig, maar omdat ML dan niet thuis is, hebben we het nu alvast gevierd en ZL1 in de waan gelaten, dat hij nu al jarig is. Hij is 5 jaar geworden.

ZL1 heeft van ons een nieuw bed gekregen. Hij sliep nog steeds in een peuterbedje, en dat ging op zich wel prima. Maar ja, het peuterbedje moest doorgeschoven worden naar ZL2, en wat is nu een beter moment dan een verjaardag? We houden namelijk van nuttige cadeaus, met een kleinigheidje erbij. We hebben geluk dat een familielid bij de Zweedse woonwinkel werkt, dus we mochten profiteren van 15% korting. In totaal waren we voor het Flaxabed met matras, waterdichte molton, dekbed en kussen €233,- kwijt. Een heel nuttig cadeau, want waarschijnlijk slaapt ZL1 hier in tot hij op de middelbare school zit. Waarschijnlijk zal hij dan overgaan naar een 220 cm bed, want hij heeft nu een 2 meter bed gekregen. Maar goed, dat is voor latere zorg. Eerder deze maand had ik voor €10,- bij de Hema al een Sprookjesboom dekbed van een draak gekocht, dus dat kreeg hij er ook bij. Verder kreeg hij nog een doosje Lego Creator van €11,- en het spel Pim-pam-pet picto, wat ik al in januari had gekocht. Bij de Lidl had ik nog een pyjama van Cars gekocht, en daar was hij ook heel erg blij mee. Leuke en nuttige cadeaus dus, perfect!

Verder verliep de verjaardag best rustig, in de middag kwamen de opa's en oma's en de ooms en tantes. Hij kreeg er nog meer Lego bij, waar hij erg blij mee was. Grappig detail was, dat oma hetzelfde doosje Lego Creator had gekocht als wij, maar daar €16,- voor had betaald. Toch leuk om te zien dat het in de gaten houden van aanbiedingen wel loont!

Zaterdagmorgen hebben we de Lego dus maar geruild voor twee andere doosjes Lego, waar ZL1 en ZL2 leuk mee hebben gespeeld. Het is sowieso erg leuk om te zien hoe die twee met elkaar omgaan. Het lijkt de laatste tijd veel beter te gaan en ze kunnen nu leuk met elkaar spelen. En af en toe slaan ze elkaar de hersens in, dat dan weer wel. Ach, echte broertjes zullen we maar zeggen.

Op Eerste Paasdag hebben we niet zoveel gedaan. Lekker van het zonnetje genoten en heel veel was weggewerkt.

Vandaag kwamen onze vrienden over de vloer om nog de verjaardag te vieren. ZL1 kreeg een 'bespioneer'. Een soort periscoop waarmee je over de schutting kunt kijken. Erg leuk! Verder was hij ook blij met zijn voetbal. De kids lagen wat laat in bed en eigenlijk wil ik nu ook wel naar bed, maar ik moet nog de vloer dweilen. Onze vloerverkoeling is namelijk vandaag automatisch aangegaan, wat inhoudt dat de vloer nu heel koud is. Als je gaat dweilen, duurt het ook een hele tijd voordat de vloer droog is, vandaar dat ik maar dweil als ik naar bed ga.

Nu nog drie dagen werken, de vrijdag gebruiken om in te pakken en dan: op vakantie!!!

3 opmerkingen:

 1. Gezellig dat ze zo samen spelen. En dat geruzie hoort er inderdaad gewoon bij. Zo kunnen ze mooi op elkaar 'oefenen'!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alsnog gefeliciteerd met ML en alvast gefeliciteerd met ZL1, complimenten voor de cadeaukeuze. Jullie hebben het nuttige met het aangename gecombineerd, beter kan niet naar mijn idee. Alvast een fijne vakantie toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alsnog gefeliciteerd met ML en alvast gefeliciteerd met ZL1, complimenten voor de cadeaukeuze. Jullie hebben het nuttige met het aangename gecombineerd, beter kan niet naar mijn idee. Alvast een fijne vakantie toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen