maandag 7 april 2014

We hebben een energiejaar erop zitten!

Op 7 april 2013 is ons energiecontract bij de Nuon ingegaan. Vandaag zijn we een jaar verder en heb ik zojuist de meterstanden weer genoteerd. Hoeveel kWh hebben we dit jaar verbruikt?

.....


7200 kWh!!!!!!!!!!!!!!!!!


Ik ben hier echt heel, heel, heel, heel, heel, heel erg blij mee!!! :-) :-) :-)

In 2012 hebben we 7887 kWh verbruikt en in 2011 7841 kWh, dus we zijn echt enorm omlaag gegaan. Nu hebben we natuurlijk ook een zachte winter gehad dus dat speelt zeker een rol, maar we zijn echt heel bewust bezig geweest met energie, verwarmen, gordijnen dicht, kaarsen aan en warme sokken. We probeerden om niet veel hoger dan 19 graden te stoken in de woonkamer, en dat is prima vol te houden.

Echt heel cool om nu hier de vruchten van te plukken. We zijn al een tientje per maand minder gaan betalen aan de gemeente omdat we bewust bezig zijn gegaan met het verminderen van afval, en nu zien we wat ons voordeel is als we het huis wat minder warm stoken en bewust omgaan met energie.

We verwachten binnenkort de eindafrekening, en die zal vast ietsje afwijken, maar goed, we hebben winst!

Per 24 april gaan we trouwens overstappen naar Greenchoice. En dan gaat ons jaar weer in met het bijhouden van de meterstanden. En ook een goede reden voor mij om straks in het najaar mooie warme wollen kleertjes voor de kinderen aan te schaffen. 

15 opmerkingen:

 1. 7200 Kw/h enkel stroom dus en waarom nog geen zonnepanelen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan me voorstellen dat je blij bent! Dat is een flinke vermindering! Gefeliciteerd.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is dit niet juist heel veel? Misschien heb ik een vertekend beeld, ik bedoel ermee te zeggen dat ik het niet rot bedoel!
  Ik heb afgelopen jaar 1745 kWh gebruikt. Wij zijn dan wel een gezin van 1 volwassene en 2 kinderen.
  Heb geen vaatwasser of droger, wassen minimaal 4x per week.
  Vloerverwarming en warm water gaat bij mij via de huur dus het daadwerkelijke verbruik is iets hoger maar verwerkt in de huur.

  Ik heb wel overal led lampen en 1 lamp in grote hal met halogeen.
  Trek stekkers uit waterkoker als ik hem niet gebruik, zelfde met staande lampen. Echter met tv kastje doe ik dit weer niet.
  Ik kook op inductie, elke dag.
  Gebruik eens per week een oude, energie vretende magnetron.
  Ik woon in een rijtjeswoning maar heb geen zolder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. lees wat oude posts over energie. Ze gebruiken electra ook voor de verwarming.

   Verwijderen
 5. We hebben inderdaad geen gasaansluiting, dus koken en verwarmen gaat ook op elektrisch. Net ook de officiĆ«le jaarafrekening gehad: we krijgen €100,- terug!

  Zonnepanelen: zit ook in het vat!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 7200 x 0,2 = 1440,-
  we waren met zn vieren en hebben bruto 3700kWh x 0,2 verbruikt en 700m3 x 0,6 gas = 1160
  netto hebben we 2100kWh verbruikt vanwege zonnepanelen (gesubsideerd) dus gaat er 1600x0,5 eraf = 800,- . Uiteindelijk met een overstapvoordeel van 160 betalen we dit jaar voornamelijk voor transport ed.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel eerlijk, ik vind 600 kWh minder verbruik, zeker terwijl we zo'n zachte winter hebben gehad niet noemenswaardig. Dat zou je alleen al moeten kunnen besparen op je normale (niet verwarming gerelateerde) energieverbruik. Kijk bijvoorbeeld eens kritisch naar je verlichting en al je apparaten die op standby staan. Alleen door een paar kleine investeringen te doen door LED-verlichting te kopen en een standby-killer op je entertainment-hoek te plaatsen kun je al heel wat meer besparen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. jeetje ik schrik nogal van jullie verbruik! hier een gezin van 2 volwassenen en 2 kinderen van 4,5 en 1,5 jaar (derde is op komst)....wij wonen in een jaren 30 woning, vrijstaand en niet super geisoleerd (dubbel glas en deels dakisolatie). De woning heeft een inhoud van 265m3 ongeveer. Wij hebben een wasmachine, condensdroger en vaatwasser en gebruiken deze 3 apparaten 1x per dag. (drogen in de zomer soms buiten, maar ben nogal wat lui wat dat betreft).....wij hadden een verbruik van 3585 Kwh electriciteit en 1785 m3 gas (periode maart 2013 - maart 2014)......de helft dus van wat jullie verbruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat je niet hebt gelezen dat wij geen gas gebruiken. We verwarmen het huis elektrisch (mbv een warmtepomp) en koken met inductie. Wij geven geven nu €120 per maand uit aan elektrisch, maar dus €0 aan gas. Als ik van gemiddelde prijzen uit ga, dan zijn jullie per maand ongeveer €165 per maand kwijt. Dan doen we het toch best goed?

   Verwijderen
  2. oh ja, ons huis heeft een inhoud van ongeveer 530 m3.

   Verwijderen
 10. oh ja dan valt het idd mee :-) dan is het ook appels met peren vergelijken

  BeantwoordenVerwijderen
 11. en wat een kast van een huis dan! zag wel dat je net als ik in het noorden van het land woont, ben erg benieuwd in welke provincie. Wij in Oost-Groningen.

  BeantwoordenVerwijderen