zondag 27 april 2014

Op vakantie!

Ja, daar zitten we dan! Héérlijk in het zonnetje in Denemarken! Het is hier echt in één woord
fan-tas-tisch.

Vrijdag was het nog even wat stressen met alles opruimen en inpakken. Ik had de avond ervoor al een schema gemaakt met daarin 5 tijdvakken en precies opgeschreven wie wat ging doen. Zo moest ML nog een paar mails sturen voor zijn werk, maar ook de auto wassen en stofzuigen. VL heeft de bovenverdieping gepoetst en de was gedaan. Daarna alle spullen inpakken en in de auto zetten. Het schema werkte erg prettig en zo gaan we het voortaan maar vaker aanpakken.

Zaterdagmorgen om 07:30 uur zijn we vertrokken. Net na de Elbetunnel in Hamburg hebben we gepauzeerd. We dachten dat we het grootste gedeelte van de rit er op hadden zitten. Helaas was het stuk snelweg na Hamburg tot Flensburg een groot drama. De Duitse radio had het over 15 km 'stop-und-go'. We hebben een uur verloren. Bij Flensburg zijn we van de snelweg afgegaan en konden we verder rijden naar Rømø. Dat laatste stuk is altijd zo gepiept. Snel de sleutel ophalen bij het sleutelhuis van Novasol en daarna door naar ons vakantiehuis.

ML komt al sinds 2003 op Rømø om te kiteboarden. Het eerste jaar ging hij met vrienden in een tent, en daarna twee jaar in een trekkershutje. Sinds 2006 boeken ze altijd een huisje. De vakantiehuisjes hier zijn allemaal particulier en worden meestal (of eigenlijk: altijd) verhuurd via Novasol. De huisjes zijn van alle gemakken voorzien. En wat het grote voordeel is: de Denen kennen geen meivakantie. Het is dus een goedkope periode en redelijk rustig. Je hebt alleen last van Nederlandse gezinnen. :-)

Maar goed, ook dit huisje is perfect. Er zit een mooie tuin bij of beter gezegd: een flink bos. De kinderen kunnen hier lekker rondstruinen. ZL1 heeft vanavond al 'graan' verzameld. (duingras). Hij is ervan overtuigd dat ik morgen meel heb gemaakt. Meel voor de pannenkoeken. Want in Denemarken eten we elke ochtend pannenkoeken als ontbijt.

Ook de kinderen (en ik, VL) hebben het voor elkaar. Onze buren/vrienden zijn namelijk ook mee en zitten met twee gezinnen in een huisje 200 meter verderop. We hebben zo de luxe van twee huisjes, maar wel de gezelligheid van een gezamenlijke vakantie. Vorig jaar zaten we namelijk met z'n allen in 1 huisje (8 kinderen, 6 paar ouders en 2 vrijgezellen) en dat was echt veel te druk. Zeker in combinatie met een ijzig koude wind en veel regen schoot dat niet zo erg op.

Maar die ijzig koude wind, daar hebben we dit jaar geen last van! Toch hebben we wel een 'trauma' opgelopen van  vorig jaar. :-) Ik heb namelijk op de valreep nog snel wollen hemdjes en een wollen longsleeve voor de kinderen aangeschaft via Little Shop around the Corner .(nee, geen belang bij). Ik heb heel veel dikke truien ingepakt en geen enkele korte broek! En laten we dat laatste nou net nodig hebben, want het is hier met recht zalig weer. De kinderen ravotten de hele dag in de tuin en zijn lekker buiten. We schuiven er af en toe wat lekkers in en wat fruit en ze zijn weer tevreden.

Morgen wordt het weer fantastisch mooi weer. We gaan lekker met z'n zestienen ontbijten in het zonnetje met pannenkoeken. Daarna zullen we in etappes vertrekken naar het zwembad, terwijl ML met zijn twee vrienden gaan kiteboarden. We zullen zeker gaan barbecuen 's avonds, net als vandaag. Kortom...genieten!!!

6 opmerkingen:

 1. klinkt zeker goed. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb in 4 dagen tijd jullie hele blog gelezen, ben erg onder de indruk.
  Ik probeer sinds begin dit jaar ok te consuminderen want ook onze hypotheek staat onder water.
  Verder is ons huis wat verouderd en moeten we een nieuwe keuken en badkamer.
  Dit gaan we eerst doen en daarna zeker onze hypotheek aflossen.
  We hebben vorig jaar wel onze aflossingsvrije deel omgezet in een spaarhypotheken omdat we er toen wel achterkwamen dat het belangrijk is om over voor ons 20 jaar geen hypotheek meer te hebben.
  Ik heb onze vaste lasten nagekeken en door stopzetten van loterijen en versimpelen van sommige abonnementen bespaar ik gelijk 40€ per maand.
  We deden voor 600€ per maand boodschappen met twee kinderen en een hond en zonder enig probleem heb ik het afgelopen maand met 450€ gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je onze blog gelezen hebt en onder de indruk bent! Dat klinkt goed! We hopen dat je onze blog blijft lezen en ook reageert op onze stukjes, dat vinden we erg leuk.

   Verwijderen