woensdag 16 april 2014

Postcodeloterij

Eén van de eerste dingen die we vorig jaar hebben opgezegd, is de Postcodeloterij. We zijn er aan mee gaan doen want 'stel je nou voor, de hele straat wint een miljoen en jij niks.' En eerlijk is eerlijk, dat gevoel hebben we nog steeds wel, want rond de jaarwisseling begint het wel te kriebelen. 'Wat nou als iedereen miljonair is en wij niet?'

Vandaag toch maar even gekeken welke prijzen we nu zijn misgelopen. Door 1 jaar niet mee te spelen, hebben we €150,- bespaard. We zijn wel twee prijzen misgelopen: een DVD-box naar keuze en een kadobon van €20,- bij Bart Smit.

De DVD-box, daar treuren wij niet om. Waarschijnlijk was het een beperkte keuze en wij kijken eigenlijk niet zo heel veel DVD's. Meestal downloaden wij van alles, we kijken Uitzending gemist en in de wintermaanden hebben we Netflix. We zitten er nog steeds sterk aan te denken om ons televisie-abonnement op te zeggen.

Verder hebben we eigenlijk helemaal geen zin in nog meer DVD's in huis. Momenteel zijn we op de minimalistische toer. We ruimen veel op en we gooien veel weg.

De waardebon van Bart Smit: ja, dat is jammer. Maar ach, wij hebben in plaats van €20,- een bedrag van €150,- gewonnen!

Welke abonnementen hebben jullie opgezegd of gaan jullie opzeggen?

5 opmerkingen:

 1. Jullie hebben gelijk hoor maar de schoonmoeder van mijn broer deed niet mee en toen viel de grote prijs in haar straat. Ze is er nog steeds niet helemaal overheen ondanks dat het zeker 8 jaar geleden is. Ook in ons dorp is een mooie straatprijs gevallen en ik ken iemand die daar woonde en niet meespeelde. Ja woonde want hij wilde niet meer in die straat wonen.
  Hoewel ik het een soort van chantage vindt, blijf ik dus maar lid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wij doen ook bewust niet mee om de kosten idd. nooit gedaan gelukkig. wel eens een gratis lot en te laat opgezegd dus 1 of 2 maanden moeten betalen en dus meegespeeld.. stom.. maar van geleerd.. nooit meer doen ;) veel hoefden we niet op te zeggen toen we onze inkomsten en uitgaven eens naast elkaar legden. de veronica gids die man al jaren had, al toen hij nog thuis woonde, en meer niet geloof ik. weinig onnodige abonnementen etc. wel proberen we af en toe verzekeringen na te lopen of t nog klopt en evt goedkoper kan :) (dankzij alle blogs en fora die er over consminderen bestaan altijd wel goed opgelet gelukkig)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik durfde ook niet op te zeggen. Eind vorig jaar verhuisd en toen heb ik hem toch meteen maar opgezegd. Ik heb alleen de eerste 2 maanden gekeken wat ik op oude adres gewonnen zou hebben, een Hem-a appeltaartjes was het, nu die maak ik zelf dan wel veel lekkerder en met minder troep.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De Postcodeloterij is gebaseerd op angst en FOMO (the Fear of Missing Out), 'stel dat de prijs valt....oei, oei, oei'. Laat dat gevoel los en bespaar lekker dat geld.
  En als je perse waardebonnen van Bart Smit wilt hebben, meld je dan aan bij TNS NIPO of InVotes of zoiets dergelijks. Dan kan je daarvoor sparen, in ruil voor je mening en persoonlijke informatie. :-)

  Zelf hebben we alle tijdschriftenabonnementen opgezegd die ook bij de bieb verkrijgbaar zijn.

  Van een duur ADSL tv abonnement naar Digitenne, en een jaar later digitenne ook opgezegd. Via de receiver die we nog hebben, kijken we nu wel gewoon gratis NL 1 t/m 3 en de lokale omroep. Is meer dan voldoende.

  Abonnement op de TV gids is een gratis Appje op de IPOD geworden.

  Meer kan ik zo ff niet verzinnen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb eigenlijk geen abonnementen meer! Al vrij lang niet meer. Ooit had ik de Viva, Kinderen, Ouders van Nu, J/M.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen