zondag 5 januari 2020

Inschrijven op de beschikbare kavels

Morgen is de deadline voor de inschrijving op een van de beschikbare kavels. We hebben een lijst gekregen waar we onze top 5 van kavels kunnen opgeven. Hieronder zie je onze voorkeur (1 tm 4):Hieronder de grootte en de prijs van de kavels:

Kavel Oppervlakte (m2) Prijs
1 1.210 €187.000
2 930 €164.000
3 720 €147.000
4 1200€ 184.000

Onze toelichting op onze voorkeur 1 is dat deze lekker ruim is en omdat de achtertuin aan een park vast zit. Weinig last van achterburen en als onze kinderen willen voetballen, kunnen ze dat mooi in het park doen ipv in onze tuin.

Voorkeur 2 hebben we gekozen omdat deze wat goedkoper is en we dus wat geld overhouden voor een ruimer huis. Het huis ligt aan de rand van een groenstrook en hierdoor wat meer vrijheid in de achtertuin.

Voorkeur 3 is nog wat goedkoper en geen directe achterburen, maar een klein groen parkje achter het huis.

Onze laatste voorkeur is weer een wat groter kavel aan de rand van een groenstrook.

Aangezien de kavels worden toegewezen op volgorde van inschrijving en wij wel al een tijd ingeschreven staan en we de vorige keer ook een kavel kregen toegewezen, maken we wel een kans op een kavel. De vorige keer dat we ons hebben ingeschreven op een kavel, kregen we de 3de keuze, daarom verwachten we nu ook niet onze eerste keuze. Als we wel onze eerste keuze krijgen toegewezen, dan moeten we nog even goed gaan kijken hoe we het geld bij elkaar gaan krijgen voor een huis met genoeg slaapkamers voor al onze kinderen.

Maar voorlopig kunnen we weer even wachten. Eind januari wordt bekend gemaakt of we een optie op een kavel krijgen. Tot die tijd nog even met de bank praten en bij een huizenbouwer langs voor een gesprek om te kijken hoeveel het huis gaat kosten dat we graag zouden willen laten bouwen.

Edit:
Na ons gesprek met de bank heeft ML nog contact gehad met de gemeente en hebben we de voorkeur voor kavels 2 en 3 wat verlaagd. Dus onze volgorde van voorkeur is nu kavel 1, 4, 2 en dan 3.

4 opmerkingen:

 1. Ik zou geloof ik wel stoppen met extra aflossen als dit je plannen zijn. Voor een nieuwbouwhuis is het handig om over geld te kunnen beschikken. Heb van een aantal mensen gehoord dat die tussen de 40.000 en 70.000 kwijt waren voor de keuken, badkamer, vloeren, gordijnen hele aankleding ed. En mocht het allemaal niet doorgaan kun je aan het einde van het jaar nog een groot bedrag aflossen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We rekenen nu met 40.000 eigen geld. Maar dan heb je inderdaad nog niet genoeg als je een luxe keuken/badkamer, gordijnen, etc wil. We zijn al van €1500 per maand extra aflossen naar €500 gegaan en we wachten nog even het einde van de maand af. Zodra we een optie op een kavel hebben, gaan we het maandelijks extra aflossen toch maar stopzetten.

   Verwijderen
 2. Welk bedrag zijn jullie vermoedelijk kwijt voor een huis?
  Wij zijn ook in dubio. Nu nog nieuw bouwen of blijven zitten en over 5,5 jaar nog nauwelijk s hypotheek hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar zullen we nog wel een keer een blogje over schrijven. Maar ik denk dat het huis niet onder de €400.000 zal blijven. Beetje afhankelijk van het kavel dat we krijgen toegewezen, zal het huis waarschijnlijk tussen de €420.000 en €450.000 komen te liggen. Dus dat hypotheekvrije leventje zal nog wel even op zich laten wachten. Tenzij het allemaal niet door gaat.

   Verwijderen