donderdag 9 januari 2020

Onze wensen voor een nieuwbouwhuis

Wanneer we straks een kavel toegewezen krijgen, moeten we natuurlijk zorgen voor een huis op dat kavel. Er zijn verschillende manieren om dat te realiseren. Je kan natuurlijk zelf een huis gaan bouwen, een huis door een architect laten ontwerpen en zelf een aannemer zoeken die dat huis voor je wil bouwen, of je kiest voor een huis uit een catalogus. Allemaal hun eigen voor- en nadelen.

Aangezien zelf bouwen geen optie voor ons is beperken we ons toch het zoeken van een architect/aannemers en een bouwbedrijf dat een huis kan bouwen aan de hand van een catalogus. Laten we eerst even de voor- en nadelen op een rijtje zetten:

Zelf een architect + aannemer zoeken
Voordelen Nadelen
Volledige vrijheid in het uiterlijk van het huis (al moet je uiteraard wel rekening houden met het kavelpaspoort) Vaak komen er nog een hoop onverwachte kosten bij
Huis is helemaal naar eigen wens in te delen. Duur
Een unieke woning Veel werk en veel overleg momenten waarbij veel keuzes gemaakt moeten worden

Catalogus woning
VoordelenNadelen
Minder keuzes, dus minder nadenken over wat je wilEen huis uit een boekje waardoor je veel (bijna) dezelfde woning ziet
Meer kubieke meters voor minder geldMeerwerk is vaak erg duur of slechts beperkt mogelijk
Sneller bouwenMinder vrijheid om alles naar eigen wens in te delen

Morgen gaan we naar een bouwbedrijf met catalogus woningen om te kijken wat het laten bouwen van een huis naar onze wensen gaat kosten. De modelwoningen van deze bouwer hebben we een aantal weken geleden als eens bezocht en we waren wel onder de indruk van de grootte, de ruimte en de kwaliteit.

De afgelopen weken veel nagedacht over de wensen waaraan een nieuw huis moet voldoen en we zijn tot het volgende lijstje gekomen:

 • minimaal 6 slaapkamers (liefst 1 extra zodat we ook een logeerkamer hebben)
 • minimaal 2 badkamers
 • eventueel een (extra) losse toilet op de eerste verdieping
 • werkkamer
 • speelkamer
 • werkkamer en speelkamer liefst niet te dicht bij elkaar ivm geluidsoverlast
 • een grote bijkeuken of een geïsoleerde ruime berging
 • een woonkamer en grote keuken die van elkaar gescheiden zijn door middel van een staal/glazen wand/deur.
 • grotere hal
 • rookkanaal
Dit zijn natuurlijk alleen nog maar de basis wensen. Over de details hebben we nog niet heel veel nagedacht, maar dat gaan we wel doen als we een kavel krijgen. 

19 opmerkingen:

 1. Ik weet natuurlijk niet waar jullie wonen, maar het loont zich zeer om ook eens te kijken naar bedrijven in Duitsland die catalogus woningen kunnen bouwen. Die bedrijven bouwen vaak ook woningen in Nederland voor veel minder geld dan bedrijven hier. En hebben service en degelijkheid altijd hoog in het vaandel staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben alleen wel bang, dat je wensenlijstje niet realistisch is voor jullie budget. Een standaard cataloguswoning met 3 slaapkamers zit al gauw op een vanafprijs rond de 2,5 a 3 ton. Dan komen de meerwerkkosten er nog bij. Keuken,badkamer, aankleding, tuin en bestrating niet te vergeten. Je zit zo op 50 duizend extra. En dan mag je hopen dat het stuk grond wat je hebt gekocht goed is en geen grote stenen, verontreiniging oid heeft want dat kost allemaal extra geld. Wij wilden jaren geleden ook een woning laten bouwen, er kwamen zoveel extra kosten bij kijken dat we er vanaf hebben gezien.
   Ik hoop voor jullie dat het allemaal meevalt en dat jullie wensenlijstje werkelijkheid mag worden.

   Verwijderen
  2. We hebben nog niet echt in Duitsland gekeken. Over het algemeen vind ik de huizen die door Duitse aannemers gebouwd zijn ook minder mooi. Maar kwaliteit is wel heel goed! Toch nog maar even kijken nog.

   Wensenlijstje is ook meer een startpunt. Meestal begint het met een hoop wensen en moet je uiteindelijk toch gaan schrappen om het betaalbaar te houden.

   Ik zal ook nog wel een keer een blog schrijven waar we qua financiering allemaal rekening mee moeten houden en welke bedragen we daar allemaal voor reserveren. Die €50.000 halen we wel met alle extra kosten die er nog bij komen.

   Verwijderen
 2. Heftig wensenlijstje. Ik kan me niet voorstellen dat dit te realiseren is in een nieuwbouwhuis. Misschien een combi maken van logeerkamer/werkkamer? Je kunt ook nog denken aan een soort 'tuinhuisje' om in te werken of spelen. Zulke dingen heb ik wel gezien in onze huizenzoektocht. Ook wel mensen met een heel klein huis, die een geïsoleerde 'pipowagen' in de tuin hadden staan als logeerkamer. Supergaaf voor je eigen kinderen ook, natuurlijk.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook een leuk idee inderdaad. Maar de wensen lijken allemaal wel in een huis te verwerken, dus voorlopig hoeven we nog niet op zoek naar een pipowagen. We moeten alleen duimen dat het allemaal doorgaat qua kavel. Ik begin toch wel aardig zenuwachtig te worden inmiddels.

   Verwijderen
 3. Met jullie wensen lijstje moet het wel een flinke kavel zijn. De kavels die hier in de omgeving beschikbaar zijn (Amsterdam eo) zijn niet zo groot wel duur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het kavel dat we op het oog hebben is 1200m2. Dat moet wel gaan passen. Maar hoe groot is de kans dat we het kavel ook toegewezen krijgen ... erg spannend allemaal!

   Verwijderen
 4. Hier in het noorden moet het wel lukken, denk ik. Je hebt er geen garage bij staan. Die ruimte kun je gebruiken voor een bijkeuken en werkkamer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben nu een offerte voor een huis met 8 slaapkamers opgevraagd. Dan houden we de berging vrij voor alle fietsen die we hebben. 1 vd slaapkamers kan dan een werkkamer worden. En 1 kamer kan dan de gameroom worden. De rest vd slaapkamers zijn dan om in te slapen. Eventueel kan er op de begane grond ook nog een speel/werkkamer komen.

   Verwijderen
 5. Het handelssignaal van Claus hielp me om $ 15.000 te verdienen met $ 2.000 na 7 dagen handelen in binaire bitcoin-investeringen, je bent inderdaad een inspiratie voor het woord dat Claus contact met hem opneemt via whatsapp: (+12166263236) OF
  via e-mail: claustradingsignal07@aol.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Are you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problem regarding Loan is solve between a short period of time with a low interest rate of 2% and duration more than 20 years what are you waiting for apply now and solve your problem or start a business with Loan paying of various bills You have come to the right place just
  contact us abdullahibrahimlender@gmail.com
  whatspp Number +918929490461
  Mr Abdullah Ibrahim

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kom woorden tekort voor de geweldige winst die je me hielp verdienen in slechts een week met de strategie voor binaire opties. succesvol, kunt u contact met hem opnemen via e-mail: carlose78910@gmail.com
  Via whatsapp: (+12166263236)
  Ik raad je aan niet te aarzelen. Hij is geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Dame & Heren, Heeft u financiële hulp nodig? Ik ben Susan Benson. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

  Heeft u een zakelijke lening, persoonlijke lening, hypotheeklening of een lening nodig om uw project te realiseren? als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn firma. We verlenen allerlei soorten leendiensten, waaronder langlopende en kortlopende leningen. Voor meer informatie, schrijf ons via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of stuur ons een bericht rechtstreeks op WhatsApp via: +447903159998 en ontvang direct een reactie.

  Wij zijn een uitgebreide financiële dienstverlener en we zijn toegewijd om u te helpen bij het verbeteren van uw financiële doelstellingen op korte en lange termijn. Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van gestructureerde financieringsoplossingen aan individuen en bedrijven op de meest effectieve en snelste manier.

  Hier zijn enkele redenen waarom u contact met ons zou moeten opnemen voor een lening;
  * Gemak - U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
  * Flexibel bedrag - u beslist hoeveel u wilt lenen.
  * Snelle directe financiering - Ontvang uw lening binnen 24 uur na goedkeuring.
  * Flexibel rentepercentage van 3%.
  * Hoge goedkeuringspercentages
  * Flexibele terugbetaling - u krijgt de kans om de terugbetalingsdatum te kiezen, wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een periode van 1-30 jaar.
  * Eenvoudige online applicatie.
  * Persoonlijke begeleiding en expertise.
  * Geen verborgen kosten

  Loop een kans niet mis door gebrek aan geld. Neem nu contact op met mijn bedrijf, we kunnen u helpen met een lening omdat we talloze individuen en organisaties hebben geholpen die over de hele wereld in financiële moeilijkheden zijn gekomen

  Voor meer informatie over ons leningsaanbod kunt u ons uw leningsaanvraag sturen via:
  E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp: +447903159998

  Tussenpersonen / Consultants / Makelaars zijn welkom om hun klanten mee te brengen en zijn 100% beschermd. In alle vertrouwen werken we samen voor de voordelen van alle betrokken partijen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik verstrek leningen aan bedrijven en particulieren met een redelijke rente van 2%. E-mail naar: (christywalton355@gmail.com) als u geïnteresseerd bent in de leningaanbieding.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo
  Wij zijn professionele handelaren, die wekelijks aan forex en binair verdienen voor investeerders, zullen u graag alles vertellen over ons investeringsplatform waar u al vanaf $ 200 geld kunt investeren en wekelijks $ 2500 kunt verdienen, veel mensen hebben eerder geprofiteerd van dit investeringsaanbod en tijdens dit convid-19-virus, als je door dit coronavirus in financiële moeilijkheden komt en je hebt hulp nodig bij het betalen van rekeningen, kies dan gewoon een geschikt investeringsplan voor jezelf en begin wekelijks winst te maken

  $ 500 om in 7 dagen $ 5.000 te verdienen
  $ 1000 om in 7 dagen $ 10.000 te verdienen
  $ 5000 om in 7 dagen $ 50000 te verdienen

  Om uw investering te starten, neemt u contact op via WhatsApp: (+12166263236)
  e-mail: carlose78910@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Word lid van ons winstgevende bedrijf zonder je druk te maken over je werk, het is een eenvoudig handelssysteem om het plan van je keuze te krijgen en een minimum van $ 2000 te verdienen met slechts een klein bedrag aan investeringen, je kunt binnen een maand tot $ 40.000 tot $ 200.000 verdienen, afhankelijk van je investeringsplan kunt u zo snel mogelijk contact opnemen met supporter via whatsapp:+447883246472
  E-mail: tdameritrade077@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Is het gelukt met jullie huis? Wij zijn ook een groot gezin en zou graag horen wat je ervaringen zijn!

  BeantwoordenVerwijderen

 13. The NCLEX certification test is well known across the US and Canada. Both categories of these tests are managed by the National Council of State Boards of Nursing (NCSBN). State boards of nursing consider the results of NCLEX when issuing a Nursing License to nurses willing to obtain a license. 
  HOW CAN I GET AN NCLEX CERTIFICATE WITHOUT TAKING THE EXAM Read on to discover new techniques that will help .

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Welcome to the future! Financing made easy with Prof. Mrs. DOROTHY LOAN INVESTMENTS

  Hello, Have you been looking for financing options for your new business plans, Are you seeking for a loan to expand your existing business, Do you find yourself in a bit of trouble with unpaid bills and you don’t know which way to go or where to turn to? Have you been turned down by your banks? MRS. DOROTHY JEAN INVESTMENTS says YES when your banks say NO. Contact us as we offer financial services at a low and affordable interest rate of 2% for long and short term loans. Interested applicants should contact us for further loan acquisition procedures via profdorothyinvestments@gmail.com

  I'm here to share an amazing life changing opportunity with you. its called Bitcoin / Forex trading options, Are you interested in earning a consistent income through binary/forex trade? or crypto currency trading. An investment of $200 can get you a return of $2,840 in 7 days of trading, We invest in all profitable projects with cryptocurrencies. It goes on and on The higher the investment, the higher the profits. Your investment is safe and secured and payouts assured 100%. if you wish to know more about investing in Cryptocurrency and earn daily, weekly OR Monthly in trading on bitcoin or any cryptocurrency and want a successful trade without losing Contact MRS.DOROTHY JEAN INVESTMENTS profdorothyinvestments@gmail.com

  categories of investment

  Cryptocurrency
  Loan Offer
  Mining Plan
  Business Finance Plan
  Binary option Trade Plan
  Forex trade Plan
  Stocks market Trade Plan
  Return on investment (ROI) Plan
  Gold and Silver Trade Plan
  Oil and Gas Trade Plan
  Diamond Trade Plan
  Agriculture Trade Plan
  Real Estate Trade Plan

  YOURS IN SERVICE
  Mrs. Dorothy Pilkenton Jean
  Financial Advisor on Bank Instruments,
  Private Banking and Client Services
  Email Address: profdorothyinvestments@gmail.com
  Operation: We provide Financial Service Such As Bank Instrument
  From AA Rate Banks, Cash Loan,BG,SBLC,BOND,PPP,MTN,TRADING,FUNDING MONETIZING etc.


  BeantwoordenVerwijderen