dinsdag 14 januari 2020

Wat gaat die hypotheek kosten als het verhuizen door gaat?

Toch nog weer een blog over het eventueel verhuizen naar een nog te bouwen nieuwbouw huis, omdat we toch nog wel even willen weten wat we ongeveer gaan uitgeven aan hypotheek en of we dit allemaal kunnen betalen als we rekening houden met onze inkomsten en uitgaven in het spreadsheet.

Uitgangspunt is dat we een hypotheek van €560.000 nodig zijn om alles te kunnen financieren en dat we onze aflossingsvrije hypotheek van €123.000 mee kunnen nemen.

Benodigde hypotheek

Hypotheekdeel Rente Rente Maandelijkse lasten
Aflossingsvrij 10-jaar vast €123.000 2.0% €205
Annuïteit variabel €100.000 1.5% €350
Annuïteit 15-jaar vast €337.000 1.8% €1.212
Totaal €1.767

Bruto gaan we dan dus €1.767 per maand betalen voor de hypotheek. Daar zit dan, dankzij de annuïteiten delen al wel wat (in het begin €935) aflossing bij in, maar het aflossingsvrije deel zullen we uiteraard ook een keer moeten aflossen en krijgen we 1 keer per jaar nog een beetje geld terug van de belasting dankzij de renteaftrek. Aan rente betalen we in het begin van de looptijd dus €832 aan rente. En dat is dan wel een stuk minder dan toen we ruim 10 jaar geleden in ons huidige huis kwamen wonen.

We zouden de vaste lasten nog wat kunnen verlagen door een groter variabele rente deel te nemen. Mocht de rente dan gaan stijgen, kunnen we het alsnog vast gaan zetten. Je bent dan minstens 0.3% goedkoper uit.

Wanneer ik ons spreadsheet dit bedrag hanteer bij onze hypotheekkosten, dan blijft er aan het eind van het jaar nog €8.000 over. En dan heb ik nog geen rekening gehouden met de verhoging van de belastingteruggave.

Maar het is wel ruim €1.200 meer dan dat we nu betalen voor ons huidige huis en dat is wel een heleboel geld.

25 opmerkingen:

 1. Hi! Ik weet niet of je toevallig bij een financieel adviseur al bent geweest voor een uitgebreid gesprek met grafieken etc. (meestal pas in het betaalde gesprek)
  Maar je kunt er voor jezelf wel rekening mee houden dat de hypotheekrente aftrek steeds verder omlaag gaat, en omdat je een groot stuk nieuwe hypotheek afsluit waarbij je veel aflossing (in verhouding) betaald en weinig rente krijg je al vrij snel geen HRA meer. In ons geval was dat binnen 15 jaar dat we uitkwamen op 0 HRA. Dus het bruto=netto bedrag bereik je best wel snel. Mij viel dat in elk geval wel tegen met de nieuwe hypotheek. Wij zijn afgelopen december naar een ander huis verhuisd met hogere hypotheek en wij liepen hier ook tegenaan. Voor ons hielp het wel om te realiseren dat we wel veel meer aflossen automatisch dus dat er ook minder 'hard' gewerkt hoeft te worden om flinke extra aflossingen te doen. En die ruimte is er ook minder natuurlijk, met de hogere maandlasten.
  Anyway, succes! Wanneer hoor je over het kavel?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij een annuïteitenhypotheek betaal je in het begin sowieso meer rente en dan heb je nog wat aan de renteaftrek. Dat loopt ook steeds verder omlaag. Maar in principe reken ik nu ook wel zoveel mogelijk met bruto=netto. Het is wel lekker dat we direct al bijna €1000 per maand automatisch aflossen en dat zal alleen maar oplopen in de loop der tijd. Jammer is wel dat we niet even kunnen stoppen met aflossen als we een keer wat geld nodig zijn. Dat zal wel wennen worden.

   Meer nieuws over het kavel krijgen we aan het eind van de maand/begin volgende maand.

   Verwijderen
 2. Mooi dat jullie er zo over nadenken en doordenken en ons laten meekijken.
  Ik vind de rente voor aflossingsvrij erg hoog. Dat moet toch lager kunnen? Wij hebben hem in elk geval onlangs vastgezet voor 1,7%, 10 jaar vast. En volgens mij ligt de rente nu al weer lager. ;-)
  In het algemeen vraag ik me steeds (meer) af, naarmate er meer berichtjes over jullie plannen online komen: "Is dit het waard?". Misschien gooi ik nu een knuppel in het hoenderhok. Dus doe vooral met mijn opmerking wat je wilt. ;-) Je houdt jezelf voor dat jullie minder betalen dan toen je in je huidige woning kwam wonen. Toch zijn jullie nu een flink aantal jaren verder (en begin je nu in feite opnieuw). Je hebt enorm afgelost op je huidige woning, juist omdat je niet zo'n hoge hypotheek wilde toch? Persoonlijk, maar ja, dat is persoonlijk, zou ik nooit aan dit hele project begonnen zijn, of in elk geval niet in deze orde van grootte. Ik zou me nooit meer financieel zo vast willen laten zetten, juist niet nu je er van hebt geproefd financieel veel vrijer te zijn. Maandlasten van €1700,-, waarbij je niet een maandje kunt zeggen "nu even niet"?? Dat is echt heel, heel veel geld, een molensteen om je nek. En daar was je nu net van af. Moeten alle kinderen per se een eigen slaapkamer? En nog een werkkamer en nog dit en nog dat. Ik vraag me dat echt af. Tegen de tijd dat de oudsten op kamers willen, gaan de jongsten naar de middelbare school en is er nog tijd zat voor een kamerswitch. Jullie waren zo goed bezig...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik reken graag met pessimistische waardes zodat het uiteindelijk nog wat mee zal vallen, maar stiekem denk ik ook wel dat het wat lager zal worden.

   En je andere punt ... daar heb je zeker een punt. We zijn begonnen met aflossen om niet onder water te staan, maar uiteindelijk werd het doel helemaal van de hypotheek af. Maar ook wel een beetje om ooit de mogelijkheid te hebben een groter huis te kunnen kopen.

   Op het nieuwe huis blijven we ook aflossen, al zal dat voorlopig niet veel extra zijn dan de standaard annitaire aflossing. Als we dan over 20 jaar hypotheek vrij zouden willen zijn, kunnen we altijd het huis verkopen en kleiner gaan wonen. Dan houden we natuurlijk best veel geld over.

   Eerlijk gezegd verwachten we dat de jongste nog zeker 20 jaar bij ons blijft wonen en ook met het oog op kleinkinderen, zou een groter huis + tuin natuurlijk wel handig zijn.

   Verwijderen
 3. Maar jullie hebben toch overwaarde in je huidige huis, dat maakt toch dat je maandlasten een stuk lager worden?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. HOE KREEG IK MIJN LENING VAN EEN ECHTE LENINGENMAATSCHAPPIJ.
  Dit is een verandering van leven! ik had een lening nodig om mijn restaurant en bar te openen, toen een van mijn zakenpartners me voorstelde aan deze goede en betrouwbare kredietverstrekker STEVE WILSON. Eindelijk glimlachte God naar me door me te verwijzen naar deze nieuwe geldschieter die dit jaar een glimlach op mijn gezicht toverde en hij heeft me niet opgelicht en ook niet door mij te bedriegen of te liegen, maar deze geldschieter gaf me een lening van 2%, welk bedrag $ 550.000 Amerikaanse dollars is na mijn akkoord met de algemene voorwaarden van hun bedrijf en een belangrijk ding dat ik leuk vind aan deze leningmaatschappij is dat ze erg snel zijn,
  U kunt contact opnemen met de geldschieter via EMAIL: stevewilsonloanfirm@gmail.com of whatsapp: +16673078785
  bedrijfswebsite: https://stevewilsonfinancialloanfirm.weebly.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo kijker
  Wij zijn professionele handelaren, die wekelijks forex en binair voor investeerders verdienen, vertellen u graag meer over ons investeringsplatform waar u al vanaf $ 200 kunt beleggen en wekelijks $ 2000 kunt verdienen. Veel mensen hebben al eerder van dit investeringsaanbod geprofiteerd. en tijdens dit convid-19-virus, als u financiële moeilijkheden doormaakt als gevolg van dit coronavirus en u hulp nodig heeft bij het betalen van rekeningen, kiest u gewoon een geschikt investeringsplan voor uzelf en begint u wekelijks winst te maken

  $ 200 om in 7 dagen $ 2.000 te verdienen
  $ 300 om in 7 dagen $ 3.000 te verdienen
  $ 500 om in 7 dagen $ 5.000 te verdienen
  $ 1000 om in 7 dagen $ 10000 te verdienen
  $ 5000 om in 7 dagen $ 50000 te verdienen

  Om nu uw investering te starten
  e-mail: claustradingsignal07@aol.com
  Via whatsapp: +12166263236

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo en welkom bij Spotlight Global Loan Services, mijn naam is Claudia Klein, ik ben een geldschieter en ook een kredietadviseur.

  Heeft u dringend financiële versterking nodig? Heeft u een lening nodig voor verschillende doeleinden? als uw antwoord ja is, zal ik u adviseren contact op te nemen met mijn bedrijf via | spotlightglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | en binnen 24 uur een lening op uw rekening hebben, omdat we uitstekende leendiensten over de hele wereld bieden.

  We bieden allerlei soorten leendiensten aan (persoonlijke lening, zakelijke lening en nog veel meer), we bieden zowel langlopende als kortlopende leningen aan. Mijn bedrijf helpt u met een breed scala aan leenproducten verschillende doelen te bereiken.

  We weten dat het verkrijgen van een legitieme lening altijd een groot probleem is geweest Voor mensen die een financieel probleem hebben en er een oplossing voor nodig hebben, vinden veel mensen het zo moeilijk om een ​​lening met eigen vermogen te krijgen van hun lokale banken of andere financiële instellingen vanwege hoge rente tarief, onvoldoende onderpand, verhouding schuld / inkomen, lage credit score of andere redenen.

  Geen wachttijden of stressvolle bankbezoeken meer. Onze service is 24/7 beschikbaar - u kunt een lening krijgen en uw transacties voltooien waar en wanneer u die nodig heeft.

  Wij bieden 24-uurs lening van wereldklasse. Voor vragen / vragen? - Stuur een e-mail naar | spotlightglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | & Ontvang in een oogwenk een reactie.

  Uw familie, vrienden en collega's hoeven niet te weten dat u weinig geld heeft, schrijf ons gewoon en u ontvangt een lening.

  Je financiële vrijheid ligt in jouw handen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Are you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problem regarding Loan is solve between a short period of time with a low interest rate of 2% and duration more than 20 years what are you waiting for apply now and solve your problem or start a business with Loan paying of various bills You have come to the right place just
  contact us abdullahibrahimlender@gmail.com
  whatspp Number +918929490461
  Mr Abdullah Ibrahim

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo
  Wij zijn professionele handelaren die wekelijks aan forex en binair verdienen voor investeerders, we zullen u graag alles vertellen over ons investeringsplatform waar u al vanaf $ 200 geld kunt investeren en wekelijks $ 2000 kunt verdienen.Veel mensen hebben eerder geprofiteerd van dit investeringsaanbod en tijdens dit convid-19-virus, als u door dit coronavirus financiële problemen doormaakt en u hulp nodig heeft bij het betalen van rekeningen, kies dan gewoon een geschikt investeringsplan voor uzelf en begin wekelijks winst te maken

  $ 500 om in 7 dagen $ 5.000 te verdienen
  $ 1000 om in 7 dagen $ 10.000 te verdienen
  $ 5000 om in 7 dagen $ 50000 te verdienen

  Om uw investering te starten, neemt u contact op via WhatsApp: (+12166263236)
  e-mail: carlose78910@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik wil de heer Dalton waarderen omdat hij mij een lening heeft gegeven ter waarde van 43000 EUR. als u vandaag een dringende lening nodig heeft, laat u dan niet oplichten en vraag een echte lening aan via email: diamondloans24@yahoo.com whatsapp: +16613814014

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik woon in de VS, Florida en ik ben vandaag een gelukkige vrouw? Ik vertelde mezelf dat elke leningverstrekker die mijn leven en dat van mijn gezin zou kunnen veranderen, ik elke persoon die op zoek is naar een lening naar Hen zal verwijzen. Als u een lening nodig heeft en u bent er 100% zeker van dat u de lening zult terugbetalen, neem dan contact met hen op en vertel hen dat ik u naar hen heb verwezen. sabinhelps@gmail.com of whatsapp haar op +79267494861.

  BeantwoordenVerwijderen

 11. Ik wil de heer Dalton waarderen omdat hij mij een lening heeft gegeven ter waarde van 43000 EUR. als u vandaag een dringende lening nodig heeft, laat u dan niet oplichten en vraag een echte lening aan via email: diamondloans24@yahoo.com whatsapp: +16613814014

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Met vriendelijke groet, wij staan ​​tot uw beschikking voor elk financieel probleem. Aarzel niet om contact met ons op te nemen en we helpen u snel en gemakkelijk hier: +33 7 55 32 83 05 of
  axa.finance.infos@fancier.com
  hartelijk

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik wil dit medium gebruiken om alle leningzoekers te waarschuwen dat ze heel voorzichtig moeten zijn, omdat er overal oplichting is. Enkele maanden geleden was ik financieel gespannen en vanwege mijn wanhoop werd ik opgelicht door verschillende online geldschieters. Ik had bijna de hoop verloren tot een vriend van me me verwees naar een zeer betrouwbare geldschieter genaamd Karin Sabine, die me zonder enige stress een ongedekte lening van 10.000,00 euro onder 24 uur leende. Als je een lening nodig hebt, neem dan nu contact met hen op via e-mail: sabinhelps@gmail.com of WhatsApp +79267494861.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hallo,
  Wij zijn een professioneel Cyber Tech-kredietteam met een grote kring
  de wereld besmet met meer dan 3 miljoen debet-malware en
  skimmers, we krijgen een blanco pinpas en laden ze met veel geld
  snel en veilig, waarmee men contant geld kan opnemen in euro's of
  Zwitserse frank van geldautomaten en kan door elk kassasysteem worden gebruikt
  Opmerking: onze kaarten zijn illegaal, maar geloof me, het is 100% veilig
  Contactpersoon: Kelvin Ericksson
  E-mailadres: blankatmmaster5555@gmail.com
  WhatsApp +3197005033695
  website: http: //blankatmmaster5555.wixsite.com/
  Harkers

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Getuigenis over hoe ik mijn lening tegen 2% heb ontvangen (Frank Loans Services)

  Ik zou zonder voorbehoud aanraden om samen te werken met Frank Loan Services, als je op zoek bent naar een hypotheek. Ik heb met veel makelaars gesproken tijdens het online kopen van mijn hypotheeklening.Vanaf het eerste contact kon ik zien dat hij het type persoon is dat ik kon vertrouwen om me te helpen de beste beslissing te nemen voor mij en mijn gezin.Ze bieden zowel korte als lange looptijden lening af binnen 1-30 jaar lening looptijd, met of zonder onderpand maar zonder kredietcontrole en hun diensten zijn snel, betrouwbaar en betrouwbaar omdat ze zijn getest en vertrouwd door mij in tegenstelling tot andere bedrijven.

  Hun diensten omvatten herfinancieringsleningen, vrachtwagenleningen, onderwijsleningen, studieleningen, persoonlijke leningen, autoleningen, schuldconsolidatieleningen, zakelijke leningen, gedekte en ongedekte leningen, hypotheekleningen, woningleningen.Neem vandaag nog contact met hen op voor verdere vragen via e-mail : k.frankloans@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Do you need personal loan?
  Loan for your home improvements,
  Mortgage loan,
  Debt consolidation loan,
  Commercial loan,
  Education loan,
  Car loan,
  Loan for assets.
  financialserviceoffer876@gmail.com Whatsapp +918929509036

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hallo
  Wij zijn professionele handelaren, die wekelijks aan forex en binair verdienen voor investeerders, zullen u graag alles vertellen over ons investeringsplatform waar u al vanaf $ 200 geld kunt investeren en wekelijks $ 2500 kunt verdienen, veel mensen hebben eerder geprofiteerd van dit investeringsaanbod en tijdens dit convid-19-virus, als je door dit coronavirus in financiële moeilijkheden komt en je hebt hulp nodig bij het betalen van rekeningen, kies dan gewoon een geschikt investeringsplan voor jezelf en begin wekelijks winst te maken

  $ 500 om in 7 dagen $ 5.000 te verdienen
  $ 1000 om in 7 dagen $ 10.000 te verdienen
  $ 5000 om in 7 dagen $ 50000 te verdienen

  Om uw investering te starten, neemt u contact op via WhatsApp: (+12166263236)
  e-mail: carlose78910@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik dank de heer Peter voor het verstrekken van een lening van 60.000 Euro000 Euro
  Ik werd online voor de gek gehouden door verschillende internationale kredietinstellingen totdat ik een vrouw vond om te getuigen
  Over Peter Peters bedrijf Ik neem dan het adres en volg alle instructies, zelfs als ik het nooit geloof, zelfs als ze dat doen
  Vraag een verzoek aan Ik zie tot mijn grote verbazing dat mijn saldo is overgemaakt naar mijn bankrekening en er nooit iets verloren is gegaan
  Doe wat ik wil, hier is het e-mailadres: peterhelps01@outlook.com neem contact met haar op, hij heeft God
  Angstig hart.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. HALLO
  Leningaanbod alert voor iedereen! Zit u financieel in de problemen en heeft u dringend krediet/financiële bijstand nodig? Of heb je een lening nodig om je bedrijf op te starten/te vergroten of je droomhuis te kopen. ONTVANG UW DIRECT GOEDKEURING VAN EEN LENING VANDAAG 100% GEGARANDEERD, ONGEACHT UW KREDIETSCORE. WhatsApp:+19292227023 E-mail: drbenjaminfinance@gmail.com
  Website van Capital Managements Inc: https://capitalmanage-inc.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hallo daar!!!

  Lening zonder hoge betaling.
  Snel lenen binnen 24 uur.

  U zoekt een lening om ofwel uw activiteiten nieuw leven in te blazen, ofwel een project uit te voeren, ofwel een appartement voor uzelf te kopen, maar helaas vraagt ​​de bank u op voorwaarden waartoe u niet in staat bent. Geen zorgen meer, ik verleen leningen variërend van 2000 Euro tot 100.000 Euro aan iedereen die in staat is om aan de voorwaarden te voldoen om een ​​bepaalde lening te krijgen met een rentepercentage van 2%. Of u heeft om andere redenen dringend geld nodig. Neem contact met mij op voor meer informatie.

  E-mail: veheldi5@gmail.com

  WhatsApp: +4915143683428

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Word lid van ons winstgevende bedrijf zonder je druk te maken over je werk, het is een eenvoudig handelssysteem om het plan van je keuze te krijgen en een minimum van $ 2000 te verdienen met slechts een klein bedrag aan investeringen, je kunt binnen een maand tot $ 40.000 tot $ 200.000 verdienen, afhankelijk van je investeringsplan kunt u zo snel mogelijk contact opnemen met supporter via whatsapp:+447883246472
  E-mail: tdameritrade077@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Nous offrons de prêts aux Particuliers; entreprises; Agriculteur; Fonctionnaire; organismes et toutes secteurs d'activités pouvant nous rembourser dans les meilleurs conditions.

  EMAIL:Accordfinance19@gmail.com

  whatssapp:+33754025643

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Bonjour, offres de prêt disponible pour un montant entre 5.000€ jusqu'à 25.000.00€ avec un taux d'intérêt annuel de 2% pour plus d'information sur le crédit contacté nous à l'adresse.

  E-mail:Giovannirogerferrero@gmail.com

  whatssapp:+33754025643

  BeantwoordenVerwijderen