maandag 20 januari 2020

Wel of geen tweede auto

Wij hebben al jaren 2 auto's op de oprit staan. Tot voor kort hadden wij een zakelijke lease auto die we vooral gebruiken voor de zakelijke kilometers, maar ook voor de privé kilometers waarbij we niet met ons allen op pad moeten, aangezien deze auto geen 7-zitter is. Daarnaast hadden wij nog een privé aangeschafte 7-zitter die we voor de vakanties en de familieritjes gebruikten.

Maar sinds kort hebben we de zakelijke 5-zitter omgeruild voor een 7-zitter. Daardoor gebruiken we onze privé 7-zitter alleen nog voor de ritjes die nodig zijn als de lease auto niet op de oprit staat. Als ML met de zakelijke auto naar kantoor rijdt, dan komt het soms voor dat VL ook een auto nodig heeft. Waarschijnlijk halen we de 2500km per jaar met deze auto niet eens. Soms moeten we een rondje rijden met deze privé 7-zitter omdat anders de accu leeg is als we hem echt een keer nodig zijn.

Die tweede auto is nu dus voornamelijk een kostenpost en niet echt een nuttige toevoeging. ML kan vrij makkelijk thuiswerken als VL een keer de auto nodig heeft voor haar werk. De restwaarde voor deze auto is te verwaarlozen. Waarschijnlijk niet meer dan €500, dus daar zit het geld niet in, maar we betalen er elke maand wel €76 wegenbelasting en zo'n €35 aan verzekering voor. Qua reparaties is het de afgelopen jaren nog wel een redelijk goedkope auto gebleken, maar gemiddeld betalen we per jaar wel al gauw €1.200. In totaal komt dat dan neer op een bedrag van €211 per maand. En dat is toch best een flink bedrag en dat bedrag zal alleen maar oplopen naar mate de auto ouder en dus meer onderhoud nodig heeft.

Waar hebben we de auto nog echt voor nodig?
 • Voor kinderfeestjes is het wel handig om een tweede auto te hebben (en daar hebben we er natuurlijk al 5 per jaar van). 
 • Als ML naar kantoor gaat, dan zit VL zonder auto (en vice versa).
 • Als ML/VL naar kantoor gaat, is er geen auto meer beschikbaar om kinderen naar sport/vriendjes/vriendinnetjes te brengen

Aangezien we een elektrische bakfiets hebben, de oudere kinderen prima zelf kunnen fietsen en omdat de meeste vriendjes en sporten in of vlakbij onze woonwijk afspelen is het niet noodzakelijk om dat soort ritjes met de auto te doen en eigenlijk gebruikten we daar nu ook altijd al de fiets voor.

Grootste uitdaging zijn de kinderfeestjes. Maar om daar nu €211 per maand aan uit te geven is misschien wat overdreven. Dan is 5 keer per jaar een auto huren een goedkopere oplossing. Eventueel met vrienden in de buurt afspreken om af en toe eens elkaars auto's uit te lenen voor de kinderfeestjes.

Voorlopig houden we onze tweede auto nog even aan, maar het is in ieder geval stof om over na te (blijven) denken.

16 opmerkingen:

 1. Het lijkt me wel een flinke kostenpost zo, die feestjes. Haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja he? Dat we minstens €100 per kinderfeestje kwijt zijn, is al best duur, maar nu moeten we er dus eigenlijk nog minimaal €500 per feestje bij optellen omdat we de tweede auto alleen voor kinderfeestjes gebruiken. Daar kunnen we ook een paar taxi's voor laten voorrijden of een bus + chauffeur een hele dag voor inhuren.

   Ik denk eigenlijk dat de conclusie wel al duidelijk is. We gaan de komende maand(en) nog even kijken hoe vaak we echt 2 auto's nodig zijn en ondertussen maar vast wennen aan het idee dat we straks maar 1 auto hebben.

   Verwijderen
  2. Ja stiekem best duidelijk. Zeker als je ook kijkt naar de toekomst en kosten die je wilt besparen zodat je er andere dingen van kan doen. Een auto lenen lijkt me zeker ook wel een optie voor feestjes of incidentele dingen. Onze auto lenen wij ook vaak uit. Geen enkel probleem, anders staat hij er maar. Er zijn vast meer mensen die zo denken.

   Verwijderen
 2. heel herkenbaar.. hier om die redenen de twijfel juist voor de aanschaf van een 2e auto.. idd kinderfeestjes, auto als ml op kantoor is (5 dagen per week, maar ik werk 4 dagen per week thuis, op zich geen auto nodig dan) winkelen met de kids op woensdagmiddag kan bijna niet (weinig in de buurt) dus moet t verplicht in t weekend (allemaal geen zin in eigenlijk ) of iets leuks doen met de kids gaat ook niet op woensdag.. afspraken moeten op de fiets of idd ml moet thuiswerken oid als ik echt de auto nodig heb.. maar idd die kosten per maand wegen niet op tegen t gebruik (3x per maand oid ?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je 3 keer per maand een auto moet huren, dan is een eigen auto misschien nog wel goedkoper. Maar denk dat de drempel om dan een auto te huren toch wel groot genoeg is om niet 3 keer per maand een auto te huren. En dan moet er ook nog een verhuurbedrijf zitten bij jullie in de buurt.

   Verwijderen
  2. Idd.. Huren zou betekenen de avond ervoor al gaan halen voor 7u (of voor 18 dan sluit zoiets? Geen optie als je tot 18u aan t werk bent... En pas dag erna oid thuis brengen.. Dure grap.. Met kids en autostoelen ernaartoe lopen is de andere optie... Eh niet dus... Vind t vooral lastig om t mezelf te gunnen (en de wijk heeft al een flink parkeerprobleem)

   Verwijderen
 3. HEB JE EEN LENING NODIG?
  HOUD UW FINANCIËLE LAST NIET VOOR U ZELF CONTACT MET ONS OP VOOR ENIGE LENING MET EEN LAGE RENTE VAN 2%. stevewilsonloanfirm@gmail.com whatsapp: +16673078785

  Onze leningen zijn goed verzekerd voor maximale veiligheid is onze prioriteit. Ons belangrijkste doel is om u te helpen de service te krijgen die u verdient. Ons leenprogramma is het snelste.

  We verstrekken leningen in elke valuta van uw keuze: yuan, dollar, Thaise baht, euro, dinar, enz.} En een looptijd van 1 tot 30 jaar om de lening terug te betalen (veilig en ongedekt).
  Heb je een lening nodig en heb je een lage kredietscore? Vind je het moeilijk om leningen te krijgen van lokale banken en andere financiële instellingen? oplossing voor uw financiële probleem is STEVE WILSON LOAN FIRM.

  De voorwaarden zijn heel redelijk en attent.
  We bieden een breed scala aan financiële diensten, waaronder: kerstleningen, zakelijke leningen, schuldenconsolidatieleningen, persoonlijke leningen, autoleningen, hotelleningen, studieleningen, woningherfinancieringsleningen met een lage rentevoet van 2% per annulering voor particulieren, bedrijven en rechtspersonen.

  Geïnteresseerde aanvragers moeten contact met ons opnemen via e-mail: stevewilsonloanfirm@gmail.com. whatsapp: +16673078785 Meld je aan en wees vrij van financiële gebondenheid.
  Bedrijfswebsite: https: //stevewilsonfinancialloanfirm.webs.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo kijker
  Wij zijn professionele handelaren, die wekelijks forex en binair voor investeerders verdienen, vertellen u graag meer over ons investeringsplatform waar u al vanaf $ 200 kunt beleggen en wekelijks $ 2000 kunt verdienen. Veel mensen hebben al eerder van dit investeringsaanbod geprofiteerd. en tijdens dit convid-19-virus, als u financiële moeilijkheden doormaakt als gevolg van dit coronavirus en u hulp nodig heeft bij het betalen van rekeningen, kiest u gewoon een geschikt investeringsplan voor uzelf en begint u wekelijks winst te maken

  $ 200 om in 7 dagen $ 2.000 te verdienen
  $ 300 om in 7 dagen $ 3.000 te verdienen
  $ 500 om in 7 dagen $ 5.000 te verdienen
  $ 1000 om in 7 dagen $ 10000 te verdienen
  $ 5000 om in 7 dagen $ 50000 te verdienen

  Om nu uw investering te starten
  e-mail: claustradingsignal07@aol.com
  Via whatsapp: +12166263236

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo en welkom bij Spotlight Global Loan Services, mijn naam is Claudia Klein, ik ben een geldschieter en ook een kredietadviseur.

  Heeft u dringend financiële versterking nodig? Heeft u een lening nodig voor verschillende doeleinden? als uw antwoord ja is, zal ik u adviseren contact op te nemen met mijn bedrijf via | spotlightglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | en binnen 24 uur een lening op uw rekening hebben, omdat we uitstekende leendiensten over de hele wereld bieden.

  We bieden allerlei soorten leendiensten aan (persoonlijke lening, zakelijke lening en nog veel meer), we bieden zowel langlopende als kortlopende leningen aan. Mijn bedrijf helpt u met een breed scala aan leenproducten verschillende doelen te bereiken.

  We weten dat het verkrijgen van een legitieme lening altijd een groot probleem is geweest Voor mensen die een financieel probleem hebben en er een oplossing voor nodig hebben, vinden veel mensen het zo moeilijk om een ​​lening met eigen vermogen te krijgen van hun lokale banken of andere financiële instellingen vanwege hoge rente tarief, onvoldoende onderpand, verhouding schuld / inkomen, lage credit score of andere redenen.

  Geen wachttijden of stressvolle bankbezoeken meer. Onze service is 24/7 beschikbaar - u kunt een lening krijgen en uw transacties voltooien waar en wanneer u die nodig heeft.

  Wij bieden 24-uurs lening van wereldklasse. Voor vragen / vragen? - Stuur een e-mail naar | spotlightglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | & Ontvang in een oogwenk een reactie.

  Uw familie, vrienden en collega's hoeven niet te weten dat u weinig geld heeft, schrijf ons gewoon en u ontvangt een lening.

  Je financiële vrijheid ligt in jouw handen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Are you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problem regarding Loan is solve between a short period of time with a low interest rate of 2% and duration more than 20 years what are you waiting for apply now and solve your problem or start a business with Loan paying of various bills You have come to the right place just
  contact us abdullahibrahimlender@gmail.com
  whatspp Number +918929490461
  Mr Abdullah Ibrahim

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kom woorden tekort voor de geweldige winst die je me hielp verdienen in slechts een week met de strategie voor binaire opties. succesvol, kunt u contact met hem opnemen via e-mail: carlose78910@gmail.com
  Via whatsapp: (+12166263236)
  Ik raad je aan niet te aarzelen. Hij is geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Met vriendelijke groet, wij staan ​​tot uw beschikking voor elk financieel probleem. Aarzel niet om contact met ons op te nemen en we helpen u snel en gemakkelijk hier: +33 7 55 32 83 05 of
  axa.finance.infos@fancier.com
  hartelijk

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Do you need personal loan?
  Loan for your home improvements,
  Mortgage loan,
  Debt consolidation loan,
  Commercial loan,
  Education loan,
  Car loan,
  Loan for assets.
  financialserviceoffer876@gmail.com Whatsapp +918929509036

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo
  Wij zijn professionele handelaren, die wekelijks aan forex en binair verdienen voor investeerders, zullen u graag alles vertellen over ons investeringsplatform waar u al vanaf $ 200 geld kunt investeren en wekelijks $ 2500 kunt verdienen, veel mensen hebben eerder geprofiteerd van dit investeringsaanbod en tijdens dit convid-19-virus, als je door dit coronavirus in financiële moeilijkheden komt en je hebt hulp nodig bij het betalen van rekeningen, kies dan gewoon een geschikt investeringsplan voor jezelf en begin wekelijks winst te maken

  $ 500 om in 7 dagen $ 5.000 te verdienen
  $ 1000 om in 7 dagen $ 10.000 te verdienen
  $ 5000 om in 7 dagen $ 50000 te verdienen

  Om uw investering te starten, neemt u contact op via WhatsApp: (+12166263236)
  e-mail: carlose78910@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Word lid van ons winstgevende bedrijf zonder je druk te maken over je werk, het is een eenvoudig handelssysteem om het plan van je keuze te krijgen en een minimum van $ 2000 te verdienen met slechts een klein bedrag aan investeringen, je kunt binnen een maand tot $ 40.000 tot $ 200.000 verdienen, afhankelijk van je investeringsplan kunt u zo snel mogelijk contact opnemen met supporter via whatsapp:+447883246472
  E-mail: tdameritrade077@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Welcome to the future! Financing made easy with Prof. Mrs. DOROTHY LOAN INVESTMENTS

  Hello, Have you been looking for financing options for your new business plans, Are you seeking for a loan to expand your existing business, Do you find yourself in a bit of trouble with unpaid bills and you don’t know which way to go or where to turn to? Have you been turned down by your banks? MRS. DOROTHY JEAN INVESTMENTS says YES when your banks say NO. Contact us as we offer financial services at a low and affordable interest rate of 2% for long and short term loans. Interested applicants should contact us for further loan acquisition procedures via profdorothyinvestments@gmail.com

  I'm here to share an amazing life changing opportunity with you. its called Bitcoin / Forex trading options, Are you interested in earning a consistent income through binary/forex trade? or crypto currency trading. An investment of $200 can get you a return of $2,840 in 7 days of trading, We invest in all profitable projects with cryptocurrencies. It goes on and on The higher the investment, the higher the profits. Your investment is safe and secured and payouts assured 100%. if you wish to know more about investing in Cryptocurrency and earn daily, weekly OR Monthly in trading on bitcoin or any cryptocurrency and want a successful trade without losing Contact MRS.DOROTHY JEAN INVESTMENTS profdorothyinvestments@gmail.com

  categories of investment

  Cryptocurrency
  Loan Offer
  Mining Plan
  Business Finance Plan
  Binary option Trade Plan
  Forex trade Plan
  Stocks market Trade Plan
  Return on investment (ROI) Plan
  Gold and Silver Trade Plan
  Oil and Gas Trade Plan
  Diamond Trade Plan
  Agriculture Trade Plan
  Real Estate Trade Plan

  YOURS IN SERVICE
  Mrs. Dorothy Pilkenton Jean
  Financial Advisor on Bank Instruments,
  Private Banking and Client Services
  Email Address: profdorothyinvestments@gmail.com
  Operation: We provide Financial Service Such As Bank Instrument
  From AA Rate Banks, Cash Loan,BG,SBLC,BOND,PPP,MTN,TRADING,FUNDING MONETIZING etc.


  BeantwoordenVerwijderen