vrijdag 14 februari 2014

Economie weer een beetje gegroeid

Niet dat je er veel aan hebt, maar het is toch altijd fijn om te lezen dat de economie weer een beetje is gegroeid. Volgens het CBS is de Nederlandse economie in het derde kwartaal van vorig jaar ten opzichte van het vierde kwartaal van 2013 met 0,7% gegroeid.

Maar wat betekent dat nu eigenlijk? Volgens Wikipedia betekent het dat de economische activiteit is toegenomen, maar is het niet vrij gebruikelijk dat de laatste maanden van het jaar altijd de maanden zijn waarin het meeste geld wordt uitgegeven? Denk aan Sinterklaas, kerst en oud & nieuw.

Maar goed, positief blijven denken helpt ook om de economie een duwtje in de goede richting te geven, dus we kunnen elkaar weer feliciteren met het behaalde resultaat. Gefeliciteerd allemaal! :-)

3 opmerkingen:

 1. Bedankt! Altijd leuk om gefeliciteerd te worden. Hoewel ik niet echt bij heb gedragen aan de groei van de economie, want ik heb de hand nogal op de knip gehouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De economische groei wordt ook vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Ook ten opzichte van dat kwartaal was de groei 0,7%.

  Maakt het verder wat uit, nee. Ik ga er niet meer of minder van kopen. Het is echter wel positief dat bedrijven weer meer investeren, dat zal ook z'n invloed hebben op vacatures en vervolgens dus ook weer op de hoeveelheid banen en de loonruimte.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe gaa het met je beleggingen? Ik overweeg te participeren in meewind.nl voor lamge tijd, geeft een aantrekkelijke rente.

  BeantwoordenVerwijderen