zaterdag 1 februari 2014

Weekmenu

Het is weer tijd om een weekmenu te plaatsen. Eerlijk is eerlijk, gisteren had ik de boodschappen gedaan, maar ik heb het bij het budget van februari geboekt.

Gistermiddag ook bij de 'Frambozenboerderij' geweest. Een boerderij waar je zomers zelf je aardbeien en frambozen kunt plukken en waarbij ook een winkeltje is met biologisch groente en fruit. Ze zijn beroemd vanwege de groente- en fruittassen van vijf euro per stuk.
In de groentetas zat:
500 gram spruitjes
1 rode kool
5 preien
4 stronken witlof
1 broccoli

In de fruittas zat:
1 ananas
5 kiwi's
5 peren
5 appels
4 navelsinaasappels

Ook kocht ik nog een bloemkool voor 0,99 cent.

En, wat vinden jullie hiervan? Ik ben erg blij dat het biologisch fruit is, en omdat het een fruittas is, koop je ook nog eens groente of fruit wat je normaal gesproken zelden of nooit koopt, in ons geval de rode kool. Als iemand daar nog een recept voor heeft: graag!

Verder staat er deze week op het programma:
zaterdag: snert
zondag: snert
maandag: eten we bij een vriendin
dinsdag: witlof met aardappelpuree uit de oven
woensdag: broccoli, aardappels en gehaktbal
donderdag: stamppot prei met gerookte kipfilet
vrijdag: spruitjesschotel

Daarnaast heb ik dus boodschappen gedaan bij de Albert Heyn en daar was ik 56,93 euro kwijt. Dat hoge bedrag komt met name door de olijfolie (4,99 euro) en de flesjes bier van 7,34 euro. Ook hebben we biologisch gehakt en biologische kipfilet gekocht.

Al met al zijn we dus behoorlijk goed bezig deze week en ik ben er trots op om zoveel producten biologisch te kopen. Ik boek straks in onze budgettenlijst 67,92 in. Een goed begin van de maand februari!

7 opmerkingen:

  1. Weet je zeker dat het biologisch is want ananas, sinaasappelen en kiwi komen meestal uit het buitenland.
    Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer dat ik aan de andere kant van het land woon en daar niet kan gaan kopen, ziet er goed uit allemaal en zeer acceptabele prijzen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk recept rodekool:
    -halve rode kool ( grof snijden)
    -200 gr gehakt
    --halve appel in blokjes
    -1 ui gesnipperd
    -10 gr. suiker
    -1 laurierblad
    -1 bouillon tablet ( 1dl bouillon van maken)
    -1 dl sinaasappelsap
    -4 kruidnagels ( maar een klein beetje kruidnagelpoeder is handiger, zitten de kinderen tijdens het eten niet in eens met een kruidnagel in hun mond)
    --peper en zout om op smaak te brengen
    - teentje knoflook( is heel lekker maar hoeft niet)
    -2 eetlepels rode wijn azijn (kan me voorstellen dat je dit niet in huis hebt, maar dat maakt het zo lekker, dus 1 keer kopen en daarna eet je dit recept nog heel vaak:)
    -aardappelpuree( uit pakje,maar van echte aardappels( 1 kilo) is natuurlijk wel lekkerder) Dit maak je zodra de rode kool met de deksel erop staat te pruttelen)

    Zo maak je het:
    -boter in wok en gehakt rul bakken.
    -ui er even bij bakken
    -suiker + rode kool erbij en even bakken tot de rode kool iets slinkt.
    - alle overige ingrediënten toevoegen ( zonder de aardappelen natuurlijk)

    35 minuten laten pruttelen Al je een deksel op de wok hebt is dat wel handig.
    Nu heb je tijd om de aardappelpuree te maken...

    Voor je gaat eten even het laurierblaadje eruit halen.

    Eet smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lijkt mij best voordelig, lekker toch!
    Ik maak rode kool op de klassieke manier klaar. Ik schaaf het ( met kaasschaaf ;))
    Koken met kruidnagel, laurierblad, jeneverbes, beetje kaneel en een beetje suiker.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Rode kool fijnsnijden, zure appel in stukjes snijden, een snuif zout en een flinke handvol rozijnen. Dit goed mengen en met wat water gaar koken. Suiker is niet nodig door het zoete van de rozijnen. Voor de liefhebber voeg je wat kruidnagel toe tijdens het koken.

    2) rode kool fijnsnijden en even afkoken in zout water. Mengen met fijngesneden (zure) appel, geweekte rozijntjes, wat grof gehakte walnoten. Maak er een azijndressing bij van appelazijn of balsamico- azijn. Eet deze salade met een lekkere gehaktbal of kotelet.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wij zijn ook fan van de Frambozenboerderij! Hebben jullie het vlees al eens geprobeerd? Heerlijk vinden we dat! Inmiddels zijn ze, naast de 5 euro tassen ook beroemd om het 'raad het getal' spelletje op Facebook op vrijdagavond, iedereen wil wel zo'n goed gevulde fruitmand winnen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ecologisch en niet bespoten, is dat hetzelfde als biologisch.

    BeantwoordenVerwijderen