dinsdag 4 februari 2014

Tweede aflossing van 2014

Zojuist weer een tweede aflossing voor 2014 gedaan. €2.000. Dus weer een stukje dichterbij een hypotheekvrij leven, maar nog steeds een lange weg te gaan.

De teller voor 2014 staat nu dus op €5.000 aan extra aflossingen. Al bijna op de helft van onze doelstelling voor dit jaar.

We zitten nog te wachten op de brief van de bank waarop staat hoe hoog het spaarpotje van onze spaarhypotheek precies is. Heel grof berekent zou die nu ongeveer €4.000 per jaar moeten groeien, dus een hele grote verrassing zal het niet meer worden.

Daarnaast zitten we ook nog op de hoogte van onze WOZ te wachten. De WOZ-waarde zelf zal naar alle waarschijnlijkheid wel verlaagd zijn en de aan de WOZ-waarde gekoppelde heffingen zullen wel weer iets hoger zijn dan het afgelopen jaar. Dus ook hier hoeven we niet op grote verrassingen te rekenen.

Hebben jullie de hoogte van jullie WOZ al ontvangen?

14 opmerkingen:

 1. Woz waarde is gelijk gebleven. Al jaren ondanks verbouwingen waar we netjes vergunning voor hebben aangevraagd en taxatie voor hebben laten doen een paar jaar geleden. Dus ik ben allang blij.
  Toch moeten we meer gemeentebelasting betalen, dat is dan wel weer jammer.

  WG

  BeantwoordenVerwijderen
 2. huurwoning dus niets met woz te maken.. super dag je weer zo'n enorm bedrag hebt afgelost!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, helaas nog niet. Ik verwacht geen grote verhoging aangezien een huis in ons blok voor veel te weinig verkocht is (scheiding).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De WOZ-beschikking ruim een week in huis. De WOZ-waarde is gedaald van € 218.000,00 naar € 204.000,00. Kunnen we dit jaar mooi weer extra aflossen onder de noemer van de onderwaterregeling van onze staatsbank. En daarna nog eventueel gebruik maken van de reguliere 10% boetevrij aflossen. Gemeentelijke lasten zijn wel verhoogd van € 575 naar precies €600,00.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. WOZ-waarde van de woning is gedaald, maar de rekening is per maand 1 euro hoger.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Onze Woz is gedaald van 230.000 naar 216.000 dat is een daling van 6% volgens het landelijk gemiddelde. De gemeentelijke lasten zijn helaas wel gestegen met € 20 ondanks de daling van de woz-waarde.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jullie hebben de WOZ-beschikking al binnen? Wij nog niet. Ben wel benieuwd...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je in een redelijke gemeente woont kan via de site inloggen en zie je daar je gegevens al

   Verwijderen
 8. Gefeliciteerd met alweer een aflossing. Gaat goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. WOZ 400.000
  Vorig jaar 404.000

  Hypotheek 462.500

  Dus hier aan de kust staan we ook onder water ..

  Over 3 jaar beginnen we met aflossen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je WOZ hoeft niet altijd gelijk te zijn met de waarde van het huis bij echte verkoop. Onze WOZ is vaak bijgesteld omdat we tijdens het verbouwen 2 keer bezwaar hebben gemaakt. Vorig jaar was de WOZ 203.000 maar ik weet dat we het kunnen verkopen voor 220.000. De "objecten" waarmee ons huis wordt vergeleken (kun je opvragen bij de gemeente) zijn namelijk veel minder goed onderhouden en zullen dus ook voor minder verkocht worden.

   Maar extra aflossen kan natuurlijk nooit kwaad.

   Verwijderen
 10. Hier is tie inmiddels ook binnen. Fijn dat je dit jaar al bijna op de helft zit! Dat gaat goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Per 1 april weer 3.000 aflossen, er resteert dan een aflossingsvrije resthypotheek van 52.000 euro. We snakken naar het einde!

  BeantwoordenVerwijderen