vrijdag 28 februari 2014

Schiphol

Gisteren ben ik, VL, met ZL1 naar Schiphol geweest. Alle puzzelstukjes vielen helemaal in elkaar: ZL2 en DL waren op het kdv. Vanwege de voorjaarsvakantie en het feit dat wij een 40-wekencontract hebben voor de BSO, was ZL1 thuis. ML had een vergadering gepland op Schiphol. Schiphol ligt redelijk dichtbij kantoor. En wij hadden nog een treinkaartje: voor 15 euro onbeperkt door heel Nederland reizen. Nou, toen ben ik samen met ZL1 eerst de bus ingestapt, daarna in de trein, daarna in nog een andere trein (een dubbeldekker!) en toen waren we op Amsterdam Airport Schiphol.

ZL1 vond het fan-tas-tisch! Hij vond de treinreis heel erg leuk, was helemaal verrast over het feit dat er zo'n uitklapbaar tafeltje uit de stoel voor hem kwam waar hij lekker op kon tekenen en kleuren. De dubbeldekkertrein was natuurlijk het allerleukst. En Schiphol was natuurlijk ook fantastisch! Om kwart voor 12 waren we er, en toen hebben we eerst even rondgekeken op Schiphol Plaza. Vervolgens naar de vertrekhal, waar hij kon kijken naar de check-in. (we hebben ondertussen ook alle Engelse woorden aan hem geleerd) Ook de aankomsthal met de bagagebanden vond hij erg interessant. Vervolgens naar het Panorama-terras. Daar konden we genieten van alle opstijgende vliegtuigen. Wat een geluid! Ook stond daar een Fokker vliegtuig, waar we in mochten kijken.

Vlakbij het Panorama terras is een kleine ballenbak, dus daar hebben we nog even een half uurtje gezeten en ondertussen kon ZL1 zich even lekker uitleven. Nog snel even kijken op het Panorama terras daarna.

Vervolgens hebben we lekker koffie en warme chocolademelk gedronken bij Starbucks. Dat hoort stiekem een beetje bij Schiphol, vind ik zelf. ZL1 vond het ook heel interessant dat een stewardess ook koffie zat te drinken.

Daarna nog even snel wat winkeltjes bekeken en wachten op ML. Die was om kwart over twee ook klaar. We zijn vervolgens een stukje met de bus naar een goedkope Schipholparkeerplaats gegaan en vanaf daar zijn we met z'n drieeen in de auto weer naar huis gegaan.

Kortom, een heerlijk dagje gehad. Werkelijk genoten van het enthousiasme van ZL1 en natuurlijk van 1 op 1 contact met hem. Ook Schiphol is erg leuk om te bezoeken. Je kon trouwens ook een speurtocht doen, maar die moet je thuis zelf uitprinten. Maar eigenlijk hadden we daar niet eens de tijd voor.

Kosten voor dit dagje uit:
-treinkaartje: ongeveer 17,50 euro (nog 2,50 voor een Railrunner kwam erbij)
-buskaartje: ongeveer 5 euro
-Starbucks: 13 euro
-brood en drinken hadden we vanaf huis al meegenomen, dus die kosten tellen we niet mee

5 opmerkingen:

 1. Wat leuk, hij zal vast genoten hebben!
  Mijn oma nam mij vroeger altijd mee met de trein, alleen dat al vond ik geweldig als kind. Eigenlijk heb je niet veel nodig om een super leuke dag te beleven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aandacht en denken vanuit wat voor het kind leuk is,is toch het belangrijkste, uitjes met kinderen hoeven echt niet altijd veel te kosten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt als een ontzettend leuk uitstapje! Ik kan echt niet wachten tot Tobias groot genoeg is om zulke dingen te gaan doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toevallig hoor,wij waren gisteren ook op Schiphol, alleen was dat nog niet de bedoeling.wij hoorden bij de reizigers die uit Egypte zijn geevacueerd. Gelukkig nu weer veilig thuis en alle tijd om jullie blogs terug te lezen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een leuk uitje!! wil er ook nog eens naartoe, mn vader woont in haarlem, we rijden dan altijd langs schiplhol dus zien het vaak van afstand, en heel soms haal ik mn zus daarop als zij met de trein naar mn vader gaat, dat ligt op de route ;) maar wil dan een x met zn vieren gaan als zoontje ook wat ouder is en er dan wat aan heeft en/of gezellig met mn vader en zijn partner erbij :) leuk uitje!

  BeantwoordenVerwijderen