dinsdag 30 juli 2013

Dagje uit

Vandaag ben ik, VL, met ZL2 naar de dierentuin in Emmen geweest. Het was wel zeker een uur rijden, maar toch de moeite waard.

Twee jaar geleden zijn we met de jongens (toen 2 jaar en pasgeboren) naar Ouwehands Dierenpark Rhenen geweest. Dat was niet zo'n succes. Natuurlijk was het een mooi park, maar ZL1 bleek niet een grote dierenliefhebber te zijn. En dat is hij nu nog steeds niet. Hij vindt het wel leuk, maar is zeker niet dolenthousiast en gaat veel liever naar een speeltuin.

Afgelopen winter hebben we echter ontdekt dat ZL2 wel een grote dierenliefhebber is. We zijn toen naar de kinderboerderij geweest en hij was zo aan het glunderen en aan het genieten, dat het gewoon een lust was om te zien.

Omdat we nog een flink aantal (gekregen) kortingskaarten van C1000 hebben voor dagjes uit, heb ik gisteravond online een entreebewijs gekocht. Door de kortingskaarten kreeg ik 10 euro korting, en hoefde dus nog maar 11,50 euro te betalen. ZL2 was nog gratis.

Vanmorgen nog snel even naar de supermarkt voor wat broodjes, en daar gingen we. We hebben echt met z'n twee├źn genoten. Zalig om eens tijd door te brengen met 1 kind, en hem dan zo te zien genieten. Mooiste uitspraak: 'Ofant pambam pelen!' (Olifant zandbak spelen)

Wat wel grappig was: de dierentuin ligt midden in het centrum van Emmen. Je parkeert aan de rand van het centrum en je moet dus eerst een kwartier lopen langs alle winkels. Onderweg kun je entreebewijzen met korting kopen bij de AH en de ANWB. En toch zijn de rijen lang bij de kassa's van het dierenpark. Vreemd hoor, zouden er mensen zijn die de volle mep betalen?

We zijn zelf erg blij met de korting van 10 euro en het feit, dat ZL2 nog gratis naar binnen mocht. Volgende week gaat ML met ZL1 een dagje naar een attractiepark, zodat ZL1 ook een leuk dagje heeft, met onverdeelde aandacht.

Rond 17:00 uur waren we weer thuis. ML had zich met ZL1 en DL ook prima vermaakt. We hebben met z'n allen patat gegeten en daarna nog even onder de douche. En nu met een lekkere capuchontrui op de bank, genieten van de regen buiten. Nog twee dagen, dan mogen we weer puffen en zweten!

4 opmerkingen:

 1. Leuk! Klinkt als een gezellige dag uit!
  Ik vond dierentuin Emmen ook altijd erg leuk, en met de korting is het nog goed te doen ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn ook geregeld naar Emmen geweest. De laatste keer was onze zoon 1 jaar. Gek van dieren maar een dierentuin kan hem niet bekoren. Bij ons in de buurt heb je een kleine dierentuin en daar zijn we laatst geweest maar dat kon hem niet boeien, terwijl de dieren daar echt los lopen, waar jij dan doorheen mag. En idd geen grote dieren zoals in Emmen, maar het viel hem behoorlijk tegen.
  Gezellig volgende week weer zo'n dagje.
  Hier ook de hele avond regen gehad, maar wel met de schuifdeur open (hor voor) want het was hier zeker niet koud.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat heerlijk, alle tijd om die kleine boef in de gaten te houden! Zal vast heerlijk zijn als je anders 3 hebt om in de gaten te houden, geen weglopers :)

  Groetjes Jeltje (mem van Marije&Thieme)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Naar de dierentuin gaan is zeker een leuke activiteit voor een dagje weg. Ikzelf ben enkel in Antwerpen geweest, welke ook erg mooi was!

  BeantwoordenVerwijderen