dinsdag 23 juli 2013

Rustig blogje :-)

Na de stroom van reacties op onze blog van gisteren, vandaag maar even een wat saai onderwerp. Het was eigenlijk de bedoeling om vandaag een blog te schrijven over hoeveel onze zomervakantie heeft gekost, maar daar wil ML zich ook mee bezighouden. Hij is vandaag weer aan het werk gegaan en verblijft doorgaans 1 nacht per week in een hotel. Deze week zelfs twee nachten, dus jullie moeten even wachten.

Wat doen jullie zoal met dit warme weer? Het is hier toch wel wat afzien. We proberen toch wel wat op tijd op te staan, zodat we in de ochtend nog wat gedaan kunnen krijgen. Vanmorgen rond 10 uur ben ik met de kinderen eerst naar de bakker gefietst en daarna naar het grote speelpark hier. Tot 12 uur hebben we ons daar vermaakt. Thuis snel een boterham gegeten en daarna de kinderen op bed gelegd. Van 13:30 uur tot 16:30 uur hebben ze geslapen! (en VL ook!) Vervolgens hebben we nog even lekker buiten gespeeld met het zwembadje en rond 18:30 uur hebben we gegeten. Een uurtje later kwam ZL1 spontaan vertellen dat hij eigenlijk nu wel naar bed wilde! Zo gezegd zo gedaan, rond 20:00 uur lag het spul op bed. Daarna nog even lekker een uurtje buiten gezeten en een boek gelezen. Rond 22:00 uur ben ik nog wat gaan opruimen. Vandaag ben ik ook weer begonnen met een-kastje-per-dag. Deze keer maar de 'kinderkeukenla' opruimt. Alle flesjes, potjes, slabbetjes en doekjes weer even netjes gesorteerd en natuurlijk de la uitgesopt. Als ik dat nou de komende 16 dagen volhou, dan is de keuken weer helemaal spik en span!

Morgenochtend gaan de jongsten een ochtendje naar het kdv. Ik ben dan thuis met ZL1. Ik wil nog nog even naar de bibliotheek en ik wil nog even wat zaden halen. Als het goed is, is het nu de tijd om boerenkool en spruitjes te zaaien, klopt dat? Dat wil ik morgenmiddag ook nog even goed bestuderen.

En ondertussen maar wachten tot het hier lekker gaat regenen. In ieder geval ga ik nu nog even lekker een kopje thee drinken en nog even wat blogs van mede-bloggers lezen. Daarna onder de douche en dan naar bed!

2 opmerkingen:

 1. Tot eind juni valt er nog iets te zaaien. Alleen winterpeen in juli, maar het is al ijna augustus nu en sla. Sla moet je binnen voorzaaien. Of apart innbakjes. Peen direct op de juiste plek.

  Bietjes kun je tot augustus zaaien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik schrok ook wel van de toon (in de reacties) op je blog van maandag.
  Vooral van een anoniem die de volgers van jouw blog lekker dom afschildert door te schrijven dat ze niet zelf kunnen nadenken en afgaan op hoe jullie de grafieken hebben gemaakt.
  Aflossen óf panelen is een persoonlijke keuze dus lekker doen wat jullie zelf willen.
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen