maandag 29 juli 2013

De kosten van onze vakantie

Hoewel we al weer ruim een week terug zijn, hebben we vandaag even ons spreadsheet bijgewerkt. En hierdoor weten we nu ook wat onze vakantie heeft gekost. Hoe we deze kosten precies gaan verdelen over de verschillende categorie├źn moeten we nog even bepalen. We hebben namelijk een speciale categorie voor vervoer waarin we onze brandstofkosten noteren voor ongeveer alle gemeenschappelijke  kilometers, maar het hoort ook bij de vakantie, waar we ook een eigen kostenpost voor hebben.

In het kort komen de kosten die we hebben gehad tijdens onze 2 weken vakantie neer op €240,39 voor  de brandstof, €378 voor de camping en €445,55 voor alle overige kosten zoals eten en drinken en uitstapjes. Waar nu precies deze kosten in zitten is niet helemaal duidelijk. We hebben €150 euro gepind tijdens de vakantie en dat geld is vrij makkelijk "verdwenen". Verder hebben we door het warme weer uiteraard veel ijsjes gegeten.

De totale kosten voor onze vakantie komen daarmee op: €1.063,94. Deze kosten zijn toch wat hoger dan we in eerste instantie hadden verwacht en daarmee zitten we dan ook gelijk over ons limiet van €1.200 voor het hele jaar. We waren al een beetje bang dat de kostenpost voor uitjes en vakanties te krap was, maar nu weten we het in ieder geval zeker. Volgend jaar zullen we wat meer geld moeten reserveren voor deze kostenpost.

We hebben een leuke vakantie gehad en dat is voor ons ook belangrijker dan bezuinigen. De rest van het jaar geen uitjes meer? Dat lijkt ons niet. Morgen gaat VL samen met ZL2 naar de dierentuin en ML gaat met ZL1 en DL dichter bij huis op stap.

7 opmerkingen:

 1. Denk dat di norma kosten zijn. Wij zaten iets lager met 3 personen buiten hoogseizoen. Ttrek je hier alleen de kosten die je normaal aan boodschappen kwijt bent er vanaf. Zou wel eerlijk zijn, want dan heb je de extra kosten van de vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn bet terug van onze vakantie naar Kos en daarbij hebben we totaal EUR 4200 uitgeven, nl EUR 3000 voor reis en verblijf voor 4 personen en EUR 1200 eten, drinken, uitstapjes en souvenirs. Daarvoor hebben we wel iedere dag uit gegeten en soms ook de lunch. De kosten voor het verblijf leg ik iedere maand voor weg dus dat is al gereserveerd als we weg gaan. De vakantie zelf betalen we van het vakantiegeld van man. Mijn vakantiegeld gaat op de spaarrekening.
  Knap hoor jullie budget.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat hebben jullie netjes gedaan voor twee weken. Maar het eten en drinken kun je ook gewoon van je gewone boodschappenmaandbudget halen, want eten moet je toch overal, en dan bedoel ik niet het uit eten gaan maar gewoon de "normale" maaltijden. Wij zijn de afgelopen weken 2x een dagje weg geweest en een paar dagen naar mijn ouders geweest, vond mijn man ook fijn. Lekker alleen thuis. En binnenkort gaan we ook nog een keer een dagje weg. Mijn budget voor deze vakantie is 400 euro, mijn vakantiegeld dit jaar. Mijn man krijgt geen vak.geld ivm zelfst.ondernemer zijn. En daar is nu nog 250 euro van over, want het volgende uitje is al betaald namelijk.
  Onze laatste vakantie heeft ons voor 1 week ongeveer 500 euro gekost incl uitjes, uit eten en stacaravan overnachting.
  Fijn dag vandaag, gezellig even iets alleen met 1 van je kinderen doen.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knap gedaan!! Wij gaan volgende week vrijdag weg naar Kreta. De vliegreis kost mij 1800 euro, ik en mn 2 kids, we zitten all inn, dus voor het eten en drinken hoef ik geen geld te rekenen. Maar er zal heus wel eens een keer een glaasje op een terasje worden gekocht. En ik ben gek op souvenirs en het is voor het eerst dat mijn kinderen gaan vliegen, dus die krijgen van mij ook geld wat ze mogen uitgeven. Heb wel een bedrag in mn hoofd wat ik meeneem, maar ben niet van plan om het allemaal uit te geven "gewoon omdat het er is". Ik wil iig niet te weinig hebben, wil niet voor onverwachte kosten komen te staan die ik dan niet kan betalen.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De kosten lopen gewoon snel op als je op vakantie gaat. De kosten voor de camping vind ik heel netjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben jaren gekampeerd en gaven voor 3 weken incl. benzine/tol/camping/eten/uitgaan/souvenirs 2.000-2200 euro uit.(5 soms 6 personen) De vakantie wordt gedeeltelijk uit het vakantiegeld gefinancierd en de rest gedurende het jaar gespaard. Ik vind jullie uitgaven voor 2 weken netjes.

  BeantwoordenVerwijderen