donderdag 4 juli 2013

Vakantieperikelen

Vandaag was de laatste schooldag voor ZL1. Hij mag dus nu genieten van zes heerlijke weken vakantie. Morgennacht gaan we zelf ook voor twee weken op vakantie. We gaan met onze tent en verblijven twee weken op een camping nabij de Bodensee, Duitsland. 

Vandaag alvast wat inkopen gedaan voor de vakantie en je geeft dan toch nog wel veel uit. De apotheek moest natuurlijk gevuld worden met paracetamol, neusspray, hooikoortstabletjes voor ML en nog wat kleine dingetjes. Ook waren de luiers van DL op. Morgen nog even voor wat broodjes naar de supermarkt en voor wat andere lekkere dingen onderweg. 

Ook morgen nog even de laatste wasjes draaien en alles inpakken. ML zorgt ervoor dat de auto schoon is en dan moeten we alles erin zien te krijgen. We hebben geen dakkoffer of aanhangwagen, dus alles moet in de kofferbak passen. De tent gaat in ieder geval onder de voeten van de kinderen, dus we verwachten wel dat het gaat lukken. Maar waarschijnlijk zal dit wel de laatste keer zijn en zullen we volgend jaar wel een dakkoffer moeten aanschaffen. 

En wat we ook altijd voor de vakantie doen, is ons huis schoon achterlaten. De vloeren schoon en gedweild, de badkamer gepoetst en de wasmanden leeg. Heerlijk om straks weer in een schoon huis te komen en weer te genieten van alle apparaten en andere gemakken!

Ook koken we morgen een poffert. Bij ons is het traditie om een poffert te maken als we op vakantie gaan. Daar zal ik morgen een blog over schrijven. 

Op vakantie gaan we wel onze uitgaven bijhouden, maar we gaan ook zeker genieten van de zon, ijsjes eten, uit eten en leuke uitstapjes. 

We hebben geen wifi op de camping, dus jullie zullen het waarschijnlijk twee weken zonder ons moeten doen, jammer hè? :-)

13 opmerkingen:

 1. Een hele fijne vakantie toegewenst. En ben benieuwd wat een poffert is.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een soort koek/cake die je in een tulband in water au bain marie gaar stoomt. Je eet 'm met boter en suiker. Kan ook met krenten er in. Er schijnen ook hartige variaties te bestaan.

   Verwijderen
  2. dat klinkt als oorlogskoek, zoals mijn beppe (oma) het noemde. Maar weet het niet zeker, zal mijn pake (opa) moeten vragen binnenkort.

   groetjes,
   Janneke

   Verwijderen
 2. Net na de (landelijke) vakanties staan er vaak heel veel dakkoffers op mp. Sla je slag zou ik zeggen. Fijne vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat je het nog ingepakt krijgt juist dit jaar nog. neem aan dat er een wandelwagen mee moet ? iig bij ons wel. heb wel een draagdoek en we hebben een kleine buggy.. maar dochter heeft een hekel aan lopen. dwingen kan wel, maar kost je gewoon je hele dag en verziekt alles. dus wandelwagen met plankje mee.. dat kost erg veel ruimte. wij hadden auto van schoonouders geleend hiervoor ivm meer ruimte (of ja geruild zodat ze wel een auto hadden natuurlijk) maar pff hij zat proppie vol. zo vol dat we geen boodschappen vanaf huis mee konden nemen en alles wat we daar gekocht hadden en over hadden weer weg moesten gooien. zonde maar goed. het is niet anders.

  iig hele fijne vakantie!!!

  Gretha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat nemen jullie dan allemaal mee. Is het soms een hele kampeer uitrusting anders snap ik het niet. Wij gaan met drie kinderen in een gewone auto en alles past erin. Boodschappen neem ik nooit mee alleen voor onderweg en ik koop daar gewoon in een supermarkt. Je kunt precies uitrekenen want je nodig hebt en dan hoef je niets weg te gooien op het einde. Het belangrijkste is waspoeder zodat je daar een wasje doet en dan hoeven ook niet zoveel kleren mee. Bij ons zijn dat drie weekendtassen met kleren en 2 bigshoppers met handdoeken en lakens. Buggy is geloof ik 1 keer mee geweest. Wij hebben ze altijd gewoon laten lopen of ze wilden of niet. Ze hadden geen keus want dragen doen we ook niet meer aan zodra ze kunnen lopen. Als je ze het van begin zo leert dan sputteren ze ook niet tegen. Moet wel met drie kinderen in 4 jaar tijd. Misschien vinden veel mensen dit een spartaanse opvoeding maar bij ons is het zo dat ze wel gewoon luisteren naar ons en als wij zeiden dat we gingen wandelen dan was dat zo en dat wisten ze ook.

   Verwijderen
  2. niet spartaans hoor, super juist als dat werkt. bij dochter werkt dwang juist averechts. ze is enorm eigenwijs. is haar karakter (google eens op temperamentvol..). en ach er een strijd van maken lost dan niets op kost ons beide bergen energie en we verzieken er onze eigen dagen mee. ik heb belangrijkere dingen waar ik wel strijd van maak (hand geven op parkeerplaats en andere veiligheids dingen etc. ) de rest laat ik gaan omdat het anders geen doen is.

   qua meenemen.. ehm 2 kids..:p wandelwagen, buggy, draagdoek, handdoeken beddengoed, kleding (dat was nog t minste alhoewel voor beide veel mee ivm raar weer.. en dochter net zindelijk), extra beddengoed voor dochter ivm nachten zonder luier, werd al snel met luier omdat het daar gewoon niet ging, wat speelgoed, klein tasje met shampoo, deo, tandenborstels, medicijnen, veel tissues (hooikoorts) en zwemtas. en natuurlijk nog melkpoeder, fles, tuitbeker, diksap, koekjes, 7 potjes fruit en 7 potjes groente.. speelkleed ehm meer dan ik d8 haha

   Gretha

   Verwijderen
  3. Ja temperamentvol kan soms lastig zijn.
   Flesvoeding had ik niet nodig, ik gaf borstvoeding. Potjes gingen ook niet mee ik kook op vakantie altijd zelf en dan aten ze gewoon (geprakt) met de pot mee. Speelgoed ging niet veel mee meestal amuseerde ze zich met wat rond de stacaravan lag, steentjes, eikels, schelpen wel een opblaasbal maar die nam niet veel ruimte in. Luiers kocht ik ter plekke. Wat ik al zei wel waspoeder er was meestal wel een wasmachine of droger op de camping maar in principe was ik meestal alles even op de hand en dan op het rek. Elke kind heeft zijn eigen tasje met speelgoed de rest van het speelgoed blijft thuis op het huis passen. Voor het tasje zijn ze zelf verantwoordelijk (natuurlijk houd je stiekem toch een oogje in het zeil )ook in de auto met twee kinderen kan het tussen hen in liggen met zijn drieën ligt het meestal aan de voeten. Alhoewel de jongste het vaak de hele reis op zijn schoot houd (10-12 uur). Het leukste speelgoed op vakantie is toch meestal mama en papa. Er word in de auto niet gegeten of gedronken dus kan er ook niet geknoeid worden en worden ze ook niet misselijk. Ze zeuren er dus ook niet om want ze weten dat nee het antwoord is. We stoppen elke twee uur en dan hebben ze ook honger.
   Als ik het zo lees klink ik wel erg streng maar het functioneert wel goed zo bij ons. Maar misschien bij andere mensen totaal niet.
   Wat ik ook altijd doe is het hele jaar alles opsparen. Een handdoek of laken, dekbedovertrek wat vervangen moet worden omdat het dun of kapot is gaat op de vakantie hoop. Samen met het T-shirt wat net te klein is of en sok met een gaatje in. Zo spaar ik alles op en neem dit mee op vakantie. Voor naar het strand te gaan of in de campingspeeltuin te spelen kunnen die kleren best en een gat in een handdoek om ons na het douchen mee af te drogen is op vakantie ook geen ramp. Op het einde van de vakantie gaan deze spullen dus niet mee naar huis maar verdwijnen in de prullenbak. Je hebt dan weer meer ruimte in de auto en thuis minder was :).
   Moeder van drie

   Verwijderen
  4. speelgoed ging ook maar weinig mee. eigenlijk t meeste voor jongste.. is pas 11 mnd. buiten spelen ging niet echt. zatqen midden in een dennenbos. maar heeft hij natuurlijk wel gedaan. lopen doet hij nog niet. bv lukte helaas (hij viel af en ik kon niet op mn gevoel vertoruwen want ik dacht dat het super ging) niet dus savonds nog een fles. potjes.. tja heb daar geen blender en ook echt niet alle middagen in t huisje, en avondetne.. tja gebakken aardappels? pannekoeken? broodje hamburger.. nee geen dingen die ik hem wou voorschotelen.. ;) wel wat hapjes meeeten maar niet alsmaaltijd.. dus vandaar de potjes. in de auto wordt bij ons ook niet gegeten of gedronken :) t was een reis van 5 kwartier dus prima te doen haha. kofferbak zat vol met alle tassen. buggy en wandelwagen voor de achterbank (zou bij onze eigen auto al niekunnen dan past er niets tussen achterbank en voorstoelen omdat vriend 1.98 is) en om de eerste dag al op zoek te gaan naar een k.ruidvat had ik geen zin dus gewoon een vol pak mee.

   en temperamentvol kan lastig zijn maar ik kies mn strijd bewust.. dingen die ik echt belangrijk vind (gezondheid en veiligheid vooral) ga ik de strijd voor aan. maar dingen als wel of niet zelf lopen.. tja kan me er niet druk om maken en heb zelf ook geen bergen energie dus ga daar niet mn eenergie aan opmaken. zo kiest ieder zn eigen dingen die ze belangrijk vinden in de opvoeding :) afhankelijk van hoe je zelf bent en t karakter van je kids :)

   Gretha

   Verwijderen
 4. Veel plezier,
  Wij gaan toch maar een weeked limburg ik neem zo min moggelijk mee past altijd samen met 2 hondjes en kind in een kleine auto.

  Vind een poffert niet bijzonder lekker, teveel gegeten als kind misschien.

  Deb

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zal dat fijn thuiskomen zijn, in een schoon en opgeruimd huis! Fijne vakantie gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen