dinsdag 2 juli 2013

Internetbestellingen

De laatste week regende het hier weer pakjes. De 'pakjesbus', zoals wij die noemen, wist waarschijnlijk ook wel zonder navigatiesysteem ons huis te vinden. Vreemd, dat het opeens zo'n invasie was. Aan de andere kant ook wel te begrijpen, het afgelopen half jaar hebben we eigenlijk niets besteld in een webshop. Die schade moesten we wel inhalen natuurlijk! :-)

De afgelopen week werden hier bezorgd: een stel nieuwe schoenveters (werkelijk nergens te krijgen bij een schoenenwinkel of warenhuis), een kabeltje, nog een kabeltje (ML besteld graag in China), een Apple-tv (van ML z'n eigen geld), een broekriem en een doos kinderkleertjes. Pff, wat een vracht! Maar allemaal erg nodig. Okee, op de Apple-tv en de kinderkleertjes na dan. :-)

Het afgelopen half jaar hebben we behoorlijk bezuinigd op kinderkleding. We kopen minder kleding, en als we wat nieuws kopen dan doen we dat voornamelijk in de uitverkoop en we kijken of het echt nodig is. Dit hebben we (of liever gezegd, VL) bereikt door nieuwsbrieven en andere mailings van webshops als 'spam' te markeren. Zo komen we niet meer in de verleiding om op een webshop te gaan rondneuzen als er leuke actiecodes zoals 'gratis verzenden' worden gemaild. Daarbij vinden we het ook belangrijk om de lokale middenstand te steunen, dus kopen we liever wat in ons eigen dorp. Maar nu was de verleiding opeens wel erg groot omdat ZL2 een nieuwe spijkerbroek nodig had (hij had nog maar 1 nette, en 1 een beetje nette). We zagen een leuke broek van Name-it voorbij komen voor maar 16 euro. Op de webshop zagen we nog meer leuke kleertjes staan, en nu zijn de jongens allebei voorzien van een Cars t-shirt en DL heeft twee leuke setjes erbij. De jongens waren allebei dolblij met hun t-shirt en ze gaven ons dan ook een dikke knuffel. DL vindt haar kleertjes natuurlijk ook erg leuk, en anders is haar moeder er wel erg blij mee. :-)

De kleertjes zijn natuurlijk een goed voorbeeld van 'impulsaankopen'. We gingen voor een spijkerbroek, maar we eindigen met veel meer kleren. DL had ook wel een paar nieuwe setjes maat 80 nodig, dat verzacht de boel een beetje, maar we moeten wel weer wat gaan opletten met deze aankopen.

De komende dagen moet er nog veel gekocht worden voor onze vakantie. We zullen wel onze uitgaves bijhouden tijdens de vakantie, maar we willen niet gaan beknibbelen en ook gewoon lekker een keer uit eten gaan. Maar daar zullen we het de komende week vast nog wel even over hebben.

4 opmerkingen:

 1. Je een keer lekker laten gaan met aankopen moet ook kunnen vind ik.
  Als je jezelf nooit meer iets kan toestaan wordt het bezuinigen een frustratie.
  Wat je al bereikt hebt is dat je je er meer van bewust bent, da's dan toch ook winst ;-) ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ben benieuwd hoe oud DL nu is.. ? en hoe lang ;) zoonje is 11,5 mnd nu en zit ook in mt 80 vandaar.. ;) gewoon nieuwsgierig. ik koop vooral bij zeeman en wibra eigenlijk. name it heeft erg leuke kleding moet ik zeggen hoor :D vooral als je kids wat ouder zijn en er wat langer mee kunnen doen ;) kast van dochter (3,5) ligt nu nog bomvol, maar zal binnenkort ook op zoek moeten naar broeken en grotere shirts. meeste worden nu te kort of zijn na paar x wassen al te kort.. :( ze is 1,05 en nieuwe shirtjes dus in maat 110/116 maar zijn soms nog te kort..

  ehm lekker offtopic :p leuk dat je zo geshopt hebt en alles in 1x binnenkomt. niet erg toch, lekker van genieten dat t kan!

  Gretha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. DL is nu net 9 maanden geweest. Ze weegt nu om en nabij de 9200 gram en is 75 cm lang.

   Verwijderen
 3. Herkenbaar, die verleiding van webshops met hun nieuwsbrieven. Wat ik heb gedaan, is me er eenvoudigweg voor afmelden: in elke nieuwsbrief hoort vermeld te staan hoe je je kunt afmelden, vaak met een druk op de knop. Hiermee voorkom je dat de mailings ten onrechte als spam wordt aangemerkt en dit eventueel ten onrechte negatieve invloed heeft voor de webshop.

  BeantwoordenVerwijderen