woensdag 31 juli 2013

Volkskrant

Vorig jaar heb ik zes weken een proefabonnement gehad op de Volkskrant. Een vriendin van me heeft een abonnement en zij mocht iemand aanmelden voor bovenstaand proefabonnement. Omdat ik net in mijn bevallingsverlof zat van DL, heb ik heerlijk genoten van elke ochtend een kopje koffie met de krant erbij. En natuurlijk op zaterdag een extra dikke met het magazine erbij. 

Gisteravond werd ik gebeld of ik nog een keer een gratis proefabonnement voor zes weken wilde. Dit was dan de doordeweekse krant digitaal via de e-mail en op zaterdag de papieren versie in de bus. Dat vond ik ook wel erg leuk. Waarschijnlijk kom ik doordeweeks niet zo veel aan lezen toe, maar met een weekendkrant kun je me erg blij maken. 

Addertje onder het gras was wel dat na zes weken het proefabonnement automatisch werd voortgezet in een jaarabonnement. Maar, zo verzekerde het meisje aan de telefoon, als ik een e-mail zou sturen naar de klantenservice, dan liep het proefabonnement gewoon af en zit ik niet een jaar aan de krant vast. Ik heb ook meteen het e-mailadres van haar gekregen. 

Normaal ben ik altijd erg voorzichtig met dit soort zaken en neem eigenlijk nooit proefabonnementen, of ze nou gratis zijn of niet. Omdat ik vorig jaar erg tevreden was over de Volkskrant, wil ik het nog wel een keer proberen. We zullen zien of het allemaal netjes afloopt. 

Nu ik dit zo zit te typen, vind ik het allemaal wel erg goedkoop. Ik hou niet zo van gratis profiteren van dit soort aanbiedingen. Ik voel me dan ook eigenlijk wel verplicht om een tijdje een echt abonnement te nemen. Maar goed, dat weten ze bij de Volkskrant natuurlijk ook! Ik zou best wel in zijn voor een soort 'knipkaart'. 10 keer de zaterdagkrant voor de prijs van 8 kranten, en dan via internet aangeven welke zaterdagen je de krant wil ontvangen. 

Goed, ik lees dus per 13 augustus de Volkskrant. We zullen zien!

4 opmerkingen:

 1. Wij hebben alleen een zaterdag volkskrant abonnement
  Heerlijk met de koffie en 3 kinderen spelend op de achtergrond!
  Maar de laatste tijd duurt het echt een week voordat ie uit is
  Korte nachtjes door een sprongetje..

  Veel leesplezier en geef niet gelijk het economie deel aan je man!

  Groetjes
  Archie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb laatst ook een proefabonnement gehad van onze provinciale krant. Heerlijk, door de week digitaal en daar kwam ik wel aan toe. Maar de zaterdagkrant moest ik vaak zondagavond nog uitlezen, en dan vooral de bijlage's. Dus voor mij is het wel een goed besluit geweest om de krant 6 jaar geleden op te zeggen. Ik heb hem dan ook nooit echt gemist en als ik hem dan wilde lezen, vooral in zomer als het lekker buiten zit weer is, kocht ik hem wel los. Maar dat gebeurde ook sporadisch. En als ik bij mijn ouders ben vind ik het ook wel lekker om hem daar te lezen.
  Je mag wel een herinnering in je agenda/telefoon zetten om een mailtje te sturen naar de krant want anders zit je er een jaar aan vast. Dit vind ik best wel een lange tijd, een echt addertje dus. Maar ja, als je het wel bevalt kun je hem altijd houden natuurlijk. Maar ze hebben wel vaker van die goedkope aanbiedingen. Ik let er ook altijd op dat het automatisch stopt, ben ook zo'n iemand die dan vergeet op te zeggen. Grr..
  In elk geval veel leesplezier toegewenst.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lees eigenlijk nooit de krant, hoogstens een paar artikelen. Wij krijgen hier op zondag 4 lokale kranten, deze zijn gratis. Hier hebben wij genoeg leesvoer aan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik leef op proefabonnementen :). Dan weer die, dan weer een paar weken die. Echt, het scheelt een hele hoop geld!

  BeantwoordenVerwijderen