zondag 28 juli 2013

Nieuwe matrassen

ML weet het nog niet, maar ik ga vandaag alvast oriënteren op nieuwe matrassen. De matrassen waar we nu op liggen, zijn zeker 12 jaar oud en ze zijn gewoon af. Zes jaar geleden hebben we nog wel een topper gekocht, zodat we geen last meer hebben van de spleet in het midden. Meteen met als doel dat de matrassen nog even voort konden.

Maar sinds we vorige week weer in ons eigen bed slapen na de vakantie, slaap ik echt heel slecht en ik word gewoon stijf en met spierpijn wakker. Ik heb last van mijn rug en van mijn bekken en ik slaap gewoon niet goed. Dat alles is volgens mij te wijten aan de grote kuil in het matras. Zelfs door de topper heen voel ik dat.

Het is toch verbazingwekkend dat ik beter sliep in de tent op een dun slaapmatje? Ik heb echt twee weken heerlijk geslapen en ik had geen last van spierpijn.

Vanmiddag dus maar even internet afspeuren. De gele 'retteketet' winkel zit hier in de buurt, maar ook het Zweedse warenhuis is 20 minuutjes met de auto. Maar even kijken wat een goedkoop matras is. We willen niet een heel duur matras, omdat we dus op de topper slapen.

Wel een flinke onvoorziene uitgavenpost, maar het moet gewoon nu echt gebeuren.

12 opmerkingen:

 1. In 2007 alweer bij Ikea matrassen gekocht. Veel gasten vinden ze prima tot 120 kg p.p. Behalve mensen die met een rugband lopen, mensen die meer wegen en andere bijzondere mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ook een ikea matras en wij zijn er erg over te spreken. Was niet een hele goedkopen, maar we slapen er inmiddels 3 jaar op. Hiervoor een matras van meneer beter bed en die was ik al snel beu. Wat een rotding was dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou Ikea heeft ook types waar je geen fijne nachtrust op geniet dus let goed op.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben ook alweer 5 jaar een Ikea matras kwam toen als beste uit
  de test bij de consumentenbond bevalt goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ook i.kea matrassen gehad, beviel goed. Volgens mij mag je ze ook ruilen als ze niet bevallen, binnen 60 dagen geloof ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. altijd lastig een nieuw matras vooral omdat je wel aan andere mensen kunt vragen wat hun ervaring is,maar dat is geen goede graadmeter, want de keuze van een matras is erg gebonden aan je wensen en wat het beste is voor jouw lichaam, voor de een is dat een zacht matras en een ander wil liever een wat harder matras, wel vind ik dat je beter niet kunt besparen op een goed matras ,want een goede nachtrust is in mijn ogen goud waard en met een goed matras doe je over het algemeen ook wat langer

  BeantwoordenVerwijderen
 7. proberen wat per persoon het beste matras is. Voor een buikslaper is dat een stuk harder bv dan voor een rugligger. En dan een even dik matras nemen. Topper er overheen en je hebt toch geen last meer van die spleet.
  En natuurlijk regelmatig draaien en keren, dat verlengd de levensduur.

  Ik heb ook I.kea matrassen. Je hebt ze daar goedkoop en duur, maar kijk vooral wat het beste bij je past dan is duur, geen duurkoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wij hebben Auping, slaapt goed maar is heel erg duur. Nu hebben we die 3 jaar, ben benieuwd wat de tijd ermee brengt en anders wordt het volgende keer toch maar weer een goedkope. Zeker met ons bed van 210 cm lang is het nog duurder, maar nu hangen manliefs voeten niet meer buiten boord

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij hebben nu traagschuim, maar weet niet of ik dit op nieuw zou kiezen, wel vind ik het belangrijk dat de hoes die om het matras heenzit uitwasbaar is. Hebben al twee keer eerder een matras versleten, heb eczeem dus veel last van huisstofmijt en moet daarom vaker een nieuw matras aanschaffen, omdat ik nu eenmaal meer huid dan een ander verlies. Vind de prijs niet zo belangrijk van het matras als ik maar een goed matras heb. Mijn dochter heeft een matras van de rommelmarkt. Mijn moeder had er één gekocht voor in het logeerledikant, maar deze lag dusdanig lekker dat we de andere voor bij ons in huis hebben opgehaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. de gele retteketet winkel heeft regelmatig een aanbieding van 2 matrassen halen, 1 betalen (voor een tweerpersoonsmatras krijg je dan 50% korting). Als je bij die winkel van plan bent te kopen is het wellicht de moeite om zo'n aanbieding af te wachten als je lijf dat toelaat.

  En anders op het campingmatrasje op de grond slapen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik als ´matras-specialist' en fervent lezer van je blog ben nu toch wel benieuwd óf je zoektocht geslaagd is en wat voor soort matras het geworden is! En hoe je tot die keuze bent gekomen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tja... voor een heel gezin nieuwe matrassen kopen is kan zeker een grote uitgaven zijn. Maar slapen op een kuil is echt ' not done' hoor. Heel benieuwd of je inmiddels alweer op een 'kuilvrij' matras slaapt.

  BeantwoordenVerwijderen