maandag 1 juli 2013

Belastingteruggave afgelost

Anderhalve week geleden maakten we ons nog wat zorgen of we onze belastingaangifte wel goed hadden ingestuurd, maar afgelopen vrijdag stond de teruggave op de rekening. Daar hebben we een weekend lang van kunnen genieten en vandaag was het wel weer tijd om weer afscheid te nemen van dit geld en om te gebruiken als extra aflossing op onze hypotheek. Daarnaast had ML net een 13de maand gekregen die we ook maar meteen gebruiken om een mooie extra aflossing mogelijk te maken.

Verder willen we de totale aflossing voor 2013 even afronden tot een mooi bedrag, en daarom is de extra aflossing voor deze maand uitgekomen op een bedrag van €5.260. Daarmee komen we op een totale aflossing van €20.000 voor 2013 en wordt ons doel om aan het eind van het jaar ons maximaal boetevrije bedrag van €22.700 af te lossen wel heel gemakkelijk.

We zitten nu, net halverwege het jaar, op 88,1% van ons doel. De resterende maanden mogen we dus nog €2.700 aflossen in 5 maanden tijd. Dat is €540 per maand en dat betekent dat als we geen onverwacht grote uitgaven meer hebben, we onze buffer de rest van het jaar weer kunnen laten groeien. Een fijn vooruitzicht.

Onze maandelijkse lasten zijn met deze aflossing weer €22,36 gedaald en we voelen ons weer iets meer eigenaar van ons eigen huis. Sinds we begonnen zijn met aflossen, zijn we zelfs al ruim €170 omlaag gegaan met onze maandelijkse hypotheekrentekosten.

9 opmerkingen:

 1. Super van jullie. Weer een muurtje van jezelf. En het moet zo zeker lukken, de helft van het jaar is nu net voorbij. Succes

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hoor. Misschien kun je zelfs al beginnen te sparen voor de eerste aflossing van 2014.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ging het eerste deel van de belastingteruggave ook meteen naar de hypo. Het tweede deel zal deze maand komen en gaat er ook naar toe. Fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wow super hoor! geniet er van!

  hier komt de 13e maand ook komende maand (vriends loon om de 4 weken en dan in juli altijd 2 betaaldagen) en belastinggeld staat ook al op de spaar als buffer :) erg fijn! ondertussen blijven dromen over een koophuis ooit.. :p of toch investeren in een andere keuken in ons huurhuis en hier lekker blijven genieten? ;)

  Gretha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echr fijn joh!! En dankzij die dalende maandlasten ga je ook weer steeds sneller natuurlijk :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, wat een enorm bedrag hebben jullie in 1 jaar kunnen aflossen! Fijn hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi bedrag! Super. Wij zijn nog niet zo lang bezig en betalen nu een tientje in de maand minder, daar ben ik al blij om.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een enorm bedrag kun je deze maand aflossen. Super hoor. Zo vlug gaat het bij ons niet, maar verdeeld over de jaren gaat het ons lukken om voor mijn 65e (ik ben ouder van mijn man) hypotheekvrij te zijn. Stel dat het net niet zou lukken, door de spaardepots die dan vrij komen zal het restant met gemak kunnen worden afgelost.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wist je dat je meer dan je jaarlijkse boetevrije aflossing mag aflossen als de marktrente hoger is dan je hypotheekrente?

  Stel, je hebt een 20-jaars hypotheekrente van 5% en de huidige 20-jaars marktrente bedraagt op dit moment 5,5% dan mag je zoveel aflossen als je maar wilt...

  BeantwoordenVerwijderen