zaterdag 1 maart 2014

Nieuwe energieleverancier

In april 2013 zijn we overgestapt van Essent naar Nuon. Dit hebben we gedaan omdat er een Nuon-mannetje aan de deur kwam met een 'goed' verhaal. Hij rekende ons de boel voor en we zouden toch zeker 20 euro per maand minder gaan betalen. Nou, dat klonk natuurlijk goed en dus zijn we maar eens overgestapt. Je moet het toch eens gaan proberen.

Het is ons heel slecht bevallen, die overstap. Het was natuurlijk erg dom van ons dat we net na de koude winter zijn overstapt. Ons verbruik is natuurlijk in de wintermaanden veel hoger terwijl we wel het hele jaar door hetzelfde maandbedrag hebben. Dat maken we wel weer goed in de zomermaanden, maar ja, in april is het nog geen zomer natuurlijk. Het maakte dat we nog eens 200 euro moesten bijbetalen toen we in april de eindafrekening kregen.

Ook beviel het overstappen ons niet. We hadden bij Essent een maandbedrag van €130,-. Daar zat alles in, dus ook de kosten voor Enexis. Bij Nuon hadden we een maandbedrag van €120,-. Daar zou ook alles bij inzitten. Volgens het Nuon-mannetje dan. Maar we moesten dus blijkbaar ook nog eens de eerste maanden €15,- voor Enexis betalen. Dan kom je op een maandbedrag van €135,- Nou, dan ben je dus duurder uit.

Verder bevalt ook de website van Nuon niet. Je kunt daar wel je meterstanden bijhouden, maar dat levert eigenlijk niets op. Het werkt beter op de meterstanden-app op de i-Pad. De Nuon zegt wel advies te geven over je termijnbedrag. Je moet dan de meterstanden invullen. Echter, dat kan dan pas een half jaar na  je overstap. (wij konden het pas eind oktober invullen) Vervolgens moet je zeker 3 maanden wachten voor je weer de Termijnbedragmanager kunt invullen. Echter konden wij advies krijgen over ons termijnbedrag, omdat we binnenkort de eindafrekening ontvangen. Nou, daar hebben we dus ook niets aan gehad, we rekenen het voortaan zelf wel uit.

Kortom, we willen volgende maand van de Nuon af. En dat willen we morgen gaan regelen. Welke energieleverancier bevelen jullie aan? Hebben jullie nog een goede website om te vergelijken? Morgenavond willen we dan de definitieve stap maken, twijfelen en uitstellen heeft geen zin. Veel slechter dan Nuon zal het niet worden. :-)

19 opmerkingen:

 1. wij hadden essent. beviel erg goed. maar ja met iedereen die overstapt, willen we het ook eens proberen en stappen nu over naar eon. is allemaal nog bezig, dus kan niets over eon zeggen. kan alleen melden dat essent goed beviel.. en we van de 150 per maand ongeveer 1 maandbedrag terug zullen ontvangen door de warme winter..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jarenlang hebben we Greenchoice als leverancier gehad. Naar volle tevredenheid overigens. Onderzoek op diverse vergelijkingsites leerde dat een aardige besparing mogelijk is: maanbedrag daalt van € 130 naar € 108. Hierbij hebben wij niet alleen op de prijs gelet, maar ook op de voorwaarden (geen boetes e.d.). Wij zijn in december overgestapt naar Essent, via Easyswitch (http://www.easyswitch.nl/energie/vergelijk-energie).
  Snel en makkelijk geregeld, geen omkijken naar gehad. Eindafrekening van Greenchoice is inmiddels ook binnen. We kregen nog eens € 70 terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zijn van Energie.direct naar Green.choice overgestapt. vergelijken via vergelijkingssites levert lagere prijs op dan overstappen via de site van energieaanbieder of aan de voordeur. Let ook op het vastrecht en of je een welkomstpremie krijgen (greenchoice doet daar niet aan) of boetes bij overstappen (doet greenchoice ook niet aan).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Overstappen altijd gedaan via www.gaslicht.com. Heel goed bevallen! Altijd beter aanbod dan langs de deur en overstappen snel en goed geregeld. Vooral een bonus is interessant want de energiekosten zelf schelen nauwelijks... Wel altijd voor een één-jaar-contract gaan, aan het einde van het jaar de bonus afwachten en weer overstappen :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er zijn een heleboel vergelijkingssites. Ik gebruik de laatste jaren steeds die van de Consumentenbond: https://www.consumentenbond.nl/test/woning-huishouden/woning/energieleveranciers/overstapservice-energie/ Daarvoor gebruikte ik altijd: http://www.energieprijzen.nl Altijd een jaarcontract, bij voorkeur een contract waar de Enexis bij in zit, anders vind ik het zo'n gedoe worden. Ook heb ik het idee dat alles in één toch goedkoper is. Misschien omdat zowel de Enexis als de energieleverancier administratiekosten rekenen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Centrica, hier.Gebundelde inkoop van de huurdersvereniging. Bevalt heel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Meer door minder2 maart 2014 om 00:36

  Ik stap al een aantal jaren over van de ene naar de andere energieleverancier.(via gaslicht.com)
  Doe dit vooral voor de bonus die je bij het overstappen kan krijgen.
  Deze kunnen behoorlijk oplopen. Bedragen tot 240,- zijn geen uitzondering.
  Ik heb tot nu toe alleen positieve ervaringen.
  Wel is het zaak om de vinger aan de pols te houden door:
  1) toegestuurde papieren goed te controleren.
  2) goed op overstapdata te letten.
  3) te kijken of de beloofde aanbiedingen en bonussen goed beschreven staan.
  4) vragen altijd via mail te stellen en vragen binnen 3 dagen te reageren.
  5) eventuele aanpassingen extra te laten bevestigen.
  6) je te realiseren dat ook al gaat het goed en gemakkelijk “niets gaat vanzelf”.
  7)Hou er rekening mee als je tzt weer overstapt van de ene naar weer een andere leverancier je wel precies je contract uitdient.
  Anders krijg je je bonus niet of als je hem al gekregen hebt(tzt) moet je de bonus weer terug betalen.
  Daarnaast is het vaak zo als je meer dan 3 maanden voor het einde van je oude contract overstapt je contract eerder ingaat omdat ze tot max. 3 maanden rekening houden met het contract.
  8)Verder is me met overstappen opgevallen dat de grote gevestigde energiebedrijven (zoals Eneco) vaak onvoldoende informatie geven over data e.d. Ik los dat op door een mailtje naar klantenservice van de energiemaatschappij te sturen waarin ik ze bijvoorbeeld vraag om de overstap datum te bevestigen.
  Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Absoluut niet naar Eon!! Verschrikkelijk.
  Ik zou energiedirect doen. Prima, snelle service, welkomstpremie. Wij zitten er nu voor de tweede keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ook op Twitter al eventjes getipt: Grunneger Power. Duurzaam, lokaal. Wij zijn begin dit jaar overgestapt, wilden uiteraard een goede prijs maar wilden niet het onderste uit de kan ten koste van duurzaam. Aangezien we geloven in lokale initiatieven die ook voor verbinding zorgen was de keuze niet moeilijk meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wij zijn nu twee keer overgestapt via de energieveiling van vereniging eigen huis. de 1e keer van eneco naar energie direct (3 jaar klant geweest, geen enkele klacht!) en vorig jaar weer via vereniging eigen huis naar budgetenergie (wel wat opstartprobleempjes gehad, afspraken met klantenservice werden niet nagekomen, inmiddels al weer een jaar klachtvrij).
  Wat mij vooral heel erg is bevallen is de duidelijkheid qua prijs, via de veiling schrijven de grote bedrijven in, en je kan als de prijs bekend is alsnog beslissen of je mee doet. En het scheelde elke keer weer heeel veel, zoveel dat die paar belletjes met de klantenservice aan het begin erbij in het niet vallen...
  http://www.eigenhuis.nl/collectieve-inkoop-energie/

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik gebruik ook de site van de consumentenbond. Eerst Eneco, toen energie direct en nu budget energie. Ik moet het hebben van de bonus want op het verbruik betaal ik niet zoveel. Het is voornamelijk vastrecht en belastingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. VIa gaslicht.com is het aanbod voor ons steeds het beste geweest. Wij switchen steeds het ene jaar van greenchoice naar een andere groene aanbieding en dan weer terug naar greenchoice. Dat bevalt toch het beste; prima bedrijf, prima tarieven (geen cash bonus maar onder de streep wel gewoon het minste kwijt omdat je steeds weer van actietarieven profiteert) en 100 % groene energie voor een lager bedrag!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Via easyswitch naar Greenchoice gegaan. Geen enkel probleem. En groene stroom!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Die energiemannetjes aan de deur moet je ook niet op hun kleur ogen geloven :)

  Nu net overgestapt :) Bonussen zijn weer over de 200 euro :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Consuwijzer! De energievergelijkingssites zijn goedgekeurd door NMA.
  Mannetjes aan de deur zijn duur. Nooit doen.
  Budgetenergie niet nemen, is lastig als je enkel energie hebt en een dubbele meter.
  Als je zonnepanlen neemt, geen slimme meter nemen, is slim voor de energieleverancier maar niet voor jou. Wel de zonnepanelen aanmelden. Maar dat is het. Meterstanden kun je zelf opnemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik stap elk jaar over via gaslicht.com, bevalt prima. Altijd een welkomstpremie van 200-300 euro. Zit nu bij greenchoice. Ik stap altijd in oktober over

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wij stappen ook elk jaar over via gaslicht.com. Ik moet wel zeggen dat ik altijd kijk naar de huidige tarieven die ik betaal en naar de tarieven van de nieuwe aanbieder. Zo zie ik of ik duurder uit ben, gelijk blijf of goedkoper ben. Ik ga altijd uit van een vastgesteld verbruik en ik reken zelf uit wat de jaarnota zou worden bij die waarden. Zo kom ik ook niet voor verrassingen te staan. Zelfs als het maandbedrag dan wat hoger is, weet ik dat ik uiteindelijk goedkoper uit ben. Ik hou mijn meterstanden goed bij, alle correspondentie en tot nu toe is alles goed gegaan. Zowel bij Eneco, Essent, Eon en Nederlandse Energiemaatschappij.

  Succes. Immy

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Bedankt allemaal voor jullie adviezen! We zijn druk bezig met uitzoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hier ook greenchoice, de goede priijs was voor 1 jaar, was bang dat ik weer over moest stappen, heb ze opgebeld op ik niet weer een goede prijs kon krijgen zodat ik gewoon bij hun blijft en dat deden ze stroom werd iets goedkoper en gas 2 cent duurder, betaal voor gas 54 cent zie hier verder alleen aanbiedingen van 64 cent per kuub, bevalt goed bij greenchoice. succes met uitzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen