vrijdag 2 augustus 2013

Inpakken en wegwezen

Nou, niet dat we nog een keertje op vakantie gaan hoor, maar soms hebben wij best wel eens last van 'inpakstress'.

Zoals vanmorgen. We lagen nog lekker te slapen. Ergens ver op de achtergrond hoorden we wel de kinderen gezellig spelen en zingen, dus draaiden wij ons nog maar een keertje om. Zolang ze nog niet huilen, kunnen wij nog even lekker pitten. Om tien voor negen schrokken we wakker en we zijn er toen ook meteen uitgegaan. Er moest nog van alles gebeuren. Ontbijten, de was ophangen, aankleden, kinderen aankleden, opruimen en spullen inpakken. We wilden namelijk om 10:30 uur in de auto zitten naar opa en oma. De kinderen waren wild aan het springen van enthousiasme. ML had alvast de auto van het slot afgehaald zodat we alvast wat spullen in de auto konden leggen. Ondertussen was VL alle spullen aan het pakken omdat we naar een recreatieplas gingen en omdat de jongens twee nachtjes bij opa en oma gaan logeren. Het was dus best even hectisch. Op een gegeven moment was het verdacht stil, en waren de jongens zelf al in de auto geklommen. Die in de brandende zon stond met de deuren en ramen dicht. Dus snel de auto gestart zodat de airco aankon. We waren wat gehaast, wat eigenlijk nergens goed voor is.

Iets over half 11 dan toch vertrokken, maar na 2 km kwamen we erachter dat we de huissleutels nog in de voordeur hadden laten zitten. Dus weer terug. Gemopper alom.

En een half uurtje later, net halverwege de reis, kwamen we erachter dat de jongens zonder sandalen in de auto waren geklommen. Ze moesten dus blootsvoets naar de recreatieplas. Nog meer ergernis dus.

Bij de recreatieplas was het overigens wel genieten. DL was bij opa en oma achtergebleven, zodat we alle tijd hadden voor de jongens. Na zo'n 2,5 uur hadden we het ook wel weer gezien. Daarna dus toch maar weer langs huis gereden voor de sandalen en daarna heerlijk gebarbecued.

Morgen gaat DL een dagje naar een vriendin, die halen we 's avonds weer op. Wij gaan heerlijk met z'n tweeën naar de sauna. We hebben nog een bon van vorig jaar liggen, die echt op moet, dus we gaan een relaxt dagje tegemoet.

De geleerde les van vandaag: pak je spullen de dag van te voren in of zorg ervoor dat 1 van beiden met de kinderen even een blokje omgaat en dan kan de ander even rustig de spullen bij elkaar zoeken zonder springende en schreeuwende kinderen om je heen.

3 opmerkingen:

 1. En de avond van te voren als je niet alles in kunt pakken een lijstje maken wat mee moet. Dan kun je het afvinken, maar dan heb je ook nog wel eens last van stress. Hahahaha.
  Wij zijn vandaag niet buiten geweest, pas na 5 uur, het was mij veel te heet. Het was hier buiten 34 graden en dat voor het Noorden.
  Veel plezier vandaag, lekker hoor even zonder kinderen.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. respect, ik kan me de inpakstress helemaal voorstellen. De hitte helpt vast ook niet mee. Jullie hebben in elk geval weer een wijze les geleerd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha herkenbaar! Ik zet zelfs al een kopje + lepeltje onder het senseo apparaat. Scheelt toch tijd! ;) Als je op vakantie gaat, een dagje weg, of een overnachting hebt dan is het inderdaad handiger om alles wat al ingepak kán worden, alvast in te pakken. Dan hoef je daar niet meer naar te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen