zondag 5 januari 2014

Supermarktkeuze

Gelukkig hebben we in dit land genoeg keuze wanneer we een supermarkt moeten kiezen. Elke supermarkt heeft zo zijn voor- en nadelen. 

Wij zelf doen al jaren onze dagelijkse boodschappen bij de Albert Heijn. Voor ons is dit een prettige supermarkt dicht bij huis, makkelijk te parkeren en overzichtelijke ingericht. Soms proberen we weer eens de weekboodschappen te doen bij de Lidl, maar veel producten zijn daar niet verkrijgbaar, moeilijk te vinden, zijn duurder of vinden we gewoon minder lekker dan bij bijvoorbeeld de Albert Heijn. Om die reden komen we dan altijd weer uit bij onze vertrouwde "eigen" supermarkt.
 
Sinds de ombouwoperatie van Albert Heijn om de goedkope Euroshopper producten om te bouwen naar AH Basic producten blijkt de gemiddelde prijs van deze goedkope producten zelfs met 2,5% omlaag te zijn gegaan. Wij blijven daarom gewoon bij onze Albert Heijn.

Helemaal nu de hamsterweken zijn begonnen, is het behoorlijk goedkoop winkelen in de Albert Heijn. Wij zullen daarom nog wel een tijdje bij deze supermarkt blijven.

Naar welke supermarkt gaan jullie en waarom juist naar die supermarkt?

30 opmerkingen:

 1. Indezelfde straat zit bij ons de ah en de hoogvliet. Ikben 12 maanden geleden van de ah naar de hoogvliet geswitched. En sindsdien merk ik dat we ongeveer 20% goedkoper uit zijn met de boodschappen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je ook de goede producten mee neemt van Euroshopper/Basic dan is het plaatje echt anders.

   Verwijderen
 2. Wij doen onze boodschappen voornamelijk bij de Jumbo en af en toe bij de Appie, In ons dorp zijn twee Jumbo's en twee AH's Ik koop eigenlijk alleen A merken en die zijn bij Jumbo goedkoper dan bij Appie. Vlees en vleeswaren koop ik meestal bij de slager en brood bij de bakker.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd was het ah, maar sinds enkele maanden hoogvliet. Prijzen schelen soms wel 40 cent per product! Ah hamster ik alleen producten die we veel gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd was het ah, maar sinds enkele maanden hoogvliet. Prijzen schelen soms wel 40 cent per product! Ah hamster ik alleen producten die we veel gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb hier veel supermarkten in de buurt zitten, maar op loop en fietsafstand zit een deen en een Ah. We gaan voor het grootste gedeelte naar de deen, bij de Ah zijn veel producten toch enkele centen duurder en bij de weekboodschappen tikt dat toch aan.
  We lopen wel elke week even de Ah in om interessante aanbiedingen in te slaan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eigenlijk altijd bij Deen. Daar kwamen mijn oma en moeder ook altijd en toen ik op mijn zelf ging wonen ben ik daar ook heen gegaan. Een paar keer een andere supermarkt geprobeerd zoals Vomar,Jumbo en Lidl. Maar net wat je zegt ze hebben het niet of het ene product is goedkoper en het andere weer duurder dus per saldo komt je ongeveer hetzelfde uit. En tja ik weet niet waarom maar Deen voelt gewoon goed. Voor speciale aanbiedingen loop ik een andere supermarkt nog wel in maar de rest gewoon bij mijn oude vertrouwde Deen.
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. In ons dorp zijn geen winkels, dus wij gaan een keer per week op stap voor de boodschappen. Wij kopen zeer gevarieerd bij Lidl, groene winkel, toko/turkse supermarkt, bakker, slager. Af en toe als een aanbieding goed is, gaan we naar AH of de Plus.
  jk

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij doen heel gevarieerd boodschappen, de wekelijkse bij c1000 of nettorama, heel soms ah. De laatste dingetjes die we vergeten zijn bij de ah. En eens in de paar weken gaan we naar de lidl, voor luiers, billendoekjes en sap. En als we er dan toch zijn nemen we verse broodjes, groente en fruit mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. a-merk producten bij jumbo, (tenzij aanbieding elders), verder verdeel ik het over jumbo (bioplus merk) ah (puur en eerlijk) of bij biologische supermarkt. Heb geen aldi en lidl in de buurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij doen de boodschappen bij de lidl . ( na een maand ben je daar ook vertrouwd) en het scheelt op de totale boodschappen echt veel De koffiebonen voor ons espresso apparaat zijn goedkoop en door de consumentenbond als beste getest Wat ze er niet hebben kopen we bij de AH.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. man 1x per week lidl met de auto vanuit zn werk en ik de andere boodschappen bij de Bas naast school op maandagochtend als ik dochter naar school gebracht heb, met de wandelwagen door naar de supermarkt. maak in t weekend een weekmenu en gelijk boodschappenlijstje, verdeelt over 2 lijstjes

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Toen ik nog in Nederland woonde ging ik het liefste naar de AH. Ik koop nooit A-merken en dan is de AH toch echt wel het goedkoopste, behalve met groente en fruit. Maar de kwaliteit groente en fruit was vaak beter dan bij andere winkels en ik lette ook veel op de aanbiedingen.
  Ik kwam ook nog wel vaak bij de Lidl, maar verder niet,
  Nu in Duitsland is het weer helemaal zoeken, kom veel bij de lidl vooral omdat deze in de buurt zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Vroeger was ik snel klaar met de boodschappen bij AH. Gisteren kocht ik kaas, bij de kaasboer, voordeliger en lekkerder. Karnemelk met eigen flessen bij de boer, die zalige karnemelk heeft en zijn koeien lopen in de zomer gewoon buiten. Aldi voor sap 1 euro per liter, vis, en nog zo het een en ander. Bas van der Heijden voor de producten die ik graag en voordeliger koop dan bij AH, zoals zonnatura thee, en groentensappen. Soms een flesje wijn. Alhoewel de kaasboer nu ook dure wijn verkoopt van 10 euro per liter, maar lekker!!!, Koop ik nu maar 1 x per veertien dagen kaas bij de kaasboer.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik doe eerst boodschappen bij de Lidl, en daarna sjees ik naar de appie. Ik ben het al jaren zo gewend en het bevalt me goed. We hebben hier ook een jumbo en aldi, maar daar kom ik zelden, alleen voor die artikelen die de appie niet verkoopt ga ik nd jumbo.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Aldi, Lidl, kaasboer, molen, plus, jumbo, ah. Vaste dingen in elke supermarkt, goedkoopst of echt lekkerder. En dan wisselend wat aanbiedingen. We geven 40 euro per week uit voor twee volwassenen. Inclusief schoonmaakspullen en hygieneartikelen. Liever nog wat minder, maar de prijzen stijgen stiekem gemiddeld wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Liefst AH, precies om de redenen die jij noemt. maar er zit hier op de hoek van de straat een c1000 en de afstand is dan ook vaak de doorslaggevend factor om daar maarheen te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi, wij zitten bij de Deen of Dekamarkt.. Prima assortiment en prima prijzen.. Wel zouden we het een keer moeten proberen om de weekboodschappen bij een Lidl of Aldi te halen...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Let wel op met Ah, want in die weken dat ze adverteerden met de basicproducten waren die producten idd goedkoper. Maar nu deze reclamecampagne weer afgelopen is drukken ze de prijs weer omhoog. BV de basmatirijst euroshopper was in die weken 1,69 en nu weer op 1,86! En zo is het met meer producten zo....ik kan daar echt sjaggerijnig van worden, want ik houd alle prijzen bij en in geval van die rijst dacht ik...die koop ik dus nu bij de ah, want bij de lidl kost zo'n zak rijst 1,79. dus nu koop ik het weer bij de lidl :)
  gr zonnig&zuinig

  BeantwoordenVerwijderen
 19. anoniem van 5 januari mag ik je weeklijstje? Waauw, zo weinig. Ik ga naar de aldi voor toiletpapier, pedaal emmerzakjes, zeep en allerlei andere dingen die daar toch echt het goedkoopst zijn. Dan door naar de Jumbo en AH voor de aanbiedingen. Waarbij de Jumbo dan meestal net voordeliger is of hetzelfde als AH.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In week 1 stond er op het lijstje.
   3 broden bij Lidl .
   Groente en fruit, boerenkool, paprika, sla, kool, biet, banaan, appel.
   2 pakken halfvolle melk.
   Bij Aldi wc-papier, twee bakjes kwark, een pak yoghurt, een bakje boter en een appelstroop.
   Bij jumbo een runderrookworst.

   Verder was er niets dat gekocht hoefde. Ik had nog genoeg eieren, vlees en broodbeleg. Ik heb altijd een pot pindakaas op voorraad, als het deze pot wordt aangebroken gaat er een pot op het lijstje.
   Oud en nieuw vierden wij bij vrienden waar we in week 51 een afgesproken bedrag aan gaven. 10 euro voor twee personen. Die week had ik dus 30 euro voor boodschappen. Ik hoefde hier dus helemaal niets voor te kopen.
   We eten hooguit drie keer per week vlees. Geen frisdrank, koek, snoep, chips.

   Die week was ik net geen 25 euro kwijt. Dus alvast 15 euro in de pot voor mooie aanbiedingen. Wanneer ik naar duitsland kan haal ik daar drogisterij artikelen, gewoon altijd de helft goedkoper. Scheermesjes voor ML zijn daar 12 euro goedkoper dan de beste aanbieding in NL.
   Deze week eten we allerlei restjes uit de vriezer. Allemaal eenpersoonsporties, of halve porties. Het kan zijn dat ik deze week alleen wat fruit en brood ga bijkopen.

   In week drie staat er op het lijstje
   Eenpot honing, pindakaas, een stukje kaas (200 gram), kwark, fruit, groente, brood, kipfilet, kippenpoot, rundergehakt, zilvervliesrijst, ei. Voor de rest lijkt het erop dat we niets nodig hebben. Ik kijk in de supermarkt naar de prijzen van groente en fruit en maak ter plekke een weekmenu. Met daarin twee dagen om de restjes te eten.

   Petra

   Verwijderen
 20. Ik ga hier meestal eerst naar de Lidl. Daar haal ik mijn vaste dingen, en groente en fruit. Daarna haal ik bij de AH wat ze niet hebben bij de Lidl, of producten die bij de AH goedkoper zijn. Aanbiedingen bekijk ik per week bij de AH en de Plus. Vaak kijk ik bij de groenten en fruit aanbiedingen eerst wat het op dat moment bij de Lidl kost.
  Alle 3 de supermarkten zitten op het dorp, en de AH echt om de hoek. Kleine moeite voor mij om bij verschillende supers te winkelen.

  Gr. Immy

  BeantwoordenVerwijderen
 21. In ons dorp ligt een Jan Linders. Deze vind ik niet fijn. Slechte kwaliteit van groente en fruit en vaak lege schappen.
  Sinds een 5 jaar ga ik daarom met de auto (12 min) naar de ah XL. Aanvullend haal ik bij de Lidl. Bij de Action het wc papier en haargel.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hier in het dorp geen winkels en ik ben goedkoper uit als ik mijn boodschappen bij een winkel doe. Ik vind boodschappen doen dan ook een noodzakelijk kwaad. Bij hele goede aanbiedingen wil ik na werktijd nog wel even hamsteren. Maar voor de rest haal ik alles bij de jumbo. En ook al zal het op maandbasis een tientje schelen mijn tijd is ook geld en de auto is ook niet gratis dus dat is mij het ook niet waard. Maar ik denk dat het voor de producten die wij kopen, veel basis, nog geen eens een paar euro zal schelen.

  Groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik ga naar verschillende. C1000, Jumbo, Aldi, Lidl, net hoe het uit komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik koop in meerdere winkels : colruyt, aldi, lidl, carrefour.... keuze van de winkel hangt af van de aanbiedingen en van het product zelf. Sinds kort is hier nu ook een AH maar ik vind de prijzen niet zo denderend laag zoals soms beweerd wordt.Ik ben er wel al een paar keer geweest maar heb niet elke keer gekocht. liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ook hier grote fan van de AH. Ik kom ook wel eens bij de Lidl maar uiteindelijk het meest bij de AH. Vind het nette winkels, groot assortiment en echt niet zo duur als mensen wel eens beweren, zeker niet met de AH Basis producten. De enige keren dat ik (met tegenzin) bij de Jumbo kom, is het voor biologische producten en producten als palmsuiker. Wat dat betreft is het assortiment bij de Jumbo (helaas) uitgebreider.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. "Voor mij geen bonus aanbiedingen meer" reageerde ik op een vorig blog omdat ik tegenwoordig vooral naar de lidl ga. Toch even een nuance hier op.
  De bonusaanbieding Andrelon shampoo en tandpasta prodent 2+2 gratis toch een heleboel keer ingeslagen. Natuurlijk weet ik best dat kruidvat dezelfde aanbiedingen ook vaak heeft maar de AH is dan net weer even dichterbij Bij de lidl wel de tandpasta geprobeerd.( consumentenbond heeft lidl tandpasta en prodent samen als best getest waarbij de lidl tandpasta vanwege de prijs de beste koop was) Helaas was mijn eigen ervaring dit keer anders. Ik hield toch een nasmaak in mijn mond, dus weer over op mijn vertrouwde prodent.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. krijgt een kind dat naar de hoge school gaad dan geen gelt van de regiring voor hen stuidie

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Meestal naar de AH, omdat die op loopafstand zit. Daar koop ik dan vooral AH Basic producten en alleen bij hele goede aanbiedingen A-merk producten, zoals Coca-cola. Die worden dan ook flink ingeslagen.
  Verder 1x per week naar Lidl en/of Aldi voor met name groente, wc papier, keukenrol, deo etc. Ben vooral fan van het brood bij de Aldi. Op basis van de spreadsheet ben ik nu een overzicht aan het maken van het verschil in prijs bij de verschillende supermarkten, zodat ik nog gerichter boodschappen kan doen. Groente koop ik zoveel mogelijk in aanbiedingen en anders wordt het een potje of diepvries.
  Mijn ervaring is ook dat toch elke winkel zijn eigen voordelige producten heeft. Vroeger ging ik alleen naar Aldi, maar AH kan echt wel goed daartegen concurreren en wij zijn ook niet zo kieskeurig met producten.

  BeantwoordenVerwijderen