maandag 27 januari 2014

Weekendje weg

Wij zijn weer thuis na een heerlijk weekendje weg! Op 2 januari heb ik geboekt: ik was 262 euro kwijt voor een luxe vier-persoonshuisje in Landal Waterparc Veluwemeer.

Het past misschien niet helemaal bij bezuinigen, consuminderen en het aflossen van je hypotheek, maar we hebben wel gezegd dat we leuke dingen willen blijven doen. In 2013 hebben we daarom het weekendje achterwege gelaten, maar we vonden het nu wel weer tijd om even weg te gaan.

We hebben echt Genoten met een hoofdletter G. Met name de kinderen waren dolenthousiast en ook erg gezellig. Soms heb je weleens van die dagen dat ze elkaar de haren invliegen, maar daar was dit weekend geen sprake van.

Waterparc Veluwemeer is een redelijk nieuw park (ik geloof 2010) en men is nog bezig om vakantiehuisjes te bouwen. Ons huisje was prima, mooi ingericht, ruime keuken, mooie woonkamer met daarin een gaskachel. Heerlijk en ook lekker praktisch: de warmte van een kachel, maar geen gezeur met hout. 1 druk op de afstandsbediening en de vlammetjes begonnen te knetteren.

Verder was er een mooi zwembad: ruim en met een waterglijbaan waar de kinderen zelf de trap op konden klimmen. De glijbaan was namelijk niet zo hoog. Verder was er een leuk peutergedeelte.

Ook was er een indoorspeelhal met een ballenbak en zo'n 'kooiconstructie' waar de kinderen lekker in konden klimmen en klauteren. Het was een prima constructie en past precies in de ruimte. Gevolg was wel dat er maar een paar stoelen waren voor de ouders, maar ach: het is een excuus om als volwassene zijnde ook flink los te gaan in de ballenbak! :-) Ook was er een knutselclub voor de kinderen.

Ook was er natuurlijk een supermarktje. Het geheel vind ik allemaal niet zo hysterisch als bij Centerparcs. Landal vind ik juist rustig, maar wel leuk vermaak.

De huisjes waren zoals beschreven ook erg mooi. Voordeel is ook dat je de auto bij het huisje kunt laten staan. Dat is wel handig, maar we zijn maar 1 keer het park afgeweest, dus achteraf gezien maakt het niet zoveel uit of je nou wel of niet de auto bij je huisje kunt parkeren. Omdat het park nog in aanleg is, is het gevolg wel dat je soms het gevoel hebt dat er alleen maar huisjes zijn. De wegen zijn geasfalteerd en breed en het geheel is wel wat recht-toe-recht-aan. Een park in het bos, zoals Landal Landgoed 't Loo of Centerparcs Heijderbos of Centerparcs Huttenheugte geeft dan meteen weer een andere sfeer met zandweggetjes en eekhoorntjes in de boom.

Zaterdagmiddag hebben we een wandeling gemaakt in het Harderbos van zo'n 4 km naar Hans en Grietje. Dat is een geweldig leuk pannenkoekenhuis! Buiten is een grote speeltuin voor kinderen en in het Harderbos is een wandelroute aangelegd met opdrachten voor kinderen rondom het sprookje van de gebroeders Grimm. De pannenkoeken smaakten heerlijk al hadden we wel wat last van onze behekste tafel!

De terugweg was ook hilarisch. DL zat op de rug van VL en ZL2 zat op de rug van ML. ZL1 liep tussen ons in aan de hand. Het was pikdonker in het bos en we hadden alleen licht van onze i-Phone. ZL1 liep wat te jammeren en zei steeds: 'Ik vind het zo donker. Ik vind het zo eng. Jullie mogen niet hard praten, dan worden de wolven wakker.' ZL2 zat lekker bij papa op de rug en riep: 'Boehoehoe.....ik ben een krokodil!' ZL1 natuurlijk helemaal over de zeik en nog banger. Sjonge, wat hebben wij gelachen om onze 2 jarige peuter die veilig op de rug bij papa zat!

Vanmorgen hebben we ML op de trein naar zijn werk gezet en is VL met de kinderen naar huis gereden. We waren rond 10:15 uur thuis. Wat wel een minnetje is, is dat de kinderen nu alle drie ziek zijn: het virus heeft hier zijn intrede gedaan. Keelpijn, hoesten, snotterig, koorts. Morgen zijn ze dus alledrie nog ziek thuis. Eerst maar eens rustig uitzieken. Gelukkig zijn ze verder niet vervelend, maar het zal morgen wel een dagje bankhangen worden, net als vandaag.

We hebben dus weer flink bijgetankt en nu is het nog maar 13 weken wachten op onze volgende vakantie: Denemarken!

5 opmerkingen:

 1. Fijn om te horen dat jullie een lekker weekend weg zijn geweest! Beterschap voor de kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk Denemarken! Gaan wij van de zomer ook heen voor de 2e keer, naar Legoland, gaan jullie daar ook heen?

  Groetjes @mamavanschatjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij gaan ook graag naar Landal. Zijn met de kerst nog een week naar Twenhaarsveld geweest. Ook in het park waar jullie waren zijn wij twee keer geweest. Een keer met kerst en toen hebben we een weekend gewonnen. Beetje sfeerloos maar wel hele mooie fijne huisjes. En wat hebben we genoten van de reactie van de kinderen toen bij Hans en Grietje de tafel opeens er vandoor ging. Onbetaalbaar.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Welkom in Flevoland!

  Vanuit de randstad zijn we een paar jaar terug hier komen wonen,op steenworp afstand van het Landal park. Het pannenkoekenhuis is ons dan ook wel bekend.

  Wij genieten erg van deze omgeving met de Veluwe 'om de hoek', alhoewel ik niet in het noorden van deze provincie zou willen neerstrijken.....voor mij te ver van de grote steden én te rustig daar.

  Fijn dat iullie hebben genoten van het weekendje weg samen met de kinderen!

  BeantwoordenVerwijderen