vrijdag 3 januari 2014

Weekmenu

Vanmorgen weer de wekelijkse boodschappen gedaan. Fijn hoor, al die feestdagen, maar het is hier altijd een grote inloop van mensen en gezelligheid. Gevolg is dat het lastig plannen is met eten: wie eet mee en welk kind eet weer ergens anders?

Nu dus weer een weekmenu gemaakt en ook flink gehamsterd bij de AH: drinkyoghurt van Arla en wasmiddel van Robijn. Vier stuks van ieder.

Ik moest 98 euro afrekenen, maar na het scannen van de bonuskaart bleef hier nog maar 69 euro van over. Daar gaat dan weer 12 euro vanaf voor het wasmiddel, want dat valt onder het budget 'Huishoudelijke artikelen'. Dus maar 57 euro voor een week eten en drinken.

We eten deze week:
Vrijdag: boerenkool met worst
Zaterdag: is opa jarig, eten we daar
Zondag: zuurkoolquiche met ananas
Maandag: gebakken aardappels, stoofpeertjes (hadden we nog) en slavink
Dinsdag: hutspot met worst
Woensdag: nasi
Donderdag nasi

Ook hebben we nog tandpasta en lenzenvloeistof bij het Kruidvat ingeslagen voor in totaal 21 euro. Flinke voorraad dus, maar dat is ons nieuwe devies in 2014. Meer aanbiedingen inslaan: je houdt je wellicht zo niet aan het maandbudget, maar het jaarbudget is heilig.

5 opmerkingen:

 1. Ik heb jullie al eens eerder gezegd, geen bonusaanbiedingen meer voor mij sinds ik lidl fan ben geworden. Ik heb hier nog een fles robijn wasmiddel staan ( inderdaad uit een vorige aanbieding) Daarom net even gekeken hoeveel wasbeurten je er mee kan doen. Dat zijn er dus 20 voor 3 euro ( in de bonusaanbieding. Bij de lidl ziet de fles er inderdaad niet zo mooi uit als die leuke kleine robijn fles, maar wast net zo prima als de robijn. Deze( te) grote fles gaat uit van 40 wasbeurten voor 3,99 ( maar ik kocht deze een aantal weken geleden in de aanbieding voor 3,00), het dubbele aantal wasbeurten dus!!! Dat vind ik echt snel verdiend!!! Ik probeer eerst iets uit en bevalt het dan sla ik net als jullie in voor het hele jaar. Dit geld natuurlijk voor wasmiddel, shampoo en dergelijke en niet voor chocolade, Daar kan ik dan niet van af blijven:) Oja en de wasverzachter van de lidl ruikt net zo fris als de "morgenfris" van robijn en ook dat scheelt enorm 57 wasbeurten ipv 27...
  Ben toch benieuwd of jullie ook nog een keer overgaan naar merkloze producten, anders dan de vertrouwde AH :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou graag inkopen doen bij de Lidl maar de winst raak ik kwijt door de afstand: niet fietsbaar en de parkeerkosten. Toen ik dichterbij woonde was ik bij de lidl niet veel goedkoper uit en hadden ze niet alles van mijn lijstje zodat ik toch nog langs ah moest. Ik neem geen A merken bij ah.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat hebben jullie weer goed gedaan. En jullie eten weer lekker komende week.
  Zo probeer ik het ook altijd te doen, inslaan als het echt uit kan.
  En mensen vragen mij ook wel eens waarom ik geen boodschappen doe bij een discounter, maar dan ben ik duurder uit. Ik vind het vreselijk om boodschappen met kinderen te moeten doen, en die moeten hier altijd mee. Manlief is nl altijd aan het werk en ik doe het liefst, als het toch moet, 's ochtends de boodschappen. Dus ik ga naar 1 winkel en haal daar alles. Ik moet er speciaal voor rijden (10 km heen en 10 terug), we hebben wel een winkel paar km dichterbij maar daar is de service heel erg slecht en ik wil toch wel graag vriendelijk worden behandeld. En zo heel veel goedkoper is de discounter niet als je niet alleen maar a-merken koopt. Ik ben er op gaan letten die paar keer als ik met mijn moeder naar een discounter ga en dan naar de producten die wij zelf gebruiken en het scheelt niks.Ik kan niet voor een paar euro op maandbasis naar verschillende winkels gaan. En vooral omdat het niet nodig is, ik kom met ons budget ruim uit.
  En schoonmaakartikelen; persoonlijke verzorgingsproducten haal ik altijd in de aanbieding.
  Dus ja, je moet gewoon doen wat het beste bij jezelf en je situatie past en jullie doen het toch ook gewoon goed.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wij hebben geluk. man doet ma of di boodschappen bij l.idl, zit vlakbij zn werk, hij heeft altijd de auto en neemt daar dus ook frisdrank of sap etc mee en altijd melk voor een week. (langer houdbaar ook nog die van de lidl!) ik doe dan op maandag bodschappen bij de B. as vlakbij school. breng dochter naar school en loop door naar supermarkt, als ik eraan denk gelijk t glas mee, is dat ook weer weg. en koop daar de a-merken of dingen die ze bij de andere supermarkt niet hebben. bevalt super zo :) maar als ik alleen boodschappen zou moeten doen zou ik t ook niet doen denk ik

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij zijn een gezin met 2 jonge kinderen en zijn toch zeker wel 80 euro kwijt aan boodschappen. Meestal naar de Ah, en soms ook naar de Lidl. We lazen op nibut.nl dat een gezin met 2 kinderen gemiddeld 18 euro kwijt is per dag aan eten en drinken, daar zitten we dus onder :-). Maar we komen zeker niet aan het budget wat jullie kwijt zijn. Waar zou het aan liggen? Drinken jullie wel eens een glas wijn? Voor 2 dagen koken kan inderdaad wel schelen. We kopen meestal ons vlees biologisch, maar jullie ook. In ieder geval erg leuk en boeiend om de blogs te lezen, bedankt en we blijven jullie volgen.

  BeantwoordenVerwijderen